Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

SQUALOR - Zombie Coctail 1999-2000 Promo, vlastní náklad

Hehehe tak tohle je fakt sranda! Před osmi lety ve zkušebně natočené, a nyní znovu vydané promo přeloučské skvadry Squalor je fakt legrační záležitostí, která ukazuje, jak jsme to všichni na začátku (někdo dodnes) valili. Zvuk je vpravdě zkušebnový, což se mi osobně po všech těch přeprodukovaných nahrávkách dost zamlouvá. Předem, chtěl bych se distancovat od recenzentského úkolu dívat se na tuto nahrávku stejným způsobem, jako na ty s řádnou produkcí. Totiž, nelze srovnávat nějaké špičkové švédské studio s tím, co si sami pozabíjíte na koleně. Zvuk je samozřejmě naprostá chlívárna, basa zní jako po střechu naložený traktor, vokály jsou taaaak potichu, že jsem měl co dělat, abych je zaslechl a bicí tvoří neprostupnou zeď sonického bordelu. Prostě gore/grind ze zkušebny!!

Součástí promo materiálu je i dvacetiminutový koncert z obce Krasnice, který sám kapelník doporučuje přeskočit a má pravdu .. Jeho nemoc byla v ten den asi opravdu znát, škoda že se zrovna z tohoto vystoupení dělal ten záznam, že.. Některé vokály tam jsou skutečně dobrým amatérismem, jak sám vůdce řekl. Kecy mezi skladbami: „Další věcička, tak trochu o trestech smrti..“ mě opravdu uzemňovaly po celou dobu trvání tohoto sonického šílenství, ovšem, jak kapela dále píše, v současnosti již hraje něco jiného a jinak, což jim jen schvaluji..

Moc se mi líbí nazvučení basy(linkové), to je skutečně nefalšovaný traktor, který je navíc jak na promu tak i na živáku velmi dobře čitelný. Samozřejmě o hráčských dovednostech všech aktérů tehdy by se dalo dost polemizovat (bicí ovšem již tehdy znějí správně sypavě), ovšem, to co na CD dostali si troufám tvrdit, šlo přímo od zvrácených gorových srdíček. V promu nám mistr Petr Skála přeje pevné nervy při poslechu tohoto, ale skutečně jsem neměl potřebu se k ničenu přemáhat. Asi je to tím, že mi tento typ polo slammingu (zvláště při mé zálibě v Mortician) velmi sedí. Growl je ještě poměrně dost špatný, smím – li to tak říct, věřím, že v současnosti už pan SKALP disponuje o něco lepším vokálem. Ovšem basové kytary (jedna zkreslená a druhá klasicky linková) dokáží taky vytvořit docela solidní bordel, byť za cenu toho sonického bordelu, ve kterém se jen špatně rozpoznávají melodické linky. Vůbec netuším, jak jsou na tom se sestavou teď, v roce, 2008, tedy celých 8 let(!) po natočení tohoto proma i koncertu, ale snad lépe.

Co k tomu dodat.. Gore/grind hraný ve zkušebně za pomocí dvou prasácky podladěných baskytar, štěkot ještě tehdy asi dost mladého ansámblu a sypavých bicích, který jistě díru do světa tímto promem neudělá, ale rozhodně jsem k poslechu nepotřeboval pevné nervy. To, že dostali bod za marnou snahu od znalce UG metalurgie Šotouše je velice humorné, ale kdo by si v začátcích takový bod sám sobě nedal. Však sebeironie je dobrou životní filosofií nebo ne? Tak přeji hodně štěstí do autoexhumace a ať toho ještě hodně zprzníte chlapci!

Čas: 48:21

Seznam skladeb:

  1. The Body As A Big Bleeding Cut
  2. The Tits of The St. Agatha
  3. Pear of Anxiety
  4. Zombie Coctail
  5. The Fifth Degree of Torture
  6. Live In Krasnice 2000

Zveřejněno: 17. 12. 2008
Přečteno:
3240 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář