Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

WEEPING BIRTH - Anosognosic Industry of the I CD 2008, Conatus Records

Tak tohle je pro mne naprostá novinka. Weeping Birth, švýcarská death/blacková (či blackened deathová) banda je navíc one-man projektem Vladimira Cocheta, což je shodou okolností ten samý člověk, co vyprodukoval mnou taktéž recenzované poslední EP kapely Thousand Years of Slavery a nadále působí v deathových Mirrorthrone a blackových Unholy Matrimony. Co mají obě bandy společného? Inu, growl. Tím bych ovšem výčet společných prvků uzavřel, totiž Weeping Birth jedou na vodách zatraceně rychlého death metalu, který mi ihned připomněl styl Rakušáků Belphegor.

Ano, je to tedy také velice kvlt, riffy jsou strašidelné a zajímavý cover alba vás jistě nenechá na pochybách, že tahle deska je něco. V poslední době mám z one-man projektů poměrně velkou radost, podobné hudební smýšlení předvedl v poslední době například i Novozélandský The Disciples of Zoldon. Oba jmenované spojuje jedno – hrají vysoce svéráznou muziku, byť mi Disciples přijdou mnohem novátorštější (však si autor vymyslel vlastního metalového boha!). Weeping World hrají mnohem tradičnější styl black metalu ve stylu Dawn of Azazel, brutální a syrovou bez nějakého většího přispění kláves, zato s podporou rychlopalných automatických  bicí v rychlostech okolo 300 BPM a správně nablacklého growlu.

Původně měl být tento materiál vydán již v roce 2006, ale po neshodě s labelem se tomu tak nakonec nestalo. Desky se nakonec chopilo švýcarské vydavatelství Conatus Records, a tak se k nám po strastiplné cestě nahrávka konečně dostává. Stálo to čekání za to? Inu troufám si tvrdit, že všechny milovníky kultovního blacku a hodně syrového deathu potěší. A to velikou měrou. Od klasických misantropických textů, kde se autor vyžívá i v sekreci ženských genitálií (sedmá Vaginal Secretions), což je nejspíše vděčné téma nejen gore, ale i black metalových spolků. Je to jistě zajímavé téma, ovšem nevím, co se o tom dá pořád psát . Hodina a čtvrt utíká velice rychle, většina pasáží člověka zaujme hned na první poslech, dá se říci, že je to taková jednodušší muzika na pořádné vymlácení hlavy. Skladby mají neskutečný tah na branku, málokdy vás nechají vydechnout, jede se zběsile vpřed a není čas koukat napravo nalevo. Technika je na dobré úrovní, ovšem hlavním hnacím motorem je rychlost. Je až neuvěřitelné, že Vladimir dokáže nabouchat pěti minutovou skladbu neskutečnými rychlostmi, často se střídajícími kytarovými pasážemi a stále dopředu se řítícími odbouchávajícími bicími.

Na rozdíl od dalšího projektu kapelníka, Mirrothrone, deska Weeping Birth na mě působí mnohem kompaktnějším a vyzrálejším dojmem, skladby jsou skutečně poskládány velmi solidně, byť celkový dojem je takový, že se deska trochu vleče. Inu, šedesát a více minut hyper rychlého deathu člověka přece jen unaví, zvláště, když se tempo po čase přeci jen stane repetitivním (musí). Avšak to je tak jediné, co mi za celou dobu poslechu vadilo. Třeba dvanáctá skladba, "Shadowless", je věcí, kterou si budu pamatovat ještě hodně dlouho (perfektní kousek, kde se místy mihnou i čisté zpěvy). Je vidět, že Vladimir hraje i v black metalovém projektu Unholy Matrimony, jelikož ten se jasně reflektuje i na toto album.

Bylo by jistě zajímavé vidět, co by se s projektem stalo, kdyby se toho chopili slušní muzikanti, byť nevěřím, že bicí by byly odehrány tak čistě a tak rychle, jak to dokáže automat, byť mělo by to výhodu lidského faktoru na koncertech. Shrnuto, jedna z nej blackened deathových nahrávek tohoto roku..

Čas: 73:29

Seznam skladeb:

  1. Then the Moon Came
  2. Hurle á la Mort
  3. Totalitarian Grievance
  4. I Was
  5. Detestable Birth Tapestries with Snakes Embroidered   
  6. Der Tanz der Toten
  7. Vaginal Secretions
  8. Orgasmic Fetid Breath
  9. Love, Death's Betrothed
  10. Immobile
  11. Mutisme
  12. Shadowless
  13. La Mauvais Oeil

http://www.myspace.com/weepingbirth

http://www.weepingbirth.com/


Zveřejněno: 06. 12. 2008
Přečteno:
3334 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář