DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ROOT, DYING PASSION, BARRACUDA, DECIDE

Nejčerstvější Allmetal fest nám Destroyer666 připravil výjimečně v Apetit Music Clubu (v eSku). Nadále se budeme setkávat o pár desítek metrů dál v U-klubu. Vsadil na silné koně (viz výše).

Akce začala tradičně s menším časovým skluzem, tedy o nějakých třicet až čtyřicet minut později. Myslím, že nikdo neprotestoval, protože je určitě fajn si před akcí dát nějaké to pivko a pokecat s přáteli případně se prohrabat v nabídce CéDéček, která se společně s řadou propagačních materiálů ? triček, plakátů s portrétem ?velkého kořena? BigBosse, pohledů atd. - kapely Root dala koupit přímo u vchodu přímo u sympaťáka Igora.

Koncert otevřeli thrash-deathoví brumovičáci Decide. Tohle není můj šálek kafe takže jsem se zdržovala u baru a poslouchala vzdálené zvuky ze sálu.

Po lehké přestavbě pódia a nazvučení se představila ?domácí? experimentálně thrash-deatová Barracuda. Kluci si jistě zasloužili o poznání lepší zvuk. Snad to bylo tím, že mohli slyšet z odposlechů trochu něco jiného než osazenstvo v sále? Jinak si neumím vysvětlit, že takoví profíci motají při vystoupení hlavama mimo rytmus. Stane se.

Opět pauza a přišla kapelka, na kterou jsem se těšila. Doom-rock Dying Passion ze Šumperka a Zuzka s jejím úžasně silným altovým hlasem. Její hloubky jsou opravdu ?nářez?. A projev při zpěvu impozantní. Na tuhle hudbu sice člověk moc nezapaří leč v temném sále je snadné se do ní ponořit. První dvě skladby byly v pomalejším tempu. Ve třetí se přidal nový člen kapely ? klávesák, dvojité Korgy, prostě kvalita. Celkově by možná mohl dostat více prostoru pro nějakou tu klávesovou ?onanii?. Klávesy celkově, zdá se, hrají spíše doprovodnou roli. Šestý song byl rychlejší nářez z nového alba, následně věc ze druhého alba Secretely, před kterou byla nutná úprava kláves do odposlechu. Tahle věc se obecně na koncertech nehraje, protože ji původně doprovázely housle. Následuje šlapavě rytmická skladbička, u deváté věci se nám rozpařila celá kapela. Před přídavkem jsme si odpočinuli u ploužáčku. Přidána byla opět rychlejší nářezová věc z nového alba s nepřehlédnutelnou klávesovou smyčkou. Obecně měli Dying Passion ze všec zúčastněných kapel nejlepší zvuk.

A přichází vrchol večera ? darkmetaloví Rooti. Tentokrát bez efektů a bez ohýnků. BigBoss tradičně v černém dlouhém plášti a ?praskající? lebkou. U pódia motají hlavou skalní fanoušci. Člověk si zahrozí, vykroutí krk. Hrály se zejména starší věci v češtině. Fandové si vyskandovali Píseň pro Satana a další pilíře rootovské hudby. V průběhu vystoupení nám BigBoss poskytnul cennou informaci o účasti kapely Root v Noci s Andělem v sobotu 6. 3. 2004 ? bude to první metalová noc. Anděl nám pustí nějaký ten klip, poskytne rozhovor s kapelou takže určitě v sobotu zapněte bednu. Taky jsme se dověděli, že se Mr. BigBoss konečně přestal ?pochcávat?, což mnohé opravdu pobavilo, zvláště když nezapomněl dodat, že teď už močí jen krev. Celkově se hrály hlavně songy z alba Zjevení a z nové desky Madness of the Graves. Jako přídavek zaznělo outro právě z této desky, balada Afterwards, již BigBoss odzpíval hlasem v operních polohách za doprovodu kláves. Další přídavek se už vyskandovat nepodařilo.

Zase jednou vydařená akce, i když Destroyer nadšením moc neoplýval. Ani se nedivím. Opět přišlo nějakých stopadesát lidí, což je při takových veličinách, jaké tentokrát vystoupily, dost málo. Lidi, choďtě na Allmetaly. Je škoda v čase jejich konání sedět v hospodě u pivka, když to děláme denně. No ne? See Ya All na dalším Allmetalu, tentokrát 17. 4. zpět v U-klubu.

A malé péesko: Příště bude report s play-listem. Ono, bez diktafonu je poněkud svízelné si všechno zapamatovat. :)


Zveřejněno: 01. 03. 2004
Přečteno:
3466 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář