Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BURNING SKIES - Greed.Filth.Abuse.Corruption, Promo CD 2008, Lifeforce Records

Říká se, že třetí studiová deska bývá pro kapelu zásadní. Ukazuje a naznačuje, jakým že směrem se bude ubírat její kariéra. Jak tomu bude u demoliční čety Burning Skies, kteří už mají po dvou vydařených albech na extrémní scéně slušný zvuk, jistě napoví důsledný a hlasitý poslech jejich novinky.

Krátké, několika sekundové intro, v podobě jakéhosi výbuchu v úvodu první Warhate. Jedovaté, řádně thrashem nasáklé ultra rychlé, kytarové riffy, nelidský řev, devastující, leč variabilní škopky, basa řádně tvrdící muziku, to je muzika, která proudí v žilách Burning Skies. Nahrávka samotná nemá ani půl hodiny a přináší celkem jedenáct sonických ataků na můj kardiovaskulární systém. Moderní, explozivní směsice těch nejbrutálnějších stylů, jaké jsou v tomto koutku galaxie k dostání. Tedy grind core, death metal, hard core. To vše naházejte do mixéru, citlivě nadávkujte, pusťte funkci turbo, přidejte maximální dávku agrese, nasazení, dále přidejte trochu napalmu a špetku frustrace z dnešní doby. Výsledek právě poslouchám. Těžko vyzdvihnout nějakou jednotlivou skladbu, neboť každá je dobře mířeným direktem přímo mezi oči. Pestrá muzika, fofr pasáže, které značně převládají a ze kterých nevím, kde mi hlava stojí, doplňují i občasné pomalejší, melodické úseky, které jsou také velmi přesvědčivé a nadmíru drtící. Celkem krátké songy, rychle na sebe navazující, nedávají posluchačovi moc příležitostí vydechnout. Vyjímku tvoří osmá industriální věc It´s Hard To Breathe With A Bag On Your Head, kde se dozvíte, jak obtížně se dýchá s pytlem na hlavě. Burning Skies berou svoji tvorbu s nadhledem, o čemž svědčí i  píseň s trefným názvem Emocalypse. Řádný vypalovák s harcorovými sborovými refrény, je očistné kladivo na všechny ty přeslazené emo buzničky, které svou brutalitou dozajista rozseká na tak malé kousky, že je ani červi nebudou muset kousat. Studio Rape Of Harmonies v Německu, plně dostálo svému názvu a výsledný sound je excelentní. Produkovali pánové Alexander Dietz, Kai Tennenberg a konečný mix provedl Patrick W. Engel. Dobrá práce. Obálka se mi zdá taková docela fádní, ale jinak je samozřejmě zcela v duchu konceptu chamtivosti, špíny, zneužívání a korupce. Hm, to jsou čtyři vcelku sympatické a nadmíru lidské vlastnosti, které leží Burning Skies v žaludku tolik, že s nimi pojmenovali rovnou celé CD.

Myslím, že Burning Skies jsou taková štika v rybníce Lifeforce Records. Merv - Vocals, Liam - Guitars/Vocals, Chuck - Guitars, Ivesy - Bass, Phil - Drums. Pětice bejblů z ostrovů natočila neurotické, vypjaté, intenzivní a nadmíru přesvědčivé album a o jejich zítřky strach nemám. Budoucnost Britského heavy metalu? Kdo ví...Já říkám:"Proč ne?"

Čas: 28:20

Seznam skladeb:

  1. Warhate
  2. You Don´t Have To Be Dead To Be In Hell
  3. Y.G.F.F.
  4. Rounding Up The Cattle
  5. Abuse To Confuse
  6. To Be The Man Who Has To Beat The Man
  7. Spat Out And Stamped On
  8. It´s Hard To Breathe With A Bag On Your Head
  9. Slashed, Thrashed And Fucked Up Beyond All Recognition
  10. Emocalypse
  11. Sticky Richard

www.lifeforcerecords.com

www.myspace.com/burningskies


Zveřejněno: 27. 05. 2008
Přečteno:
3403 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář