Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

PAŘÁT #22 60 stran, vydáno 15.9.2007

Nejlepší tuzemský hudební plátek se stále drží a dokonce vychází v předem stanovených termínech. Opět s přiloženou CD kompilací (recenzi příště) a s velice zdařile graficky vyvedenou obálkou, která tentokrát patří Blackoshovi a jeho kytaře. Tím je zřejmé, že obvyklý megarozhovor absolvoval tentokrát výrazný kytarista a někdejší tahoun Root. A rozhovor je to velmi zajímavý, odpovědi Blackoshe jsou hodně upřímné a bez vytáček odpovídá i na nepříjemné Herdronovy šťouravé dotazy. Z celé řady rozhovorů bych pak vyzdvihl alespoň ty nejzajímavější – nejen zásluhou dobrých otázek, ale hlavně schopností tázaných odpovídat podrobně a (snad mě zase někdo nebude pranýřovat) inteligentně. Takže taková Panychida nebo Translunaria – to je radost číst. Druhým extrémem je výpověď Ioannese z Interitus – sorry, ale tohle bych raději ani neotiskl a někdo mě takhle odpovídat na hromadu dotazů, byl bych pěkně zpruděnej. Angličané Serotonal vydávají u Metal Breath starší materiál a odpovědí se zhostil sám Darren White (kdysi Anathema). Zbytek tak nějak standard, po dlouhé době se prezentují třeba Martyrium Christi, Sezarbil nebo Everlasting Dark. Pro úplnost ti ostatní: Inhumate, Spasm, Tábor radosti, Pergamen, Long Pig, Mäso, Abstrakt Essence, Le Scrawl, Blood Duste, Eluveitie a Grodhaisn prod.

Recenzí jako vždycky halda, sestava recenzentů neměnná a kvalita setrvalá.

Další rubriky už mají také v Pařátu nějaký čas své místo. Podrobná historie kapely je tentokrát vystřídána ještě podrobnější historií Open Hell Festu a jsem zvědavej, jestli se najdou jedinci schopní ty moje kecy přečíst až do konce (smích). Ale vlastně i na historii kapely došlo, Moriorr ji ale nemá tak bohatou, takže zabírá sotva dvě strany. Rozhovor se slečnou stojící za firmou Gothic Habitus poodhalí pozadí vášně k látkám a gotickému oblékání, Za hudební clonou tentokrát majitel DT Rock pubu v ČB. Nechybí ani úchylci, tentokrát vraždící milenci. Novinkou je anketní otázka, která mi moc vtipná nepřijde, naopak Pazúry mi tentokrát celkem sedly (Halbi).

Závěr patří řádce reportů z letních veselic v pořadí AFOD, Kaltenbach, Noc plná hvězd, Obscene a Brutal Assault. No, někde jsem Herdrona potkal a je mi záhadou, jak nakonec mohl nějakej report vůbec vyplodit (smích). Naštěstí je tady Fobia a online reporty (smích). Jo, a ještě se musím ohradit vůči větě „o elitě z nejmenovaného webzinu, která by rozchlastala i abstinenta…“ (smích).

No, stejnou větu už jsem použil na závěr recenzí na Pařát několikrát, tak to vezmu tentokrát zkrátka. Pařát je nejlepší časopis v České republice a kdo ho nekoupí, ten prohloupí.

http://www.paratmagazine.com


Zveřejněno: 06. 10. 2007
Přečteno:
3391 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář