ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

5 SYMBOLS - ...About Me, Maybe About You... CD 2007 - Dead Fish Production

První album jihočeských 5 Symbols snad přináší do zatuchlých českých luhů a hájů svěží vítr. Vzývá totiž bouři, na kterou jsme zvyklí ze severněji postavených zemí a to především ze Švédska. Nedokáži ani spočítat, jak dlouho už švédský death metal hraje prim nad evropskou scénou. Taktéž nedokážu spočítat, kolik jsem podobně hrajících kapel slyšel, nicméně co se týče české scény, tak tady se nemohu mýlit. Skutečně jedinou kapelou, která nahrála vkusně album ve stylu moderního švédského death metalu, je 5 Symbols. Přičemž pod slovem vkusně si představuji především výborný zvuk, silnou melodiku, údernost a procítěný zpěv. Zkusme najít na nahrávce About you, about me tyto atributy.

Album otvírá celkem pěkné intro, po němž nastupují ostré kytary a hned je jasné, že první známka úspěchu je na světě a to zvuk. Hacienda je sice dostatečnou zárukou, ale tady se páni zvukaři skutečně vytáhli. Velice dobře mi zní rytmičák, nahrávka celkově hodně táhne ze spoda. Hned na to nastupuje první melodická linka, která výborně koresponduje s rytmikou. Už od prvních vteřin je jasné, že i tento atribut bude stoprocentně splněn. V průběhu desky kytaristé má slova jen podtrhují, protože skvělýma nápadama jen hýří. Možná by to chtělo jen v některých momentech trochu více vyšperkovat a ne jen stále sázet na jednoduchost a údernost.

Celé album si po celou dobu drží vysokou kvalitou a ani na chvíli neuhne z nastaveného směru. Přesto bych vyzdvihl songy jako Sunshine nebo Breed Killers, ze kterých jde cítit celá řada pocitů, které jsou kořením nahrávky. Při naposlouchání nahrávky jen těžko budete vyhánět tyto skladby z hlavy. Albu nechybí ani správná dravost, občasná hard-corecová nasranost, nápaditost a v neposlední řadě již zmíněný feeling. Jediné snad, co by jsem vytknul, je trošku monotónní zpěv. Nejde ani tak o neměnnost hlasu jako spíše o stále stejné postupy při nástupech zpěvné linky.

Jak jsem začal, tak skončím. Doufám, že kapela do naší země přinese svěží vítr, protože About you, about me je nahrávka, na kterou jsme dlouho čekali. Jen doufám, že se takových objeví více a že to 5 Symbols bude i nadále tak skvěle šlapat.

Čas: 33:13

Tracklist:

  1. Intro + In your name
  2. Sunshine
  3. It's hard
  4. Don't Cry
  5. Breed The Killers
  6. Liar
  7. Still Blind
  8. Soliture + Outro

web: www.5symbols.com 


Zveřejněno: 30. 05. 2007
Přečteno:
3628 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 06. 2007 20:57 napsal/a zdeneksymbols
web
tak for Jitule,ještě jednou-www.myspace.com/5symbols
20. 06. 2007 21:32 napsal/a jituleee
web
dyt ty stranky nejdou spustit??????????????,,,
13. 06. 2007 12:39 napsal/a bendis
RE: objednat
Objendat si CD muzes na Metalshopu FOBIA - http://distro.fob.cz Je zde primo v novinkach.
13. 06. 2007 10:13 napsal/a xxx
objednat
kde si můžu to cd koupit nebo objednat???jestli to je tak,jak psal recenzent,tak to chci
08. 06. 2007 21:39 napsal/a martinmetalmaniak
Fakt
fakt,Ifa nekecal,má pravdu,ted to poslouchám/Díky za tip