Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Skupina Colp, právě vydává nové album Fake, které bylo znovu pokřtěno 12.5. v Českých Budějovicích. Pozvánku a shrnutí posledních událostí okolo Colp nepřináší nikdo jiný než B.C. Rajče.

Ahoj mrdko! V první řadě nám vysvětli jak je to s tím křestem a vůbec celým vydáním. Jestli mám správné informace, tak album už bylo snad pokřtěno na konci roku, ale něco selhalo. Křest v Budějkách byl téměř po půl roce, proč až tak pozdě?

Nazdar PéťoPůvodně se vše mělo stihnout do konce loňského roku,ale i přes ohlášený křest v pražský Chmelnici CD ještě nebylo na světě.Netušli jsme,že výroba bude tak časově náročná.Když už to bylo domluvený,nechtěli jsme to rušit,takže se v Praze polila šampaňským jen kopie.CD ofiko vyšlo počátkem dubna a nakonec jsme se rozhodli ho pokřtít ještě jednou,bylo by to pro domácí fans a přátele nefér. Pozvali jsme si k tomu brutal HC úderku Beautiful Cafillery a myslím, že to byl ve Velbloudu docela pěknej mazec.Chci poděkovat všem zúčastněným za návštěvu a skvělou atmošku.

 V bookletu je údaj, že album bylo nahráváno v rozmezí let 2005-2006, což je poměrně dlouhá doba. Co bylo příčinou takhle dlouhého nahrávání?

Nám vždycky všechno dlouho trváV průběhu natáčení jsme si pořídili nový aparáty,který znějí o poznání líp,takže se vše,kromě jedný věci,aby to bylo pestřejší, přetáčelo.Studio bylo pak dost vytížený,tak jsme jezdili točit v čase,kdy tam bylo volno.Řevy jsem  točil s Jarem na zkušebně do kompu a ještě nějaký čas zabrala výroba klipu.Když to tak shrnu,tak to celkově zabralo asi 10 dní.

Za tu dobu už musíš mít skladby pevně v žilách a vše pěkně rozleželé. Jak by jsi ohodnotil Fake? Vžij se do role recenzenta, co by jsi na albu pochválil a naopak co by sis pohanil. Prostě si tady na to napiš malou recenzi a pak si to oboduj…

Ty vole,já to naše CD neposlouchám,akorát jsem si to pustil,jestli je všechno v pořádku,no ale pokusím se
1.Caine´s  lament – Otvírák,naše hitovka,mám rád,když začne CD takhle,žádný intra a podobný píčovíny(kdyby to někdo četl před 22.00,tak tam dej kokotiny
2.Po velmi pěkný pauze je Lifism.To je naše další hitovka.Na první poslech velice jednoduchá skladba,klasika - sloka,refrén,sloka,refrén,sólo,konec.
3.Další skvělá pauza a Loyal Seneshal.Trošku mi to připomíná jednu švédskou skupínu Střední tempo, žádný kvalty, aby dobře vyznělo podladění. Hodně mě baví konec,je v něm na nás až moc melodie
4.A zase nádherná pauzička!The Princess.Tady se furt něco děje,jednoznačně nejsložitější věc,pokusil jsem se ze začátku recitovat,ale moc dlouho mi to nevydrželo.
5.Contract Saviour opět po úžasný pauze Zase trošku svižnější tempo,pro mě hodně těžká věc,když do toho musím ještě békat.
6.Vyjímečně pěkný ticho a následuje Thirsty Tune.Tuhle středně tempou věc mám rád,asi proto,že jsem ji složil já
7. A je tu co?No dvouse-kundová mezírka přece!:-)Endlesness.To je taková HC věcička s původním zvukem kytar,Docela svižný tempo,teda na nás a pěkně zatěžkanéj konec.
8.Sheriff opět po nádherným tichu. Pro nás nezvyklý trioly.který se změní v naše klasický obracečky. Pomalé, plouživé, valivé, vyloženě to vybízí k tanci…áá. Pasteho čistý sólo – úchylárna
9.Říká se,že ticho léčí,tak 2 léčivý sekundy a už jede titulní Fake,tohle je nejstarší kus z desky,jednoduchá,bez žádnejch rytmickejch záludností.V refrénu jsme dlouho hledali ty správný falešný tóny až se to povedlo
10.Vychutnáváme výběrové ticho..no na kávičku to není. Máme tu Warlock Whisper.Tahle skladba je komplet překopaná z minulý desky ,jen jsme tak blbli na zkoušce až z toho vznikla tahle předělávka s původním textem.
11.Kurva,poslední přestávka,kdyby se chtěl někdo vychcat,tak ho (ji) nestačí ani vyndat. Trapped – v začátku Paste s Dodem furt kroutili knoflíkama na efektech až z toho vznikla tahle magořina. Tady se mi líbí ten nasekanej backlite  na sólo a trošku zamotanéj konec a to je konec ufff!:-)Ještě to mám obodovat?tak je to od 1 do 11Je to opravdu z mýho pohledu,netřeba to brát vážně

Trošku mě mrzí docela chudej obal. Nemyslíš si, že dnešní doba žádá více než jen tří stránkový booklet? Jaký má vůbec ta malba význam, přiznám se, že jsem jí moc nepochopil.


Ale o to nám šlo,máme jednoduchý logo,obal,ale muzika je právě naopak,je to záměr.Co si žádá doba je nám fuck a kdyby za mnou přišla,klidně jí to řeknu. Obraz jen dokresluje obsah toho CD.

Proč jste se album rozhodli pojmenovat Fake - padělek?

Právě v tomto významu to znamená „předstírat“.Jsou o tom i texty,člověk se v životě kolikrát dostane to takový situace,že prostě musí předstírat.Texty nám napsal opět Štefan Ležovič,který to umí vždy pojmout trochu jinak.Tak jak jsou těžko pochopitelný,musí bejt i obal,taková schýza prostě

K albu jste natočili slušném klip ke skladbě Caine´s Lament. Jak jste k němu přišli, kdo dělal námět, kde jste ho točili atd…

Jako minulej klip i tenhle vznikl přímo ve studiu u Doda.Byl to jeho námět,sám si ho točil,za jeden večer bylo všechno hotový.Pak už jen vybral v PC efekty a bylo to.


Můžeme se těšit na nějaké výraznější turné k albu, co třeba festivaly?

Klasický tour  určitě nebude,není na to čas.CD průběžně podporujeme hraním.Festivaly budou,třeba AFOD, Zámostí, Oleško, Nuckstok v Německu,Divočák ve Stříbře…všechno je na webu.

Co vás znám, tak hrajete stále ve stejné sestavě. Jak dlouho to spolu takhle držíte? Nelezete si trošku na nervy?

Takhle jsme už 11 let a zatím jsme se asi jeden druhého nenabažiliI když jsme každej úplně jinej,naše muzika nás spojuje,netrpíme ponorkou,cestou na akci vždy vládne dobrá nálada a nazpátky je zase lepší,když všichni kromě řidiče unavení chlastem,spí. Jinak se člověk dozví takový moudra…

Poslední slovo je tvé…

Čus Pičus!


Zveřejněno: 20. 05. 2007
Přečteno:
3295 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 05. 2007 09:12 napsal/a Cyberolas
Fake
No Coolpiči, pěkně to na tom albu motáte, i ten zvuk je kurevsky nasranej, mě to fakt baví! Dokonce i motačkový sóla, to je psycho, že mám dost! Jen jsem zvědav, jestli DODO někdy Rajčáka ukecá na kousek melodickýho \"zpěvu\" Ať to valí!