Nejbližší koncerty
LLYR

SPASM byl kurva dobrej megaultrafuck as grind budíček pro oteklé mozky. Bass and drums v čele s kvítkem Kopretinou ve slušivém modelu plážové finty zvané dámské jednodílné plavky zaútočil v plné síle a probudil snad i ty největší spáče. (Corbow)

Super set a super zábava. A příjemné zjištění, že někdo je ještě více asexuální než já. Kopretina a dámské jednodílné plavky je kombinace vskutku smrtící! Ale na koupališti v Kojetíně se to prý podobnými šviháky jen hemží, takže rozhodně veliká výzva... Taky jsme tam byli pozváni... (Goro) Názvy songů vyvolávaly úsměvy na tvářích přítomných a já si nejsem jistý, zda jsou vůbec v našem zinu publikovatelné. Za všechny uvedu jen "Menses businessmen" a "Nature fuck", jakožto propagaci na český venkov, který prý, když se budeme řídit tímto textem, nevymře. (Corbow

BUFO byl veselý punkogrind, kde členové na pódiu předevedli opravdu zběsilou jízdu a velmi akční show. (Márty)

Na každém Obscenu mi v sobotu kolem poledne vždy nadchne jedna kapela. Letos to vyšlo na SYLVESTER STALINE. V mysli mi opět vyvstává slovo geniální. Opravdu nemám co vytknout. Jejich power-violence (to není můj termín. Byl jsem poučen v tomto směru mnohem zkušenějším Pigeonem) zabíjel! A nevím proč mi při jejich show pořád napadali našinci Gride... Bubeník měl image jak ze špionážních filmů konce 70tých let, ale sázel to tam nehorázně. Zpěvák poletoval první polovinu koncíku na prknech pódia, ale druhou část už si užil pod ním a rozpoutal kolem sebe velice slušný soukromý kotlík. Několikrát se ocitl i nad hlavami fans. A nezklamal ani basák, který při poslední skladbě podal skotačícímu davu svoji basu. To se zase až tak často nevidí :o). Frantíci opět dokázali, že nejsou známí pouze terorem žab a hlemýžďů a jediným přípustným druhem polibku, ale i zajímavou hudbou. Pokud nám dá pan šéfredaktor příkaz vypsat nej kapelky letošníhu ročníku, u mojí osoby Sylvester Staline rozhodně chybět nebudou. Do dnešních dnů jsem je měl v hlavě pouze díky originálnímu názvu, ale teď už i díky naprosto skvělému představení. Kvůli podobným seskupením se vždy vyplatí na Obscene dorazit. (Goro)

Při Němcích TEARS OF DECAY jsem myslel že se unudím k smrti, takže jsem jejich set po jednom songu opustil do zákulisí a setrval až přes následující ACROHOLIA, které ani ostatní z redakce nebrali v potaz... (Marty)

PUTREFIED - předvedli průměrný brutal death metal. Tři skladby se daly se zájmem poslechnout, ale pak mi to všechno začalo splývat v jeden bod. Ke konci mě kapela začala dokonce i nudit. Chtělo by to více nápaditosti, hlavně kytarové. Rychlé bicí a monotónní hluboký zpěv nestačí.(IFA)

SICKBACK mě zaujali hlavně super mixem coru a brutal death metalu v celkem originálním podání, krásné střídání pomalých hutných pasáží a sypačkového rytmu, zpěvák zvládal snad všechny polohy od kanálního growlu až po pěkný coreový ryk. Supr. (Márty)

EPITOME. Vítejte ve světě soudní medicíny a patologie. Slušivé stylové oblečky a grind, grind, grind... Kvality svých polských kolegů Squash Bowels zdaleka nedosahují, ale k tanci  a poslechu postačující. V některých pasážích letmý dotek death metalu a nasazení. Ono na Obscenu se to hraje. Každá z účinkujících kapelek má vždy důstojnou kulisu o odezvu. Přesně tohle na tomto festu miluju! (Goro)

TOXIC BONKERS zahráli excelentně. Nabušený grind s prvky hard core prosvištěl areálem jako splašená stíhačka. Až se mi z toho točila hlava. Nevím co by jsem vytknul a zároveň chválím vše. Pro mě velké překvapení a další důkaz, že je v Polsku silná scéna. (IFA)

Švýcarští MUMAKIL se prvních pár sekund rozehrávali, ale čím déle hráli, tím lepší jejich set byl. Posledních pár songů to grindovalo jako prase a z pódia se dosti skákalo. Bubeník by jistě v našich krajích nasčítal nějaké ty body, protože rychlost byla jeho velkou doménou. (Corbow)

ALIENATION MENTAL asi nemá cenu příliš velebit. Prostě klasika. Navíc pánové Část setu odehráli ve vskutku povedených maskách pana pořadatele Čurbyho. Veškerou studiovou tvorbu této úderky mám věru rád a koncertní provedení v žádném případě nezaostává za tvorbou studiovou. Death metal as fuck! Jediná drobná připomínka se týká zvuku kytary. Dle mého to nebylo úplně ono.

FROMTHEASHES del mého skromného názoru předvedli spíš bordel, než muziku, ale jak se říká, proti gustu žádný dišputát. (Corbow)

A je tu PISSCHRIST s japončíkem v čele, super show, neskutečný pogo a nepřetržitá skákačka fans. Geniální punko hc grindo úprk mě potěšil a zahřál u srdce! Zpěvák si i skočil a zpíval zatímco ho dav přenášel zpět k pódiu, naprostá pohodička! (Márty)

Následující F.U.B.A.R. jsou mi vřele doporučováni zpěvákem ze Sickback a už vím proč. Také další banda, která mi sedla, mazec jak cyp, posmrtné pogo muzikantů na pódiu mělo snad i za příčinu spadnutí hlavy Marshalla z komínu beden, takže chvilková pauzička a zes kupodivu vydržel, jede se dál. Muzika těží opět spíš z grindu v punk stylu. (Márty)

FLESHLESS nevystoupí kvůli osobním problémům a další kapelkou je tedy MASSGRAV. MASSGRAV se do nás pustil s řádně nasraným crustem. Trojice muzikantů tačí svou káru ve zběsilé rychlosti. O zpěv se dělí kytarista s basákem a má to kurva koule. Trochu mi vadí kapánek nevrklý a plitký zvuk. Nicméně tento malý nedostatek mě moc nerozhodil a set jsem si pěkně užil. Stejně jako celá řada pařmenů. (IFA)

Tak jsem se těšil, že DRILLER KILLER rozpoutají stejné peklo jako minulý rok Disfear. Nerozpoutali. Nebylo to v žádném případě z kategorie průserů, ale čekal jsem jinčí kávu. Jednak se mi nepozdával zvuk a chyběly tomu koule. Každopádně strýček Lemmy se svojí bradavicí by byl spokojen. Má zdatné následovníky :o) Každopádně poslech z jejich stříbrných kotoučků mi uspokojil mnohem více než toto představení. Škoda. Fuckt jsem se na těšil a vkládal jsem do nich velké naděje... Snad příště... (Goro)

Tak němečtí GUT jsou bez debat kultem, který ovlivnil nepřeberné množství kapel z celého světa a právě jejich jméno patřilo k jednomu z největších taháků letošního Obscene extreme. Tento tahák se probral k životu po mnoha a mnoha letech spánku a asi nejen já jsem očekával, co předvedou. Vždyť už uteklo notně času od doby, kdy jsem poslouchal DIY kazetky za pár korun. A předem mohu napsat, že u mě svoji pozici potvrdili. Neskutečná jízda a hlavně zábava. Masky a k nim samozřejmě porno grind jako kráva! Ani jsem nedoufal, že budu mít možnost se s nimi na koncertě setkat, ale nic není nemožné. To co se dělo pod a na pódiu během jejich setu… To se tak často nevidí. Neskutečný kotel a stagediving. Občas jsem měl co dělat, abych pro záplavu skokanů viděl samotné hudebníky. Hrálo se z letitých nahrávek (hymna Anal sushi samozrejmě nechyběla) a došlo i na pecky z novinky The cumback (ten název je geniální!). A to uvádění skladeb ve stylu drsných rapperů z ghetta nemělo chybu. A ještě jsem rád, že jsem stál od pódia v bezpečné vzdálenosti, protože dostat tím hovadským utahovákem (vibrátorem) do hlavy… Jen by mne zajímalo co by nastalo, kdyby pánové opravdu přemluvili dvě slečny (pravda, jejich oslovení přítomných dam bylo poněkud peprnější) k nastoupení na pódium… Každopádně jeden z vrcholů těchto dnů v Trutnově. (Goro)

Absolvoval jsem již několik ročníků tohoto festu a vždy mi nadchlo spoustu kapel, ale to co předvedli DISMEMBER… Uf, popsat tento zážitek nebude nic jednoduchého. Jejich poslední album mi zrovna neuzemnilo, ale přesto jsem se na tuto legendu severského death metalu těšil ze všech zúčastněných kapel nejvíce a to hlavně díky nepřekonatelné tvorbě z jejich počátků. Právem. Od začátku naprosto úžasná atmosféra, ze které byla zjevně nadšená i samotná kapela, ale hlavně hudba, která zabíjela. Typický švédský zvuk, vrtule, paření, skvělý vokál, strhující nasazení… A navíc ten playlist... V skrytu duše jsem doufal, že se dostane na první tři alba Dismember, která patří mezi klenoty death metalu, ale že se dočkám v takové hojné míře, to jsem nečekal. Debut z roku 1991 zovoucí se Like an ever flowing stream zastoupila pecka Soon to be dead (pamatujete ještě na geniální klípek s Ježíškem a spoustou krve?) a moji nejoblíbenější fošnu z roku 1993 Indecent and obscene (kult!!!!) pak Skinfather a hlavně hymna Reborn in blasphemy (zase jednou jsem měl husí kůži). Dostalo se i na následné album Massive killing capacity z roku 1995, které v přídavku připomněla pecka Casket garden i album Death metal (Misanthropic). Za samotnou kapelou se v celé svojí kráse pověsila plachta s motivem mini CD Pieces a ta dojem z koncíku ještě umocnila. Dismember i po těch letech prostě šlapou a současná sestava v čele s Mattim Kärkim u mikrofonu (ještě ho doplňují Fred Estby – bicí, David Blomqvist a Martin Persson kytary, Tobias Christiansson – basa) má pořád na to, aby služebně mladším seskupením pořádně nakopala zadek. Novince z letošního roku s názvem The god that never was ještě dám šanci, protože pecky zahrané z ní šlapaly skvěle. Stejně jako ty z předchozí Where Ironcrosses grow. Už jsem viděl spoustu death metalových koncertů, ale podobně kvalitní bych pravděpodobně spočítal na prstech jedné ruky. Jestli se někdo obával, že po Gut budou mít kotel menší, obával se zbytečně. Na podobné okamžiky se nezapomíná a mojí osobě se splnil další metalový sen. Navíc v naprosto neskutečné atmosféře. NÁDHERA!!!! (Goro)

BLOCKHEADS měli poměrně složitou úlohu, protože vlítnout na to hned po Dismember… Ale tihle Francouzi grindující si to už od roku 1992 se s tím popasovali znamenitě. Skvělý a energický grind, který patřil v daném žánru k tomu nejlepšímu, co jsme mohli tento ročník spatřit. Povedené. (Goro)

BATHTUB SHITTER jsou z Japonska. A japonská scéna je rozhodně pestrá. To Bathtub Shitter potvrdili. Jejich styl by se asi dal hodit do škatulky grind, ale rozhodně se nedrželi zaběhnutých šablon a občas to byla slušná „schíza“. Hlavně vokály, které se pohybovaly od ječení a kvílení až po ty nejhlubší polohy. Když k tomu připočtu zpěvákovi tanečky a poskakování, rozhodně se bylo na co dívat. Vzpomněl jsem si při jejich poslechu na krajany C.S.S.O. Nebylo to špatné, ale Blockheads mne odrovnali o poznání více a až budu chtít holdovat hudbě z Japonska, sáhnu asi jinam. Každopádně po této kapelce odcházím navázat styk se svým spacákem, protože třetí den v kuse na nohou téměř beze spánku si vybírá svoji daň a není sil na zbytek. Byť mne to mrzí sebevíc. (Goro)

Tak jako každý rok nelze tento festík hodnotit jinak než kladně. Ona zvláštní, přátelská atmosféra tohoto festu fungovala jako vždy znamenitě. Perfektní organizace ze strany pořadatelů  všemu samozřejmě dopomohla. Stejně jako spousta kvalitních hudebních spolků z celého světa. Letos se naprosto perfektně vydařilo i počasí a bahno z ročníku minulého se vyskytovalo už pouze ve vyprávění z něj. Masivní metal market (to se jen tak nevidí!!!), kde byla možnost sehnat snad úplně všechno. Prodejců každým rokem přibývá a já netuším, kam se příští rok všichni vejdou a hlavně kolik si s sebou příští rok mám vzít peněz, protože to se nedá! Veganská kuchyně opět nabídla o něco širší sortiment a vše co jsem měl možnost ochutnat nemělo chybu. Stejně jako tradiční pivko Gambrinus. Osvědčilo se i vracení kelímků, protože bordelu v areálu podstatně ubylo. Jen díky konkurenci mezi sběrači byl občas problém stačit dopít pivko :o). A chybu neměla ani projekce z obou boků pódia. Ročník 2006 je za námi, těšme se na ten v roce 2007. Takže ještě jednou 666 díků Čurbymu a spol. za úžasně strávené dny v Trutnově a za rok na tom samém místě.

Nej kapelky pro Gora:

Varianta 1) Dismember, Dismember, Dismember, Dismember, Dismember :o)))
 
Varianta 2) Splitter, Internal Suffering, Sylvester Staline, Gut, Dismember

Obrovský megadík patří Čurbymu za poskytnutí možnosti uploadovat přes jeho PC...


Zveřejněno: 15. 07. 2006
Přečteno:
3701 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 07. 2006 07:43 napsal/a manafob
souhlas
jojo nektery fotecky jsou docela husty :-) nejen na podiu a pod nim bylo husto :-0
21. 07. 2006 18:17 napsal/a Sali
super fotecky.:))
koukam na fota a fakt to tam byl asi totac..:)))
18. 07. 2006 22:26 napsal/a Hanka
fotky
a máme tu i sobotní fotky.......
18. 07. 2006 13:23 napsal/a goro
2 kolegove
Tak jsem nejak cekal, ze i ostatni pripoji par superlativu... Minimalne na tema Dismember :o)
18. 07. 2006 12:43 napsal/a Hanka
to Denisa
díky....... sobotní fotky ještě přibydou a doufám, že to zvládnu dneska večer, v nejhorším zítra