Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Možná jste někde četli mou recenzi na US brutal death smečku PUTRID PILE, takže bylo jasné, že rozhovor bud následovat!

Pokud jste fanoušky do největších detailů promakaného death metalu, tak se po tomhle rozhodně poohlédněte!!! Slovo Shaun.

Zdar kámo! Ještě pořád se nemůžu vzpamatovat z debutu PUTRID PILE... Včera jsem ho slyšel asi pětkrát a pokaždé mě to totálně rozseká... Deska je nějakou chvíli venku. Jistě už musíš mít spoustu ohlasů... Určitě jsou všechny kladné, co? Sleduješ třeba takhle recenze? A Rich, neříkal, jak si album stojí prodejně?

Jo, reakce byly fakt hodně pozitivní. Na debut bych snad ani lepší chtít nemohl. Samozřejmě recenze čtu, jsem zvědavý, co si lidi myslí o mé hudbě. Na mou práci to sice nemá vliv, nicméně je zajímavé si to přečíst. Prodejnost je taky slušná, pokud vím, tak je to jedno z nejprodávanějších CD United Guttural.

Jak jsi spokojen s obalem? Mě to připadá hodně umělé a navíc dost podobné s coverem posledních MALIGNANCY...

Mě se ten obal líbí. A myslím, že od MALIGNANCY se podstatně liší, oni mají zvířata v laboratoři, kdežto já chlápka, který kuchá ženské doma v dílně. To je, myslím, něco jiného.

Stále nemůžu uvěřit, že jsi to celé nahrál sám... A taky se mi zdá divné, že by jsi nemohl sehnat dostatek kvalitních muzikantů. Vždyť u spousty US smeček je kupa projektů, kde se lidi proplétají ze spřízněných kapel... Jsou v tomhle směru u tebe nějaké novinky, nebo pořád táhneš svou káru sám?

Jasně, skládám i nahrávám všechno sám. Je to částečně kvůli nedostatku muzikantů a možná spíš kvůli nedostatku odpovědného přístupu. Je problém najít někoho, kdo má stejný pohled na věc, protože buď to nejsou dostatečně zapálení lidé a pokud jsou, tak už jsou většinou dávno v jiné kapele. Docela smutné.

Ještě dnes kroutím hlavou nad tak vynikajícím zvukem, jaký se vám povedlo na „Collection...“ udělat! Do jaké míry se na tomto podílel Rich coby producent? Jistě tě potěší, že když jsem šli s mou kapelou SMASHED FACE do studia, použili jsme jako mustr zvuku právě „Collection...“ :-).

No to díky! Smashed Face jsou super!  Vynikající muzikanti! Ve skutečnosti Rich neměl na produkci vůbec vliv, jenom jsem tam prostě nechal napsat jeho jméno. Všechnu práci mám od skládání po nahrávání na svědomí já sám.

Ještě ke zvuku. Až když jsem recenzoval „Collection...“, tak jsem zjistil, že se jedná o automat! Si děláš prdel s tím nazvučením, ne? Jiné kapely mají dost problémů, aby si dostatečně ohlídali obyčejné škopky a ty takhle vymakáš automat...

Jediná věc, která je na nahrávce z automatu, je rytmičák a kopáky. Jinak jsem všechny přechody a činely nahrával ve studiu živě, takže je tam živý zvuk bicích, proto to působí tak dobře.

Viděl jsem nějakou tvou fotku ze studia, které ale vypadá dost vymakaně. Je to jistě to studio, kde jsi nahrával věci na promo 2001, možná že i debut... Mohl by jsi jej představit? Pokud se nepletu, tak patří klukům z MERCENARY DIGITAL...

Jo, to je ono. Pořád se to tam vylepšuje, takže jsou čím dál lepší zvukové možnosti s každou další nahrávkou. Mrkněte na www.mercenarydigital.com, kde je seznam vybavení i kapel, které tam nahrávaly.

Na kontě máš krom 7“ splitu s DISCRASIA také promo 2001. Do jaké míry se materiál z tohoto promáče shoduje s matrošem na debutu?

Začátkem roku vyjde u Bizarre Leprous Productions CD, kde to splitko bude, budou tam dřívější nahrávky „Drenched In Gasoline“ a „Bodies On Display“.  A pak taky pár živých kousků z prvního ročníku Maryland Deathfestu a živý videoklip.

Jak jsi spokojen s prací United Guttural? Nevíš, co se s nimi teď děje? V době vydání SIKFUK, BOUND AND GAGGED a FLESHGRIND live s nimi byla výborná spolupráce, jejich proma byli snad ve všech zinech v naší republice, pak jsem dostal PUTRID PILE a dál konec. Žádné reakce, nic. Dokonce už i nějaké labely od nás začínají remcat na nespolehlivost....

Tak to fakt nevím. Asi by ses měl zeptat přímo jich, co se děje. Jejich práce pro mě je ok, jasně mohla být lepší propagace, ale to je vždycky. Fakt nevím, napiš jim.

Jak se ti líbí kapely pod křídly UG? Myslím, že PUTRID PILE jsou asi nejkvalitnější smečkou! Nevíš, co Rich plánuje dále vydat?

Nejvíc mám rád DEVOURMENT, MALIGNANCY a DEADEN, ale rád si poclechnu všechny jejich kapely.

Krom PUTRID PILE drtíš basu také u EARTHBURNER. Bohužel se mi tohle k uším ještě nedostalo, tak bych uvítal, kdyby jsi to trošku představil...

Je to kapela členů BROKEN HOPE, FLESHGRIND a NUMSKULL.  Hudebně bych to přiblížil jako něco mezi BROKEN HOPE “Bowels of Repugnance“ a TERRORIZER.  Jsou to dobré věci, ale je problém se sejít, protože každý máme jiné časové plány a možnosti.

V jednom rozhovoru jsi zmínil, že PUTRID PILE vznikl po rozpadu NUM SKULL. Mám to chápat tak, že jsi v této smečce také účinkoval? Kde je jim teď konec?

Jo, hrál jsem tam asi čtyři roky. Hodně se toho odehrálo, vyměnili se lidi a kapela se prostě rozpadla. Prostě to zůstalo někde v mrtvém bodě. Užil jsem si to a hodně jsem se v kapele naučil, ale časem to prostě odešlo. Takže jsem začal makat na PUTRID PILE a věci jsou zatím více než výborné.

Podle textů a obalu soudím, že budeš asi taky pěkné zvíře, co? Jsi zainteresovaný do gore či porna?

LOVE IT, LOVE IT, LOVE IT!!!!  AAAAAAHHHHHH!!!!!!!!

Když mi od tebe přišel mail, jméno znělo Marianne LaCanne. Je to sice taková blbost, ale proč nemáš u mailu své jméno? Je to snad mail někoho z rodiny? :-)

HAHA, jo, to je někdo z rodiny. Už mám svou adresu, tak mi prosím všichni pište na putridpile@tds.net.

Co vlastně říkáš na reunion SUFFOCATION? Také BRUTALITY prý něco kutí...

Myslím, že to je super! Jsou to bohové death metalu a je dobré, když dál hrají koncerty. Budu na ně chodit, dokud nepřestanou! Z cédéčka jejich kvality nevyniknou zdaleka tak dobře, jak na koncertě. SICK!!

Když jsi dělal rozhovor s ANTITREND zine od nás, tak jsi na otázku, jestli znáš nějaké naše kapely, odpověděl 1 a ještě to byla kapela z Německa :-). Rozšířil sis od té doby nějak své obzory? Jestli chceš, můžu ti nějaké české smečky vypálit v podobě mp3...

Co to bylo za kapelu?  MFAGCOQD? PIGSTY?  Už si nepamatuju. Každopádně, jestli máš něco brutálního, tak to pošli.

Mohl by jsi trochu představit své soukromí? Věk, vzdělání, práce, stav, koníčky, co máš rád, co ne?

26, středoškolské vzdělání, svobodný, koníčky: hudba, sex, chlast, sex, filmy, sex a ........ pořád dál!

Máš přítelkyni? A co takhle ženský na koncertech? U nás na koncerty baby moc nechodí, jak je tomu u vás? Vždy, když tady hraje nějaká větší kapela, vidím, jak si borci tahaj mařky do tourbusu :-). Líbil by se to takový život?

U vás chodí asi víc ženských než tady. Pár se jich objeví, ale většinou jsou to přítelkyně muzikantů nebo příjdou kvůli svému příteli. Mám rád, když chodí holky na koncerty. S několika jsem se bavil a viděl jsem, že mají tu hudbu opravdu rády. Čím víc, tím je to veselejší!

Mohl by jsi vyjmenovat 10 alb, které jsi dnes, případně včera poslouchal?

DECRYPT - Holy Eurotic Rapture, VITAL REMAINS - Dechristianized, MUTILATED - Deverginated Genital Pulp, SCREAMING AFTERBIRTH – Drunk On Feces, PIGSTY – The Return, DESPONDANCY – God On Acid, ROTTEN SOUND - Murderworks, IMMOLATION - Unholy Cult, POSTHUMOUS BLASPHEMER - ??, LITURGY - Dawn Of Ash

Jak to vypadá s pracemi na novou desku? Už se něco rýsuje? Povídej...

Jasně!   Zrovna teď, když ti odpovídám, mám rozdělanou už sedmou píseň. Bude to určitě má nejbrutálnější práce. Určitě nebudete zklamaní!!!

OK, to je asi vše! Díky za tvůj čas. Pokud máš něco na srdci, máš možnost!

Dík za rozhovor, zdravím všechny. Mrkněte na mé stránky, stáhněte si dvě mp3 a dejte vědět, co si myslíte. Stay sick everyone!  Cheers!   www.putridpile.com

Fred, překlad W


Zveřejněno: 13. 04. 2006
Přečteno:
3706 x
Autor: Fred | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář