Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

BRNO - KD SVATOBOJ, 22.04.2006, 18:00, Po únorovém Metal Swampu jsme se rozhodli pozvat poněkud rozmanitější sestavu kapel na akci dubnovou.

Po čtyřech velice úspěšných albech se na swampu konečně objeví sběratelé ?Anděla? a zabrousili jsme i k našim rakouským sousedům.

Silent stream of godless elegy se nezapomenutelně vryla do paměti již roku 1996 svým doomovým debutem Iron. Dva roky na to vychází přelomové album Behind the shadows, které pozvolna ukazuje další vývoj této skupiny. Roku 2002 přichází na řadu Themes, za než SSOGE po právu získávají cenu Akademie populární hudby ?Anděl? v kategorii Hard´n ´Heavy. O dva roky později to zopakovali, tentokrát s deskou Relic dances. Směsice metalové energie a moravské melodiky a skloubení moravské lidové písně s doom metalem si nenechte určitě ujít!

Ador dorath jest další lahůdkou, kterou jsme pro vás připravili. Kapela, jež si pod svá křídla vzalo Shindy production má na svědomí v našich končinách vcelku ojedinělý symphonický gothic black metal či jak jejich tvorbu nazvat. Každopádně po úspěšném debutu Adon Nin Edeleth Ador Dorath přišla kapela roku 2005 s novinkou Symbols, za kterou obdržela výše zmiňované ocenění ?Anděl?.  Jejich vystoupení je opravdovou lahůdkou, kterou byste si neměli nechat ujít.

Darkfall jsou prvními zahraničními zástupci na tomto swampu. Kapela funguje od roku 1995 a za dobu své existence má za sebou pěknou řádku vystoupení. Svým melodickým deathem se špetkou thrashe obohatila nejeden koncert či festival. U nás jsme je mohli spatřit třeba na Open Hell festu roku 2002 či před nějakým časem v Ostravě či Přerově.

Goddamned X je poměrně mladou kapelou opět z Rakouska. Vznik téhle formace je datován k roku 2003, o rok později vychází debut Marching throught the Inferno. Našlápnutý death´n´roll, jak se kapela sama škatulkuje, ovšem nemá problémy každou chvíli zabřednout do brutálnější odnože death metalu a nezadá si s mnoha profláknutými smečkami.

Sacrosanctum z Kroměříže jistě netřeba nijak zvlášť představovat. Na vlně doom-rockové melancholie se kapela veze zhruba od oku 1997. Sacrosanctum pravidelně koncertuje u nás i v zahraničí a ani na Metal Swampu nejsou žádným nováčkem.

Hyperion ? jedno cello je dobré, ale tři jsou lepší. Ano jedná se o kapelu, kterou tvoří tři hráči na violoncella. Trojice se hodně rychle dostává do podvědomí posluchačů a není tajemstvím, že byla přizvána k natáčení mini cd Root, jehož vydání je na spadnutí. Hyperion bylo možno spatřit jak na rockových a metalových festivalech, ale i třeba na Smetanově Litomyšli. Skvělý hudebníci a dobrá show, co si přát více?

Související linky:

Za pořadatele Metal Swamp Raven

www.metalswamp.com

tel: 732 133 003


Zveřejněno: 10. 04. 2006
Přečteno:
3445 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 04. 2006 17:52 napsal/a bcvb
vbv
vbv