Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DARK ANGELS - See You In Hell CD-R 2005, vlastní náklad

Tohle CD mělo původně vyjít pod hlavičkou Panda music. A po poslechu se Pandě nedivím, že to nevydala. Na tomhle výtvoru je skoro všechno špatně. Od otřesného loga přes nemastnej neslanej booklet po samotnou hudební produkci. Název možná signalizuje směrem k black metalu, ale skutečností je něco mezi hard rockem a heavy metalem. Po docela slušné řádce poslechů to ve mě zanechává jeden jedinej pocit ? křeč. Skladby mi přijdou děsně upracovaný, bez jakýchkoli momentů překvapení, o invenci se nedá mluvit vůbec. Tvrdá slova, řekne si někdo, vždyť jsou mladí, je to jejich první nahrávka, hrajou teprve dva roky, jenže když jdou s kůží na trh, musí počítat s tím, že je nikdo šetřit nebude.

Přitom podle dostupných informací Dark Angels (takhle pojmenovat kapelu v roce 2004?) nahráli nadprůměrné album. Takže jsem byl celkem zvědavej ? ženskej zpěv, klávesy, melodickej metal, čekal jsem něco mezi Nightwish a Within Temptation ? a dostavila se paní Nuda. Úvod obstarává sekvence z nějakého dobrodružného filmu, meče řinčí, někdo křičí (tenhle veršík o několik tříd převyšuje dva české texty, ale o tom později). Poté se rozjíždí (tohle slovo trochu zavání chválou, ale nemůžu najít jinačí) jednoduchá melodická skladba, zpěv ve školní angličtině, hlas nikterak výrazný, ale na druhou stranu není falešný, monotónní rytmika a kytarové sólo slyšené tak stotisíckrát. V následující I Ask You se zpěv povedl o trochu lépe, klávesy si berou trochu větší krajíc, ale pořád nepřichází žádný moment překvapení. Jednoduchý rif startuje třetí kousek, který díky českému otřesnému textu a nezvládnutému frázování nebo spíše nenapasováním slov do muziky posílá skladbu do kopru. A příběh o ?hrozné noci? nechápu, i když bych chtěl. Další perdu do hlavy zasazuje následující love song naruby. Začátek sice není úplně out, zdá se, že by to mohl bejt klasickej cajdáček ? ploužáček, ale v momentě, kdy se zrychlí, je to zase upachtěnost. K tomu další úděsnej text, kterej nemá chronologickou logiku a zpěv je v rychlejším úseku nuceně tahanej zbytečně do vyšších poloh. Vysvobozením je anglicky zpívaná Naked In The Rain, jednak netahají české rýmovačky za uši, jednak je to první skladba, která se nechá poslouchat. Celkem slušně odsejpající a rychlejší věc, i zpěv se mi konečně zdá v pořádku. Skladba, která dala celé nahrávce jméno, pokračuje v duchu té předchozí. Text je uveden v bookletu (jako jedinej) a je to klišé jako hrom plný slov jako barbarians, hell, hate, dark, fear, war, terror, grave, death nebo dust. Možná světovej rekord v počtu ?tvrdejch? slov v jednom textu. Poslední Rock On tak trochu připomene tvorbu německé Dorotky, ale samozřejmě se to nedá srovnat. Proti prvním čtyřem skladbám je to ale posun, stylově klasickej hard rock, s tak trochu odříkávaným zpěvem, ale celkem to ujde.

Výsledný dojem ani druhá, trochu lepší půlka, ale nazachrání. Nezachrání ho ani celkem solidní zvuk ze studia Kdyně, ani půvaby zpěvačky, které možná zaberou na koncertu. Je mi líto, bodama tentokrát plýtvat nemůžu. Třeba příště?

Čas: 29:34

Seznam skladeb:

  1. Time For Tears
  2. I Ask You
  3. Prokletá noc
  4. Už neumím
  5. Naked In The Rain
  6. See You In Hell
  7. Rock On

Web: http://darkangels.unas.cz


Zveřejněno: 24. 02. 2006
Přečteno:
3563 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 03. 2006 11:37 napsal/a corbow
presne
Jo, jediny pozitivum v opravdovem slova smyslu je zvuk. Ten se fakt povedl, osobne jsem ho, ze znalosti zivych vystoupeni, cekal daleko horsi. Navic by bylo dobry si asi uvedomit, ze se jedna o prvni nahravku kapely. V podminkach, ktere jsou dane, je zcela jiste mozne, aby kapela svym dalsim pocinem ohromila. Musi na sobe ale hodne zapracovat. A k tomu jsou vlastne recenze, protoze vi, kde ma zacit. Pokavad uspokoji vsechny kritiky, muze slavit. Do te doby je to opravdu horsi prumer. Ja se necham prekvapit a kapele samozrejme preju hodne uspechu.
03. 03. 2006 10:58 napsal/a marty
nahravka
zvuk je celkem v pohode a i me prijemne prekvapilo to studio kdyne,... co se tyce muziky, tak je to docela bida, i kdyz pokud srovnavam tuhle nahravku s koncertem kapely tak nazivo je to jeste daleko vetsi bida.... 4 body muzou kapelu jen vybicovat k vetsimu vykonu!
02. 03. 2006 15:04 napsal/a Johan
Franto...
Klasicka tancovacka proste neni lepsi. Podle mnou pridelenych bodu (5) patri Epitaf do prumeru. Vodnik urcite neni genialni, naopak, a tento muj nazor je z recenze jasnej. Asi jsi ji spatne cetl. Otazkou vkusu je nakonec vsechno, kdyby meli vsichni stejnej vkus, byla by to nuda? Jeste jestli muzu poprosit, muzes mi napsat, kde jsi videl ty recenze? Ja videl Metal Forever, nesouhlasim vubec, a Metal-Man, a tam to zrovna neprechvalili, az na body? ty jsou podle me moc vysoky. Ale co clovek to nazor. Skoda, ze se tady nevyjadrilo vic lidi k nahravce, ale jen k ty pitomine se spatnym nazvem kapely a nejapnym vtipem jednoho pisalka bez vkusu:-)
02. 03. 2006 11:35 napsal/a manafob
deska
podle toho co jsem stahnul tak nic moc... zvukove je to v pohode, texty jsou slabina a anglicka vyslovnost zpevacky v dnesni dobe? S tim frazovanim ji mohl nekdo pomoct... hudebne je to zabava...
01. 03. 2006 13:40 napsal/a Franta
Bigbit je nejlepsi
Takze klasicka tancovacka je proste lepsi.Diky uz vim ktery kapely maji u tebe vetsi sanci.Ale ZKLAMALO me toA nevim jakej ejmenovanej zin mysles.Ja videl recenzi vic a tahle je prvni vylozene zaporna.Jak rikam nechci se hadat nejsem fanouskem kapely,jenom znam jejich hudbu a myslim ze je to daty daleko horsich kapel (viz epitaf a jejich genialni texty - mas dobry vkus. vodnik rules).