Nejbližší koncerty
LLYR

THE ENCHANTED - For Those Who Fally CD EP 2005 - Golden Lake Productions

Čas od času se asi každému stane, že omylem odsoudí něco, co se mu zdá špatné. Nebýt toho, že tuto kapelu recenzuji asi bych si ji po jednom poslechu vícekrát nepustil a to by byla chyba.

Album ?For Those Who Fall? mi ze začátku připadalo jako trapná slátanina old school death/thrash metalu s prvky starého heavy metalu. Když jsem se ale zaposlouchal více, tak jsem se začal utvrzovat v tom, že toto je vlastně docela dobré EP.

První song ?Where Fires Burn? hned prvním rifem naznačuje, že pánové si velmi dobře naposlouchali svoje trash metalové vzory z let 80. a 90. V podstatě kdyby mi toto album někdo pustil, aniž bych věděl o co běží, myslel bych si, že poslouchám death metalovou nahrávku, tak z roku 1990. Ovšem nejen hudebně, též zvuk a vůbec celý ?feeling? vyzařují atmosféru počátků nejbrutálnější muziky. Ovšem abych The Enchanted úplně nekřivdil, hrají si to po svém a myslím, že by bylo nefér odsoudit je jako trapné plagiátory.

Druhý zářez, nazvaný ?Way Of The Warrior? mě abych pravdu řekl příliš neoslovil a připadá mi jako nejslabší věc z možných čtyř.

Následující ?In A Dream? je zajímavá hned úvodními kytarami, jinak klasický thrash, ovšem tu a tam velice zajímavě pojatý.

Ovšem posledním songem ?Under The Hall Of The Moon? mě pánové z The Enchanted naprosto dostali. Melodické kytary, zároveň trashové riffování, občas pěkné zaseknutí rytmu, melancholický refrén zpívaný čistým zpěvem atd. Nádhera, tenhle song je o 100% lepší než vše co mu předchází. Šest minut a něco k tomu mě vůbec nenudí a naopak ještě víc zatlačuje do pozadí první tři songy. Úžasná kompozice na závěr, moc rád bych to viděl živě.

Zvuk kvalitní, technické výkony taktéž, nápady 6, 3, 5,10? vychází mi 6 bodů, co dodat.

Čas: 19:13

Seznam skladeb:

  1. Where Fires Burn
  2. Way of the Warrior
  3. In A Dream... (of Waters Deep)
  4. Under The Hall Of The Moon...

web: www.theenchanted.co.uk

.::Koupit::.


Zveřejněno: 15. 02. 2006
Přečteno:
3409 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář