Nejbližší koncerty
INSANIA

AZURE - King Of Stars - Bearer Of The Dark CD 2005, Pulverised rec.

Pro mě do této doby absolutně neznámí blackoví švédové Azure vydali nové album, které nese hrdý název ?King Of Stars ? Bearer Of The Dark?.

No, když jsem prvně uviděl cover toho alba, obával jsem se nejhoršího (kýčovitý obal ve stylu Manowar), hudebně je to sice o něco lepší, ale Azure nepřichází s ničím originálním a album je poměrně dost tuctové.

CD začíná songem ?Greeting Chaos?. No, být takovéhle celé album, tak dám asi jeden bod z deseti. To je něco tak trapně ohraného, že se mi až ježí vlasy, jak si vůbec ještě někdo dovolí něco takového stvořit, když něco podobného předváděli Emperor před deseti lety a potom stovky dalších kapel podle nich. No, překousl jsem to, jedeme dál ?Dead Men?s Shadow Flickering?. To už je krapet povedenější kousek a nezní až zas tolik tuctově, no ikdyž? stále žádný zázrak, trochu mi tu připomínají Thy Primordial.

Zato následující ?The Lake of Death ? Magnion? je oproti předchozím dvoum songům úplná nádhera, s death/trashovým nádechem a pěkným refrénem si připadám jak u jiné kapely. Toto je velice silná píseň a řekl bych i nejlepší z celého alba.

U ?Selene ? The Spirit? mám pocit, jak kdyby Vader začali hrát black metal a nedařilo se jim to, dostávám u této písničky záchvaty smíchu, hlavně když uprostřed nasadí naprosto infantilní rif. Jinak je to celkem pěkná skladba, ale totálně bez jakékoli originality.

Dál nebudu rozepisovat jednotlivé songy, protože je to stále o tom samém, sem tam nějaké skutečně zajímavé momenty, ale jinak obyčejný, tuctový black metal.

Rád bych na závěr shrnul klady. Největší plus vidím v bicích, bubeníkovi to skutečně jede. Potom v občasných netradičních vsuvkách, není jich sice moc, ale když už se naskytnou, tak si i člověk říká, že tohle je dobrá kapelka. Celkově je toto album poměrně povedené, zvukově i hudebně, jen je to všechno až trapně ohrané. Je slyšet, že tato kapela už nějakou dobu hraje a i se to hezky poslouchá, ale ve švédsku by se našlo tolik daleko zajímavějších spolků, že na Azure můžu zase s klidným srdcem zapomenout.

Čas: 41:51

Seznam skladeb:

  1. Greeting Chaos
  2. Dead Men?s Shadow Flickering
  3. The Lake of Death ? Magnion
  4. Selene ? The Spirit
  5. Whispers of Echoes Passed
  6. Shadows In Midark
  7. The Storm (The Hill of Heimad)
  8. King of Stars ? Bearer of Dark

web: www.midark.net

.::Koupit::.


Zveřejněno: 05. 02. 2006
Přečteno:
3441 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 02. 2006 16:42 napsal/a Necrogore
he
Dharm je holt přísnej týpek :)
05. 02. 2006 21:18 napsal/a marty
body
no vida, a ja bych tomu dal 8/10 me se to libi :-)