Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Anketa pokračuje, za Epidemie Rcs odpovídá Martin Čech.

1. Uveď seznam realizovaných produktů v roce 2005.

  • FORGOTTEN SILENCE ? The Nameless Forever? The Last Remembrance CD - Remasterovaná CD reedice jejich první nahrávky z roku 1994.
  • ARALLU ? The Demon From The Ancient World CD - Nové album izraelské black metalové kapely.

2. Odpovídá výše uvedený seznam edičnímu plánu na rok 2005? Podařilo se něco nad plán, nebo naopak nedošlo k realizaci něčeho a proč?

Loňský rok byl u EPIDEMIE RECORDS asi nejvíce chaotickým rokem co se týče plánování a vydávání titulů. Nejprve jsem připravoval něco úplně jiného, ale vlivem různým okolností jsem od většiny věcí odstoupil a naopak se podařilo vydat zase úplně něco jiného. Mnohdy jsem se zachoval celkem nekompromisně, ale zastávám názor, že pokud někdo není schopen po opakovaných urgencích dodržet nějaké termíny, nemá pod vydavatelstvím co pohledávat.

3. Jaký titul byl v roce 2005 nejúspěšnější a kolik kusů se podařilo prodat, naopak jaký bys mohl označit jako krok vedle?

Tentokrát je to celkem jasné. FORGOTTEN SILENCE jsem vydal v limitované edici 500 Ks a chtěl jsem tím potěšit především skalní příznivce a pamětníky starého metalového undergroundu. Myslím, že tento titul bude brzy vyprodaný a časem to bude taková raritka. Naopak ARALLU jsem dělal v nákladu 3000 ks a chtěl bych aby tohle album bylo celosvětově dlouhodobě dostupné.

4. Podařilo se ti v roce 2005 udržet ?+? v porovnání výdajů / příjmů?

Ano jsem v plusu, ale upřímně řečeno, vzhledem k nepříliš velké produkci to nebylo nijak těžké.

5. Co jsi pro propagaci svých koní v roce 2005 podnikl (reklama, tour, ?)?

Pro FORGOTTEN SILENCE celkem nic, tam jde jen o to aby se ty správný lidi dozvěděli, že to vyšlo. Naopak s ARALLU je spoustu práce a je to běh na dlouhou trať a chtěl bych se tomu věnovat ještě celý rok 2006. Neustále hledám nové distributory, labely, magazíny, radio show atd. kteří by mohli nějak pomoci s propagací / distribucí. Jinak jsem platil nějaké celostránkové reklamy v zahraničních magazínech a hledal nové cesty.  V dnešní době je velice těžké dělat propagaci a upozornit na nový titul, všeho je strašně moc a ceny za reklamu / tour atd. většinou mnohem převyšují reálné možnosti návratu. Osobně jdu momentálně cestou limitovaných edicí a vybírání si kapel osobitého charakteru, tam je reálné, že si k tomu lidi sami najdou cestu.

6. Co tě v roce 2005 na naší scéně nejvíce potěšilo, naopak co tě nejvíce naštvalo?

Když se nad tím tak zamyslím tak mě velice potěšil úspěch INGROWING v Jihovýchodní Asii. Mám k těm místům silný vztah (byl jsem tam v roce 2000), kluky z INGROWING znám hrozně dlouho a když jsem četl Čurbyho report jak to tam drtí tak jsem měl fakt velkou radost. Upřímně jim to přeji.

Jinak si ale myslím, že to s naší scénou momentálně není moc dobrý, alespoň stagnace či rozpad kapel, které jsem dřív považoval za tahouny scény a zároveň nedostatek nových objevů tomu nasvědčuje.

7. Jakou kapelu závidíš konkurenci? Jakou kapelu bys chtěl mít pod svým vydavatelstvím?

Nezávidím nic. Sám jsem velkým fanouškem kapel jako NEGURA BUNGET, OBTEST, SOLSTAFIR, CANAAN, SKYFORGER? kapel, který patří ke špičce undergroundu a zároveň mají osobitý charakteristický zvuk. Mít pod sebou jednu z těch kapel by bylo super, ale nemyslím si, že by to bylo momentálně reálné. Jsem ale moc rád, že mohu pracovat s ARALLU a taky jsem přesvědčen, že tituly, které připravuji momentálně k vydání jsou přinejmenším zajímavé.

8. Máš zálusk přibrat nějaké nové/mladé kapely?

Tak já jsem pod sebe vzal jihlavský TÁBOR RADOSTI a brněnsko-znojemskou EBOLU JOY. Nejedná se sice o mladé kapely, protože hrají celkem dlouho, ale na druhou stranu u obou případů půjde o debutní album. Na nikoho jiného mladého momentálně zálusk nemám. Pokud ale pod slovem nové máš na mysli nové kapely pod label tak o to se snažím neustále. Nechci skončit jako vydavatel, který má pod sebou 4-5 stejných kapel, těm vydává každý rok novou desku a nikoho dalšího si k sobě nepustí.

9. Máš už sestavený ediční plán na rok 2006? Jestli ano, sem s ním?.

Tak jak byl loňský rok chaotický, měl by ten letošní proběhnout velice hladce, alespoň co se týče vydávání. Připravuji na letošní rok 5 nových titulů a všechny pravděpodobně vyjdou hned v únoru. Tak tedy popořadě:

EBOLA JOY ? Gallery CD, debutní album brněnsko ? znojemské kapely. Velice atmosférický a náladotvůrný dark gothic pop rock metal.

DUSK ? Contrary Beliefs, nové album pákistánských DUSK. Tentokrát půjde o jubilejní album, které kapela připravila ke svému 10-ti letému výročí a pojala ho velmi netradičně. Avantgardní, experimentální a temná hudba. Málo kytar, zato více kláves, elektroniky a pákistánské tradiční hudby. Něco pro příznivce Ulver a podobných podivností. Limitovaná edice 500 ks.

AGHIATRIAS ? Ethos, apocalyptický orchestrální dark ambient / industrial. Oproti předchozí desce ?Regions of Limen? bude mít ?Ethos? kratší stopáž, ale ponese se v mnohem agresivnějším pojetí. Limitovaná edice 500 ks v digipakovém balení.

TÁBOR RADOSTI ? Lamat, náš nový a velký objev z Jihlavy. Kapela, která prvních 10 let strávila především ve zkušebně a teprve před rokem vylezla na pódia. Precizní tajuplný šamanský rituální dark ambient. Limitovaná edice 500 ks v digipakovém balení.

DENSE VISION SHRINE ? A Voyage of Imagination, tajemný neoklasicistní dark ambient otevírající (pokud se posluchač dokáže naladit) brány jiných dimenzí. Jediná 62 minut dlouhá kompozice. Projekt norského skladatele Karstena Hamra (leader legendárního dark ambient / industrial tělesa PENITENT). Limitovaná edice 500 ks ve speciálním A5 balení.

10. Tvá přání do roku 2006?

Přežít a nacházet stále sílu do života.


Zveřejněno: 30. 01. 2006
Přečteno:
3374 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář