Nejbližší koncerty
LLYR

Letošní rok byl na koncerty vskutku bohatý. A to platí i pro měsíc poslední, tedy pro prosinec.

Pozvání od samotného jihočeského metalového guru zovoucího se Ifa nešlo odmítnout (kdo bych chtěl čelit tomu zlu v případě absence :o) a tak jsem se na svůj poslední letošní koncert vydal do civilazací nedotčeného jihu (to zase bude připomínek? :o), konkrétně do ?Budvar city?. No, naštěstí točili skvostný Gambrinus (Vlakine, to je dobrota, co? :o), který neměl chybu. Ostatně jako vždy. Pořadatel Ifa tento koncík pojal jako prezentaci svých stájových kapel (nečekaně), ke kterým ještě pozval death metalové Arachne. Takže jdeme na to.

Relativně malý klubík se plnil opravdu slušně a během vystoupení prvních Oblomov už byl problém si odskočit ať už pro drink, nebo na toaletu. Ale to je jedině dobře! Kéž by fans chodili na všechny koncerty v tak hojné míře. Není nad to se vždy vnutit k nějakému prodejci, kde je většinou dobrý výhled a o prostoru nemá cenu ani mluvit :o) Ale zpět k Oblomov. Jejich album Mighty cosmic dances se jim opravdu povedlo a živé předvedení rovněž nemá chyb. Letos jsem je viděl několikrát a s každým dalším koncertem se mi líbí stále víc. Tedy, až na občasné technické problémy. Ty se jim nevyhnuly ani tento večer a jejich bubeník trochu stávkoval, ale po chvíli se vše vyřešilo a začalo se. Celkem pochopitelně se hrálo z již zmíněného alba. Pecky jako Mentality failure, Redefination of the past (ta kytarová vyhrávka nemá chybu!), Lost between emotions (ta klávesová taky ne!) šlapaly skvěle a já se bavil. Na svoje mládí chlapi působí muzikantsky jistě a jejich hudba rovněž. Jestli se něco nezadrhne, můžeme se od nich dočkat velkých věcí. Pro mě hned na začátek nejlepší kapela tohoto večera. Jen tak dál. Škoda jen trochu zkráceného setu díky zmíněným problémům.

Další kapela s ?živým? bubeníkem, konkrétně Mater Monstifera.  Ta je poslední dobou rovněž koncertně aktivní a tak ji alespoň jednou viděl snad každý. Atmosférický ?schwarz? metal s klávesy, který byl zanesen i do drážek zatím posledního CD s názvem Zrozen z hříchu, které vyšlo v roce 2005. Přestože v black metalu dávám přednost spíše starší škole a pokud možno bez kláves (jasně, zlo až za roh :o), jednalo se o dobré vystoupení, kterému by možná slušel trochu čitelnější zvuk. Jako bonus pro fans nechyběl ani cover slovutných Iron Maiden s názvem Run to the hills, ve kterém si pohostinsky zahrál na basu i Corbow z FOB. Jen by mi zajímalo, co by říkal mistr Dickinson na vokální provedení mistra Destructora :o) Povedená tečka za povedeným setem.

Další na řadě jsou Agony. Ty jsou poslední dobou zmítáni personálními změnami na postu basy a bicích, ale tento večer změna na těchto postech rozhodně nebyla příliš poznat. Přiznávám bez mučení, že jejich poslední dva počiny Call the rain a My turn to die mne nechávají ledově klidným a cestu k nim jsem si prostě nenašel. Živé předvedení odsýpá, šlape, ale to nejdůležitější, tedy hudba, mi prostě ne a ne zaujmout. Zdálo se mi, že od mého posledního koncertního setkání trochu přitlačili na pilu a občas to byl celkem mazec, ale? Uvidíme, třeba se s dalším počinem začne blýskat na lepší časy. Tedy, myslím tím pro moji maličkost?

Táborští FOB letos rovněž vyvrhli do světa novinku s názvem Default (tak mě napadá při pohledu do kalendáře, že už to vlastně byl rok minulý? To nic nemění na tom, že Ifa byl v roce 2005 vskutku aktivní :o), která sklízí slušné recenze a živě jsme se mohli přesvědčit, jestli právem. Raději se zdržím nějakého hodnocení, aby se zase na fóru neřešilo přihřívání polívčičky na stránkách Fobie :o) Z Defalult zazněly věci jako When knife cuts glass, Lonely man (věnována postavě pod pódiem, která polila postavy na pódiu pivem..), Imagination of the sea, nebo třeba Land of markets (jasně, nechyběla agitka proti supermarketům v podaní Corbowa). Ale dostalo se i na debut z roku 2003 s názvem Follow the instructions. Pestrý a kvalitně předvedený death metal se dvěma střídajícími se vokály v podání Bendise, a Corbowa. Ze všech hrajících kapel měli pánové nejlepší zvuk, takže k spokojenosti nic nechybělo. Tedy, tu spokojenost později pokazil neznámý kriminální živel, který věnoval nevítanou pozornost jejich vozovému parku? Ale raději zpět k vystoupení. Pro mojí osobu druhá nejzajímavější kapela večera. Tak mě napadá, co si zase někdy vystřihnout cover od Kreator?

Jako poslední vystupující se tento večer předvedli Arachne. Pro mne relativně neznámý pojem, který jsem, jestli si dobře pamatuji, zaregistroval minulý rok na Open hellu ve Volyni. Už tam mi jejich death metal ani nenadchnul, ani neurazil. Zatím je to prostě spíše takový průměr na naší scéně. Ale není všem dnům konec. Dle tohoto vystoupení soudím, že nadšení jim nechybí?

Po odehrání posledního songu od Arachne zahajuje Ifa mohutnou after party, která posléze trvá až do rána a nebýt již zmíněného průseru s autem FOB, neměla by chybu. Vidět tančícího Ifu na pecky Pro-Pain se nepovede každý den :o) A že to byly tance?Vidět to Harapes, hned by prodal ?piškotky? :o). Po naší procházce po náměstí v Budějovicích kolem 5 hodiny raní se do těchto končin raději nějakou dobu nevypravím :o) Akce, která rozhodně stála za návštěvu i v té sněhové vánici. Super klub, super návštěvnost, super atmosféra, super lidi? Tímto zdravím všechny zúčastněné a mega díky putují k Ifovi a Janině.


Zveřejněno: 06. 01. 2006
Přečteno:
3239 x
Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 01. 2006 16:41 napsal/a goro
to Vlakin
Jasne, protoze trhavina je to jediny, cim tento svatostanek hokeje muzete porazit. Hokejem nikoliv :o))) Ale usetrite za semtex. Povetrnostni podminky v kombinaci se zubem casu vse vyresi za Vas :o)))
16. 01. 2006 18:03 napsal/a Vlakin
to Goro
Tak jo, rád se tam podívám. Ale po cestě musím nakoupit nějaký trhaviny, abych s tím zimákem udělal to, co už měl někdo udělat dávno. BUM!!! :-)))
16. 01. 2006 11:26 napsal/a goro
to Vlakin
Mno, s gambacem desinou nezbyva nez souhlasit. Jasne, Budvarek je taky za jedna. Ale Prazdroj je jenom jeden :o) No, ale s tim hokejem... Az budete hrat v Plzni s kapelou, vezmu Te na zimak. V te dobe uz tam totoz bude pohar mistru ligy :o)))) Cha, to jo...
14. 01. 2006 20:56 napsal/a Vlakin
to Goro
Vole, tak tuhle plzeňskou agitku sis mohl odpustit!!! :-))) Jinak mezi náma: gambáč desina je fakt skvostná, můj naprostej favorit mezi menšími kalibry. Ale na dvanáctku Budvar se Prazdroj nehrabe ani v nejmenším!!! Jasně, je to věc názoru a já mám názor takovejhle. Zajdi si někdy na kroužkovanej ležák a na nějakou Plzeň zapomeneš!!! :-)))Jo, a v hokeji jsme stejně lepší, hahahaha!!! MOTOR!!!!!
13. 01. 2006 12:12 napsal/a Vampir
Neco pro Ifu:)
Kdopak to asi je :)))))))) http://vampir.album.cz/vampir/ttt53056ba9677e4230.jpg