Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HEIDEN – Andzjel

DEVASTATHOR - Feast Has Begun CD 2005 - samovydání

Ač jsem tento stříbrný kotouč nikterak nezanedbal co se četnosti poslechu týče a přemítání o něm jakbysmet, tak pocity mám z toho takové nijaké?

Mno, nezačal jsem zvesela a ani pokračování mého rozpitvávání se neponese ve slovech chvály a nadšení. I když zvuk je na velmi dobré úrovni ? čistý, ale hudba nikterak netratí na tvrdosti, tak mě to celé nějak moc nebere ? už jen kvůli zpěvu ? i s přítomností dvou hostujících pěvců je to pořád nudný, nevýrazný a celkem podprůměrný vokál ? takhle nějak bych to odbručel taky :-).

Světlými výjimkami, mezi temným zbytkem, jsou dvě skladby, které se mi jeví jakožto nejpovedenější. ?Deformed And Shredded? ? ta se mi líbí kvůli poněkud energičtějšímu nástupu a celkovému tempu a i jakési rozmanitosti této skladby a hned v závěsu je  ?Screwdriver Thrust Into The Head?, která mě bere tak nějak z návaznosti na tu předešlou :-) Jinak si moc nepomlsávám a není to tím, že by byla Devastáthoří mjůzik nějak blbá, či nýmandská, ale ve srovnání s CD, který poslední dobou prolétly hlavou, mi přijde DEVASTATHOR jako chudý příbuzný. Není to sice přímočarý nátěr (ale někdy díky i za něj :-)), ale ani technicky opulentní řezničina. Je to někde přesně na pomezí ? průměr, kterej není vyloženě špatný ? to slovo ?špatný? se bojím použít, protože zas tak lehce to odbejt nejde, ale k tomu abych tohle CD ohodnotil jako dobré, tam ještě pořád něco chybí ? a hned řeknu co ? chtělo by to buď větší brutalitu, bez snah o zvolnění a nějaké kotrmelce okolo, anebo víc pohodovější a klidnější, ale o to promakanější normální death. I když je slyšet, že kluci tíhnou více k té brutálnější death/grindovině, tak to zatím není ono ? aspoň tohle (demo?) mě nepřesvědčilo, že si je DEVASTATHOR jistý v kramflecích.

O obalu se moc šířit nebudu, ale abych aspoň něco žbleptnul i oněm, tak je to přesně ten styl, který mám zaškatulkovaný ve své hlavě jako ?naprostou grafickou katastrofu? ? úplná duchaprázdnost a odbytost. Tudíž ani zde mé srdce neplesá.

Dokážu si DEVASTATHOR představit živě, kdy by mě po pár škopkách rezavé vody tahle muzika sváděla k tomu abych hodil palicí, ale při střízlivém a odměřeném poslechu je to ?jedním uchem dovnitř a druhým ven.? A to je škoda ? protože to není tak černé jak to vypadá ? stačí kouknout do jiných weboplátků a přečíst si názory ostatních a vidět, že někdo to vidí i v lepším světle. Já budu hledět do budoucnosti a čekat jak se DEVASTATHOR pochlapí.

Čas: 17:37

Seznam skladeb:

  1. Ecstasy Above Dissected Body
  2. Birth By Vomiting
  3. Deformed And Shredded
  4. Screwdriver Thrust Into The Head
  5. Torment Of The Deceased
  6. Coitus In A Coffin

www.devastathor.wz.cz


Zveřejněno: 01. 12. 2005
Přečteno:
3355 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář