F.O.B. - Outside The Palace Walls

Na otázky odpovídají Levi (bicí) a Vládin (kytara).

Ahoj kluci, jsou to plus minus dva roky, co jsme se na Fobii věnovali vašemu debutu „The Last Day Of Earth“ a částečně i EP „Ocvltism“. Budeme-li se bavit o změnách, jež se v táboře ORIGIN OF INFINITY za tu dobu udály, jisto jistě nemůžeme opomenout rozšíření sestavy o dalšího člena. Musím se přiznat, že vzhledem k nástrojovému obsazení na nečekaném postu. Kdo je Jakub Vácha a jak se k vám dostal?

Levi: Ahoj, z kraje roku 2021 se Jakub „setkal“ s Vladinem na hudebním bazaru u jednoho inzerátu. Slovo dalo slovo a během pár dní už Jakub trénoval naše skladby. Bydlí kousek od Děčína a roky nikde nehrál. Dali jsme pár zkoušek a vše se ukázalo jako jasná volba. Druhá osmistrunná kytara v kapele se hodí. Naučil se náš repertoár a my jsme se v tu dobu připravovali na studio. Podařilo se mu naší hudbu obohatit tím, že vymyslel parádní sóla do již připravených skladeb. Myslím, že mezi nás zapadnul. Jinak dříve Jakub působil např. v kapele RIMORTIS.

Když budeme chtít dál porovnávat věci související s nahráváním debutu a aktuálního alba „After The Slumber“, jistě hned na první dobrou praští do očí jméno Honzy Kapáka na baskytaře a rovnoměrné rozdělení vokálů mezi dva pěvce. Šlo o rozhodnutí, která padla ještě před vstupem do studia, nebo o momentální nápady z Hellsound studia?

Levi: Ano, máme na desce tři hosty a rozhodnutí byla jasná ještě před nástupem do studia Hellsound. Dopředu jsme se domluvili s Honzou Kapákem, zda by se s námi podílel na nahrávce i jako muzikant a nahrál nám všechny basové party. Jediný momentální nápad přímo ze studia bylo doplnění skladby „Voices II“ o kytarové sólo, které má na starosti také Honza. Dalším hostem je už u nás známý Hospi z kapely WICTIMS. Už od začátku jsme tak nějak pracovně počítali s tím, že se na desce objeví i druhý vocal, ale tajně jsme doufali, že to Hospi dá vše. Jenže je časově vytížený, takže jsme byli rádi, že dal aspoň půl desky. Proto jsme oslovili Jiřího Krše z CUTTERRED FLESH, který se toho chopil velice profesionálně a pomohl nám dokončit desku! Jsme za to všem hostům velice zavázáni! Děkujeme! S výsledkem jsme maximálně spokojeni!

Příběh prvního alba se věnoval post-apokalyptické budoucnosti. Je i čerstvá nahrávka konceptem? Můžeš prozradit, o čem je to tentokrát?

Vládin: Ano, i toto album má koncept. Původně jsem od tohoto nápadu chtěl pro tentokrát upustit, ale po dokončení všech textů bylo jasné, že tématika je jasně daná. Jak už název prozrazuje, většina textů se týká abstrakce, snů, nočních můr, ale i reinkarnace života po smrti nebo astrálního cestování. Ve výsledku mají texty dost abstraktní náladu, ale to byl záměr.

Další z novinek je, že má dvojka svého vydavatele, jmenovitě Dead Maggoty Productions. Jestli se nepletu, je velmi úzce spjata s tvou osobou. Jak to se jmenovaným vydavatelstvím funguje? Jde o firmu jednoho muže, tudíž si Levi sám vaří, sám pere?

Levi: Ano, je to tak, druhá deska ORIGIN OF INFINITY vyšla pod hlavičkou Dead Maggoty Productions. Je to moje skromná značka, pod kterou chci realizovat limitovaná vydání cz/sk nahrávek. Na konci minulého roku jsem ho oživil, abych vydal MC kapely FATAL PUNISHMENT a tento rok pokračoval v dalších limitkách jak na MC, tak CD. Ano, vše si dělám sám, až na grafiku, s kterou mi ve většině případů pomáhá kamarád Ondra Suchý. Velké díky posílám! Sehnat dnes vydavatele není jednoduché. O to víc pokud nekoncertuješ. My jsme vlastně ani s ORIGIN OF INFINITY moc nehledali. Byl to logický krok vydat novou desku pod Dead Maggoty Productions.

Pochlub se prosím, o čem v souvislosti s DMP můžeš hovořit jako o nej úlovku?

Levi: Já mám radost z každého vydaného nosiče pod DMP. Ale zvláštní vztah mám k nahrávce DYING PASSION – „Voyage“. Ta mě zasáhla již na střední škole a nikdy jsem nepomyslel na to, že bych v budoucnu mohl mít prsty v reedici této skvělé desky. Ono to celé vzniklo vlastně strašně rychle a nic se neplánovalo. Jednou jsem cestoval vlakem z Prahy a poslouchal jsem právě tuhle desku a říkal si, že to není možné, že už je to 20 let od vydání! Tak jsem napsal Standovi Jelínkovi a vše se rychle domluvilo a s velkou radostí se na reedici dostala bonusová skladba „Severance MMXX“. Další velkou radostí je nikdy nevydané CD LANIENA MENTIS, které jsem chtěl vydat třeba už tři roky zpět, ale vázla domluva. Vše má svůj čas a CD je na světě!

Proč jste se rozhodli vydat i čistě instrumentální verzi „After The Slumber“ a proč zrovna na MC?

Levi: U nás tvoříme vždy hudbu a až po tom do toho Vládin dělá texty. Takže my máme tak pod kůží ty instrumentální verze skladeb, že se nám tahle nahrávka dost líbila i bez zpěvu. Podnět k tomu dal i náš grafik Ondra, který když desku slyšel bez zpěvu, řekl „to byste mohli vydat i instrumentálně“. A protože máme rádi fyzické nosiče a různé jejich varianty, rozhodl jsem se realizovat MC. Aby byl tento formát naší desky v něčem speciální, rozhodli jsme se ji zveřejnit instrumentálně s mírně pozměněným obalem.

Jestli lze ORIGIN OF INFINITY něco vyčítat, je to minimální propagace na poli živého vystupování. Nesou se vyhlídky do budoucnosti v pozitivnějším duchu?

Vládin: Naše řady jsou v současné době rozšířený o dalšího člena – tentokrát na postu zpěváka. Zatím jen na zkouškách a 7. 1. 2023 máme premiéru v pražském Futuru. Pokud budou tedy hvězdy nakloněny, staneme se konečně plnohodnotnou, koncertující kapelou.

Nemůžete k osobě zpěváka prozradit něco bližšího?

Vládin: Tuto informaci bych rád vynesl na povrch až při oficiální představení na FB OOI. (úsměv)
Nicméně můžu potvrdit, že na poli death metalu, především na severu Čech, je to známá osoba. Zajímavostí může být, že byla jeho nahrávka nedávno vydána pod DMP, tedy u Leviho. Po 5 letech se vrací k hudbě, tak uvidíme, jak to půjde.

Existuje, nebo chystá se video k některé z písní?

Vládin: Video by bylo fajn a stále je to na pořadu dne. Pokud bychom si ale měli vybrat mezi financováním videoklipu, nebo LP, vždy to u nás bude LP či jiný fyzický nosič. Videoklip je super, ale na poličku si ho nevystavíte. (úsměv)

Zastavme se u vizuální podoby alba. Potvory na obálce mi lehce připomínají ty robo-šmejdy z Matrixu. Ubírají se mé myšlenky správným směrem, hledám-li autorovy inspirační zdroje v tomto kultovním filmu?

Vládin: To jsi velice blízko. Jasně Sentinel z Matrixu byla jasná inspirace a tudíž částečně i tématika – Sny, Spánek, Simulace, Abstrakce, Fantasy… atd. Celkově medúzy, tvorové z hlubin, jsou takovou záhadou, takže myslím, že v kombinaci s temným pozadím a vesmírem mají tu správnou atmosféru.

Jak výše zmiňuje Vládin, počátkem nového roku čeká rozšířenou sestavu OOI premiérové vystoupení v pražském Futuru. Jaké další plány byste rádi dotáhli ke zdárným koncům?

Levi: Určitě budeme pokračovat v propagaci nové desky „After the Slumber“ a snad se dočkáme více koncertů než jen toho v lednu. Z kraje roku by také měla vyjít nová deska na vinylu. Dále bychom pak rádi dokončili nové EP a když vše dobře dopadne, třeba na konci roku 23 ho půjdeme nahrát.

Moc díky za rozhovor a doufám, že se mi brzy poštěstí zhlédnout materiál nového alba v live podobě. Ať se daří!

Také děkujeme, zdravíme všechny fans a uklidněte se!

RECENZE

Facebook
Bandcamp
http://www.originofinfinity.cz/

 


Zveřejněno: 18. 12. 2022
Přečteno:
754 x
Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář