Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

21.-22. 7. 2023, Volyně

Zdravíme všechny fanoušky UG metalu! Doufáme, že se, stejně jako my, všichni těšíte na osmý  ročník ETEF – Enter The Eternal Fire festivalu! Ten se uskuteční 21.-22. 7. 2023 ve Volyni v areálu koupaliště v jižních Čechách. Naváže na předchozí ročníky z let 2015-2020 a 2022.

Vstupenky jsou v prodeji za 1300 Kč. Předprodej bude ukončen 10. 7. 2023. 
Na místě budou k dispozici jak vstupenky na celý festival, tak vstupenky na jednotlivé dny. Ceny budou zveřejněny později.
Děti do 15 let (0-14,99) za doprovodu zákonného zástupce mají vstup zdarma. ZTP mohou uplatnit 50% slevu ze vstupného, stačí žádost o slevu připsat do poznámky a vyčkat na e-mailovou výzvu k potvrzení nároku. 
V ceně vstupného je zahrnuto bezplatné parkování v okolí areálu nebo na dalších místech k tomu určených ve městě, dále pak stanování zdarma přímo v areálu!
Objednávky vstupenek: http://www.etef.cz/vstupenky.html

ETEF 2023 - Program 

Pátek 21. 7. 2023
FAUST CZ 15:35 - 16:15
MOROST SLO 16:35 - 17:15
TROLLECH CZ 17:35 - 18:15
INGROWING CZ 18:35 - 19:15
BOHEMYST CZ 19:35 - 20:15
A THOUSAND SUFFERINGS BEL 20:35 - 21:15
PURGATORY GER 21:40 - 22:30
CRAFT SWE 23:00 - 23:55
HEIDEN CZ 00:20 - 01:00

Sobota 22. 7. 2023
DESTROY CZ 12:00 - 12:25
SUKKHU CZ 12:45 - 13:25
TORTHARRY CZ 13:45 - 14:25
LAHAR CZ 14:45 - 15:25
PANYCHIDA CZ 15:45 - 16:25
AVERNAL ARG 16:45 - 17:25
SARMAT POL 17:45 - 18:25
CRYPTOSIS NL 18:55 - 19:35
CHAOS INVOCATION GER 20:05 - 20:45
INCANTATION USA 21:15 - 22:10
DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT GER/POL 22:40 - 23:35
ISOLE SWE 00:05 - 00:55

INCANTATION (death metal, USA)
INCANTATION, megalit a legenda deathmetalového undergroundu, náležící mezi newyorské
průkopníky žánru, zamíří do nové kapitoly… ETEF se otřese v základech. INCANTATION drtí místa, festivaly a kluby svou zběsilou vitalitou. Deathmetalisté, ať už Severní, Střední nebo Jižní Amerika, Evropa, Skandinávie, Austrálie či Japonsko, ti všichni přivítali peklo, které sežehlo jejich země. Už více jak třicet let tvoří rouhačský death metal a stále je jejich „incantation (zaříkávání)“ věčné. Ve své diskografii mají dvanáct dlouhohrajících alb a bezpočet dem, splitek, épéček, kompilací a živých nahrávek. V létě přivezou speciální šou věnovanou k třicátému výročí své existence. Lyrická témata, jako satanismus, okultismus, antikřesťanství či rouhání, prostoupí všemi, kteří budou v té chvíli na volyňském koupališti. Splynutí INCANTATION s ETEF má ambice stát se legendárním.

DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT (Německo)
Původní tradiční žíla black metalu. Satanismus, Okultismus, Temnota, Smrt a Zlo v majestátně skutečné a zhmotnělé podobě… 
S bezmezným nadšením a neskrývanou pýchou vám představujeme jednu z hlavních hvězd nadcházejícího ročníku ETEF 2023, DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT. 
Tento kultovní cult byl povolán do své existence během chladných zimních měsíců roku 1997. 
DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT představuje vlastní satanskou a nihilistickou víru, spolu se spiknutím za syrový black metal je tento duch vyryt hluboko do jejich srdcí. Zdá se tedy téměř nemožné najít jedince, který by v sobě spojoval jak dovednost, tak povinné názory okultismu. Pouze tito jedinci se mohou připojit ke SLAUGHTERCULTU.
Onielar, nejsataničtější black metal vokalistka, se po vynucené pauze vrací ke krvavému živému rituálu se svou hordou. Zatím nemají v plánu časté koncertování a dlouhá turné. 
Obrovskou poctou je, že si DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT zvolili zrovna ETEF 2023!

CRAFT (black metal, Švédsko)
Black je posledním žánrem z nesvaté trojice thrash – death – black, který oznamujeme v první edici. Pyšně představujeme prvního headlinera ETEF 2023, blackmetalové monstrum a legendu zároveň, kapelu CRAFT, člena věhlasného labelu Hammerheart Records.
Nekonečně hluboká témata, jako Destrukce, Smrt, Zlo, Chaos - Gnosticismus, Nihilismus, Nenávist, Satanismus, ... to vše nejen na jejich posledním albu „White Noise and Black Metal“ (2020), nýbrž i na jednom demu a dalších čtyřech albech vydávaných již skoro čtvrt století.
Nekoncertují zase tak často, nekoncertují ani všude! O to je větší ctí, že je přivítáme u nás. Hail CRAFT na ETEF!

PURGATORY (death metal, Německo)
Šíří mor od roku 1993. Ano, Purgatory jsou tu už tak dlouho.
Aktuální album Apotheosis of Anti Light (2022) sklízí pozitivní ohlasy. ETEF přivítá šou plnou nenávisti, pomsty, temnoty, hororu i satanismu k tomuto Purgatory old school death metal 30. výročí!

ISOLE (doom metal, Švédsko)
Po letošní velice úspěšné ETEF edici jsme slíbili, že opět přivezeme jednu z nejvíce divácky ceněných kapel. Slib plníme částečně avšak plnohodnotně. ISOLE, to je ze třech čtvrtin sestava EREB ALTOR!
ISOLE, epic doommetalová kapela, vznikla pod názvem FORLORN v roce 1990. I Hate Records je oslovili v roce 2003. S nově podepsanou smlouvou a velkou motivací kapela usoudila, že je vhodné přijmout nový název, a tak vznikli ISOLE. S jejich prvními nahrávkami si ISOLE dokázali zajistit vynikající pověst v doommetalovém undergroundu. 
Ve své diskografii mají již sedm dlouhohrajících alb. Jejich tři nejnovější díla, „Born from Shadows“, „The Calm Hunter“ a „Dystopia“, působivě udržují zaslouženou pozici ISOLE a zaručují nefalšovaný doom metal i pro ETEF 2023.

SARMAT (death/black metal, Polsko)
Na ETEF přivítejme kapelu SARMAT, která vznikla v roce 2018. Kluci složili hudbu k debutovému albu poměrně rychle. S plnou sestavou začala kapela hrát koncerty. Koncept názvu kapely je založen na zbrani hromadného zničení, ruské supertěžké mezikontinentální balistické raketě RS-28 SARMAT (známé také jako SATAN 2). Textovou tématikou kapely je destrukce, vojenský průmysl a lidský strach a posedlost. 
Styl hudby, kterou SARMAT hraje, lze popsat jako směs death a black metalu s dynamickým charakterem se spoustou rychlých částí, agresivním, ale srozumitelným vokálem a skladatelskou různorodostí. Ne nadarmo uslyšíme vliv věhlasných krajanů BEHEMOTH. 
Těšme se i na nové písně. SARMAT chystá své druhé album!

PANYCHIDA (blackened heavy metal, Česko)
Kdo by je neznal? Přesto pár slov. PANYCHIDA byla založena v Plzni roku 2004. Po pěti studiových albech, obehrání celé republiky, Evropy, i dál, se kapela postupně rozvinula ze svých pohanských kořenů do distingované směsi black metalu s klasickými heavy vlivy. V roce 2020 obnovila PANYCHIDA svoji smlouvu s předním německým undergroundovým labelem Folter Records a vydala album „Gabreta Aeterna“, které bylo zvolené albem roku v anketě Břitva. Album je zcela věnováno historii a tradicím podivuhodné Šumavy. Album je pak následováno mini-albem „Říruřec: Dreisessel“ (2022), nahraném v novém line-upu s Jakubem Bayerem za bicími, které šumavskou ságu kapely zakončuje… Blackened heavy metal značky PANYCHIDA z Plzně ve Volyni.

CRYPTOSIS (Nizozemsko)
Jak běh času do začátku letošního ETEF nabírá na rychlosti a hrozí, že nás všechny rozdrtí, je čas uvolnit místo progresivní thrashmetalové erupci jménem CRYPTOSIS z Nizozemska. Dříve známí po celém evropském metalovém undergroundu jako old school thrash banda DISTILLATOR. Smrtící zvuk je směs všeho od RUSH po DIMMU BORGIR. Je to progresivní, symfonické, je to smrt, thrash,
stará škola i moderna. Evoluce je nezbytná pro přežití. Ve stále se měnícím světě těžké hudby je to nepopiratelná realita. CRYPTOSIS je to, co se stane, když se kovu dovolí vyvíjet, expandovat a dýchat. Avšak pořád je to zabijácký thrash metal!

BOHEMYST (bohemian dark metal, Česko)
Umrlčí prkna, kosti, temnota, nekromantika, čerň a smrt – black, death, doom metal okořeněný samply umocněný geniálně svojským zpěvem v českém jazyce. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat
domovský band BOHEMYST. Jasně, prvotní album už je nějaký ten čas venku, ve studiu Hellsound se ale již rodí následovník debutové desky. Nové album bude koncepční dílo v duchu pravého nefalšovaného bohemian dark metalu. A jistě se pár písní dočkáme naživo na letošním ETEF. Jak v minulosti platilo spojení AVENGER = Open Hell fest, tak již nějaký ten pátek je to asociace BOHEMYST = Enter the Eternal Fire fest.

CHAOS INVOCATION (black metal, Německo)
Satanistické těleso CHAOS INVOCATION přichází znesvětit všechny přítomné na volyňský koupák. Jejich cesta začala ve čtvrtém roce tohoto milénia. Od počátku bylo záměrem sloužit satanské hudbě, která přicházela přímo a nefiltrovaně z nejhlubší propasti členské duše a srdce. Jako trojzubcová formace CHAOS INVOCATION vydala do dnešního dne čtyři plnohodnotné desky. Ta současná, s příznačným názvem „Devil, Stone & Man“, byla peklem vykopnutá v loňském roku. Zbalte si pentagramy, obrácené kříže a všechny další propriety, namalujte ksichty black paintem… vše ostatní už nechte na rouhačích jménem CHAOS INVOCATION.

AVERNAL (death´n´roll, Argentina)
I letos přivítáme na ETEF zástupce extrémního metalu z Jižní Ameriky. AVERNAL jsou jednou z prvních extrémních metalových kapel z argentinského regionu Buenos Aires. Vznikli již v roce 1993 a původní old school death metal později rozvinuli v dokonalou kombinaci death'n'rollu smíchaného s těžkými grooving party a temnými melodiemi. Typické texty pro latinsko americké kapely o rebelství proti zkorumpované společnosti, politice a smrti. Za více než 25 let své kariéry sdílel AVERNAL pódium s kapelami jako SEPULTURA, DEICIDE, ENTOMBED A.D. DESTRUCTION a dalšími. A jsou připraveni vylézt také na ETEF pódium, kde s nimi oslavíme 30. výročí AVERNAL!

SUKKHU (Česko)
Multiverze uměleckých forem soustředěných kolem ženské frontmanky blackmetalové kapely
SUKKHU na letošním ETEF. Nová kapela, za kterou však stojí zkušení blackmetalisté, rozrazila s debutovým albem „Labyrinths“ (2021) brány světa extrémního metalu. No, a je o ně zájem.
Takže je celkem logické, že SUKKHU naživo přivítáme i u nás. Hraní i život je baví, takže nám jistě zahrají i něco z připravovaného nového EP alba.

LAHAR (Česko)
Na ETEF 2023 se budou stínat hlavy! Ano, „Stínání hlav“ je aktuální nové album tuzemské thrashmetalové stálice LAHAR, které vyšlo po dlouhých 11 letech a po několika změnách v sestavě.
Současní členové kapely jsou nyní ve vrcholné formě na koncertech i ve studiu, tohle album považujeme za nejlepší v jejich diskografii!
Lahar je doprovodný jev při některých sopečných erupcích, velmi rychle tekoucí směsí sopečného popela, úlomků ztuhlé lávy a velkého množství vody. A v podobném tempu a žáru bude i playlist složený z čistého pořádně ostrého a brutálního thrash metal zla!
LAHAR thrash útok na ETEF 2023!

A THOUSAND SUFFERINGS (atmosférický black doom metal, Belgie)
A THOUSAND SUFFERINGS, kteří kombinují atmosférický black a doom metal, přinesou vrcholný zážitek z nepohodlí a utrpení. ATS pocházejí z Belgie a povstali z popela kapel jako VERLOREN, VEX, XASTHUR a FESTERING CHRISTCUNT. Vydali už tři LPčka, jedno EPčko a k tomu i jedno splitko. Pokud je neznáte, tak si je ihned pusťte do sluchovodů! Už se těšíme, jak si A THOUSAND SUFFERINGS vychutnáme na ETEF.

TROLLECH (black metal, Česko)
Plzeňské blackmetalové uskupení okolo Lorda Morbivoda a Asury G. Godwar Ray, není nutné zasvěceným představovat. Samotná kapela svůj styl přezdívá Forest Black Metal. Stylizovaná do podoby strážců říše Trollech, prastaré lesní země, v níž dodnes přežívají bájné magické bytosti. Písně hrané působivým stylem, místy dunivým, místy syrovým. Texty chrčené typickým blackmetalovým growlem velebí přírodu, lesy, stromy, zvířata a živly a využívají mimo jiné i regionální pověsti a urputně se brání vlivům soudobého světa.

HEIDEN (prog black dark metal, Česko)
„Začali jsme hrát black metal. Věci se změnily, ale atmosféra zůstává. My jsme HEIDEN.“ Toto jsou slova brněnského celku HEIDEN v souvislosti s jejich novým již devátým albem „Andzjel“ (2022). Začínali v roce 2003 jako pagan black metal. Zcela odlišní od většiny kapel, HEIDEN solitérně putují napříč žánry a inspiracemi. Slibovali na nové desce blackové hroty a svoje sliby plní. HEIDEN rozšiřují perspektivy své posluchačské základny o temnou, elegantní a atmosféricky autentickou hudbu. Po dvou experimentálních post-rockových albech se vrací k darkmetalovému výrazu a posouvají ho ve své diskografii na další úroveň. Progblackový nájezd je jako trnitá cesta zpátky v čase, a to i na ETEF 2023.

FAÜST
Jsme český extrémně metalový festival. Čest otevřít soupisku line-upu ETEF 2023 dáváme i proto české thrashové raketě jménem FAÜST.
Raketa je adekvátní příměr, jelikož za první 3 roky existence proletěla nejen mnohá zákoutí Čech a Moravy, avšak zabloudila i do Německa, Belgie, Holandska, Francie, Polska a Slovenska.
Původní trio bylo od roku 2021 posíleno o druhou kytaru. FAÜST nahrál své aktuální album „Tinnitus Inquisition“, které vyšlo u německého labelu Witches Brew. Dostanete dávku thrash metalu smíchaného s žánry jako punk, rock'n'roll, heavy metal, doom i grind, a to i naživo v létě na volyňském koupališti. 

TORTHARRY
Po thrashi představujeme do line-upu další českou špičku, tentokrát deathmetalovou stálici TORTHARRY. Kapela má za sebou bezpočet vystoupení v tuzemsku i v zahraničí včetně Jižní a Střední Ameriky po boku takových veličin, jako například BELPHEGOR, SEPULTRA, GORGOROTH  a dalších.
Prakticky rok aktuální 10. řadové album „Altars of Ignorance“ nebude to jediné, z kterého do nás napumpují svou technicky dokonalou deathmetalovou nálož. TORTHARRY na ETEF 2023.

MOROST (Slovinsko)
Na ETEF pódium patří i trochu progresivního death metalu. To je kapela MOROST, tvořená již renomovanými metalovými muzikanty, která se poprvé začala objevovat na pódiu po vydání svého velmi dobře přijatého debutového alba „Solace in Solitude“ v roce 2014. Tvorba komplexní metalové hudby MOROST zkoumá a překonává hranice extrémního hudebního projevu, a to jak ve studiu, tak na pódiu. Aktuální album nese název „Forged Entropy“ (2021). 
Sofistikované metalové kompozice této slovinské kapely vám přinesou nečekané zážitky, od syrového black metalu, přes bažinné groove psychedelie, až po pomalý death metal a blastbeaty. 

INGROWING (Česko)
Kultovní INGROWING bastardi jsou zpět! V té nejzarytější sestavě Vlakin - Pouzar - Zbyňa se tahle nejen jihočeská death/grindcore legenda vrací na pódia! 
Od svého vzniku (1996) mají na svém kontě velkou haldu elpéček, épéček i splitek. Za svou dosavadní existenci odehráli INGROWING kolem 900 koncertů ve více než 20 státech tří kontinentů po boku legend, jako jsou například NAPALM DEATH, EXHUMED, ISACAARUM. Účastnili se nejprestižnějších festivalů, jako jsou Maryland Death Fest (USA), Fuck The Commerce (D), Obscene Extreme (CZ), Brutal Assault (CZ) a dalších… 
INGROWING, v rámci letní festivalové sezóny, exkluzivně na ETEF 2023, pokud jde o jižní Čechy!

DESTROY! (thrash metal, Česko)
ETEF chce a vždy bude podporovat mladé kapely a mladé metalisty. A když to jsou kluci školou povinní, a to i školou základní..., tak „dětský“ thrash metal jsme tady ještě neměli! Je tu DESTROY!, skupina z Berouna, která je aktivní od konce roku 2020, kdy ji založil zpěvák a kytarista Šimon Král (13 let) společně s bubeníkem Ondřejem Szeligou (15 let). Ke skupině se přidal basový velmistr Jiří Kux (17). DESTROY! už stihl odehrát více úspěšných koncertů po boku takových veličin, jako je DEBUSTROL, EXORCIZPHOBIA, TORTHARRY, BLACK HILL nebo MURDER INC. Podpoříme mládí vroucí podporou i na ETEF!

https://www.facebook.com/eteffest/ 
http://etef.cz/

Děkujeme za přízeň!

ETEF Team

ETEF = (old school metal + přívětivé prostředí prvorepublikového koupaliště + rodinná přátelská atmosféra + levné občerstvení + stanování zdarma přímo v areálu + parkování zdarma max. pět minut pěšky) = zábava pro metalové tradicionalisty!


Zveřejněno: 01. 04. 2021
Přečteno:
1509 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář