Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

Za AFOD Team odpovídá na otázky Yvor.

1. Můžeš prozradit, kolik fanoušků navštívilo tvůj festival? Stačil jejich počet k pokrytí nákladů?

Bylo to zhruba stejné jako v loňském roce. AFOD letos navštívilo cca 430 fanoušků. Není to sice žádné závratné číslo, ale vzhledem k tomu, že se dlouho vůbec nevědělo, zda fest bude, či nebude a po té došlo i ke změně areálu, tak jsem nakonec spokojenej. Fanouškům pochopitelně děkuji a věřím, že se k nám rádi vrátí.

2. Byl s chováním návštěvníků nějaký závažnější problém?

Ne-e, letos proběhlo vše naprosto v pořádku. Pochopitelně našlo se pár jedinců, kteří po pár pivech trošku bláznili, ale vše bylo v normách únosnosti. Ovšem pro příští rok určitě budeme víc bazírovat na kontrolu osobních věcí, protože, to co se letos stalo na Open Hell není žádná prdel. Možná na to už většina fanoušků zapomněla ? ?protože se vlastně až tolik nestalo?, ale prdel to rozhodně není a stalo se toho hodně.

3. Přijely všechny kapely, v případě, že ne, proč?

Ano, letos dorazily všechny kapely bez vyjímky. Některé sice pozdě, ale dorazily.

4. Která kapela byla finančně nejnáročnější, a jestli to je možné prozradit, na kolik přišla?

Tak pochopitelně nejdražší byla Suidakra, ale slíbil jsem, že nebudu nikde poodkrývat finanční záležitosti. Rozhodně to ale nebylo nějak zvlášť přemrštěné.

5. Které kapely tě na festu nejvíce potěšily a které naopak zklamaly?

No abych řekl pravdu, tak jsem neměl nějak zvlášť hodně času na sledování jednotlivých produkcí, ale pochopitelně jsem si nenechal ujít Suidakru a ta mě nezklamala. Jinak bych řekl, že všechny kapely se určitě představily v dobrém světle a doufám, že se fanouškům líbily. Hodně mě zklamalo, že neodehráli Solfernus. Avšak neodehráli na příkaz technika zvuku, který z bezpečnostních důvodů produkci nepovolil. Vzhledem k tomu, že se spustil parádní slejvák s buřinou, jsme se společně se Solfernus domluvili na předčasném ukončení festu. Naštěstí hrají v Solfernus profesionálové a sami potvrdili nařízení zvukařů.

6. Byly nějaké změny v sestavě kapel na posledních chvíli?

Ano k jedné menší změně došlo. Několik dnů před festem odvolali svoji účast pražští Eledhel, a na místo nich přijali pozvání rakouští Bereavement. To byla tuším jediná změna, která však byla předem avizována na stránkách AFOD festu.

7. Byl jsi spokojen se službami, které jsi si na fest objednal, tj. zvuk, světla a další aparatura?

V rámci možností ano. Nicméně zvuk mohl být v některých případech lepší. Mluvil jsem o tom i se stájovým kolegou Corbowem z F.O.B. a došli jsme k závěru, že asi ne vždy za špatný zvuk může zvukař. Každopádně vždy je co zlepšovat a i my se budeme pro příští ročník snažit udělat maximum pro zvýšení komfortu.

8. Vznikla v průběhu festu nějaká událost, která ti hnula žlučí a třeba ti leží v žaludku doteď?

Neřekl bych.

9. A naopak, objevilo se něco, co tě zahřálo u srdíčka a máš z toho dodnes příjemný pocit?

Mám dobrý pocit z toho, že se nám podařilo najít nový areál. A hlavně to, že se líbil návštěvníkům. Pochopitelně mě vždy potěší, když vidíš, že to vynaložené úsilí má smysl a lidi, kteří přijdou, se baví. To asi přináší tu největší radost.

10. Jak to vypadá s příštím ročníkem, plánuje se již nyní? Jak to vypadá s areálem, termínem, kapelama atd.?

Pokud nenastanou nějaké dramatické změny, tak příští ročník snad bude :-) Sledujte internetové stránky www.afod.pc.cz a tam se dozvíte nejaktuálnější novinky. Dějuji za prostor a všem přeji za celý AFOD Team spoustu fajn muziky a hodně pohodových koncertů?


Zveřejněno: 30. 09. 2005
Přečteno:
3466 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 11. 2005 08:21 napsal/a change3429@fobiazine.net
change3429@fobiazine.net
box Content-Type: text/plain; charset="us-ascii" MIME-Version: 1.0 Content-Transfer-Encoding: 7bit Subject: in going there bcc: onemoreaddress@hotpop.com ae0897b70a4ad3b6cd53696e160c5a35 .