Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

LP, CD 2021, Les Acteurs de l'Ombre Productions / black metal / Francie

Daemonicreator a Lord Khaos založili CORPUS DIAVOLIS (tělo ďábla, rozkoše těla) na jihu Francie v roce 2008. Od té doby se kapela zdokonaluje ve tvorbě black metalu první jakosti, který čerpá vlivy z mnoha škol a pracuje na vlastním osobitém projevu. Kvalita francouzské blackmetalové hordy zaujala šéfa labelu Les Acteurs de l'Ombre Géralda Milanima, který vydal čtvrté album kapely „Apocatastase“, jež nahrál a smíchal v Pentagram studiu George Emmanuel (ROTTING CHRIST, LUCIFER'S CHILD). Grafický návrh obalu digipacku pochází z dílny Khaos Diktator Design. Pokud si libujete v malůvkách s mýtickým obsahem, jukněte na jejich webové stránky. Texty z pera Daemonicreatora vyprávějí příběhy zabývající se fyzickými rozkošemi, ale také duchovními aktivitami. Nezvykle jsou psané v kombinaci řečtiny, angličtiny a latiny. CORPUS DIAVOLIS jsou členy AMSG (Mystická aliance oslaveného Satana), založené v roce 2018 v Marseille jako spolek pro výzkum postavy Satana coby populární postavy a symbolu. Nejedná se o žádnou militantní sektu, ale o skupinu svobodomyslných lidí a umělců s vlastními názory a různorodou a shodnou citlivostí.

Les Acteurs de l'Ombre nabízí výjimečný box set, který se rozrostl do obřích rozměrů. Dřevěná krabička obsahuje rituální příručku, malý růženec, velký růženec, lahvičku s kadidlem, tabulku dřevěného uhlí, krabičku zápalek, kovovou kadidelnici, svíčku, oltářní utěrku, exkluzivní tričko, číslovanou kartičku podepsanou členy kapely, třípanelový digipack CD s výsekem pro booklet, vinyl s obalem a insertem. Jedná se o zdaleka nejluxusnější předmět, jaký byl kdy pro černou kapelu vyroben. 

Že na konci času budou všechny věci v nějaké podobě obnoveny, vystihuje starořecký termín a zároveň název úvodní skladby satanského recitálu zaklínání „Apocatastase“ střídající explozivní tempa s plahočením kulhavého hrbáče podobného ROTTING CHRIST. CORPUS DIAVOLIS přidali navrch několik vrstev zla s temnějším rozměrem. Ve druhé „Colludium“ dostává jako po naprostou většinu alba přednost čistá ceremoniálnost před písničkářstvím, čehož jsou si maskovaní francouzští okultisté velmi dobře vědomi. Pomalé doomové pasáže a avantgardní detaily obohacují dřímající brutalitu choreem hymnických chvalozpěvů. Rovnováhou zlověstné muzikálnosti uzavírá stranu A „The Dissolution and Eternal Extasy in the Embrace of Satan“. Strojově přesný rachot bicích přerušují ostrůvky kytarové laskavosti a milosrdenství. Žádné předpotopní blackmetalové rituální skřeky, pouze rouhání na vrstvách riffů, syntezátorů a doprovodných vokálů.

„The Pillar of the Snake“ otevírá skryté dveře a proniká do smrduté temnoty, více než u ostatních skladeb jsou k mání syntezátory, které se náramně hodí k vytváření démonické atmosféry. Kazatel Daemonicreator demonstruje, že umí nebo spíše se snaží frázovat. Blast beatové basové bicí přidávají další těžký prvek ke bzučivým kytarám do už tak pracné záležitosti orchestrálního vyznění. Rozžhavená slitina, po které touží každý stoupenec černé magie, doslova stříká z „Triumphant Black Flame“ s dobyvačnými bicími, které ani za Satana neuberou. Výjimečná atmosféra s neustále se měnící zvukovou krajinou. Scenérie naprosté hrůzy, opus nabitý temnotou a vlivem černého umění, který přiměje neznabohy začátečníky zalistovat v satanské bibli. Poslední „At the Altar of Infinite Night“ s ponurými atmo-pasážemi a riffy z ortodoxně satanské školy blacku je prodchnuta neprůhlednou tmou nástrojů svých temných pánů.

Album skutečně mluví démonickou řečí, která předpovídá příchod něčeho více než zlého, jako když antikrist sesílá zkázu na zaprodané město. Pokud jste věřící ve vyšší sílu, možná vás donutí o své víře pochybovat. Povětšinou kamenem úrazu u podobných alb bývá jejich délka a snaha neprudit opakovanými postupy a aranžemi. V případě CORPUS DIAVOLIS tomu není jinak, jedná se de facto o 45minutovou skladbu přerušenou pěti mezerami, ale samo prokletí vám nedá šanci přiblížit se k přehrávači, natož na něj vztáhnout ruku. Tohle je Satan a je třeba to zažít, abyste si to uvědomili. Švýcarská garda v Apoštolském paláci ve Vatikánu musí mít pohotovost ve dne v noci. 

Seznam skladeb:

  1. Apocatastase
  2. Colludium
  3. The Dissolution and Eternal Extasy in the Embrace of Satan
  4. The Pillar of the Snake
  5. Triumphant Black Flame
  6. At the Altar of Infinite Night

Čas: 44:37

Sestava:

  • Daemonicreator – zpěv, syntezátory
  • Analyser – kytara
  • IX – bicí
  • Lord Khaos – kytara
  • Funeral – basa

Host: 

  • Haine (ANTILIFE) – zpěv

Bandcamp
http://www.corpusdiavolis.com/

LADLO

 


Zveřejněno: 19. 01. 2022
Přečteno:
973 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář