Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

CD 2021, Avik / punk rock / Česko

Západočeská punkrocková partička SEPTIC PEOPLE je jednou z několika kapel, o nichž píšu na tento web články prakticky po celou dobu jejího fungování. Již v takřka v úplných počátcích mě oslovil tehdejší manažer ohledně propagace debutové nahrávky „Má to říz“ (2011) a od té doby se na Fobii skupina při příležitosti vydání nového alba objevuje pravidelně (s jednou výjimkou potvrzující pravidlo /úsměv/). Celé mi to přijde, jako by to bylo skoro včera, ale vězte, že je to už více než 10 let, co tahle čtveřice na domácí scéně působí a za tu dobu se stala stálicí většiny (nejen) západočeských letních rockových festivalů. Dlouhou dobu se navíc kapela držela ve stejné, prakticky zakládající sestavě a až teprve po vydání CD „7 let v Bidetu“ (2016) u ní došlo k personální obměně, takže z původního složení zbyl postupem času pouze zpěvák, kytarista a duše skupiny Alex Fedorov. Momentálně je však situace opět trochu jiná a v kapele tak můžou fans znovu vidět dlouholetého basáka Václava „Filka“ Lochmana, který se ale na nahrávání aktuálního alba nepodílel. Tak, a to už jsem se pomalu konečně dostal k tomu, co by mělo být hlavní náplní tohoto článku a sice k vydání nového řadového CD této bandy z první poloviny letošního roku nazvaného „Správná párty“.

I v pozměněném složení kvarteto víceméně nadále pokračuje na osvědčené hudební vlně, což není divu, jelikož autorem drtivé části muziky a textů je opět před chvilkou zmiňovaný Saša Fedorov, jemuž ve třech případech sekundoval basák Tomíno a v jednom kytarista Balů. Očekávat tedy můžete 13 skladeb (včetně jedné starší, kterou je závěrečná a co do vyznění zřejmě nejtvrdší píseň „Zlatá klec“ z roku 2014) pro skupinu tradičně vystavěných především na rockových a punkových základech, s občasným metalovým přitvrzením, ale na druhou stranu nechybí ani některé jemnější pasáže s takřka až popovým nádechem. Prostě a jednoduše bych řekl, že je to pro SP taková docela klasická kombinace stylů, kterou můžeme z jejich desek již tradičně slyšet celé ty v úvodu zmiňované roky. I tentokrát se na albu představuje pěvecký host, jímž je Tomáš Hrbáček z kapely HARLEJ, který se objevuje v písních „Možná“ a „Setkání s kamarádem“. Co do textové náplně bych si tipnul, že své oblíbené téma si na desce najde každý posluchač, ať už se jedná třeba o pařmeny („Správná párty“), fandy sportu („Hokejová“), pamětníky („10 let“) nebo další požitkáře („Balada o naší vodnici“).

Skladby byly nahrané v průběhu prvních tří měsíců letošního roku (vyjma již zmiňované věci z roku 2014) ve studiu Mercury s Romanem „Mashou“ Šandorem, který se kompletně postaral o jejich zvukovou podobu.

CD vyšlo u plzeňského vydavatelství Avik ve formě jednoduchého digipacku s bohatým bookletem, jehož grafická podoba je dílem klatovského studia Diodesign. A přesto, že na obalu nosiče stále ještě najdete i původní název skupiny, tedy SEPTIC PEOPLE, tak vězte, že do budoucna se kluci rozhodli fungovat už pouze pod jeho zkrácenou verzí, kterou tvoří první písmena obou slov, tedy SP, neboli „eSPéčka“.

Seznam skladeb:

  1. Správná párty
  2. Druhá šance
  3. Možná
  4. Neobyčejní chlapi
  5. Na drátě
  6. 10 let
  7. Setkání s kamarádem
  8. Dokolečka dokola
  9. Dobrá nálada
  10. Balada o naší vodníci
  11. Společná večeře
  12. Hokejová
  13. Zlatá klec


Čas: 44:06

Sestava:

  • Alex „Sašánek“ Fedorov – zpěv, kytara
  • Tomáš „Balů“ Baloun – kytara, zpěv
  • Tomáš „Tomíno“ Černohorský – basa, zpěv
  • Honza „Jendís“ Štolba – bicí


Host:

  • Tomáš Hrbáček – zpěv (3, 7)


Web
Facebook


 


Zveřejněno: 27. 07. 2021
Přečteno:
1479 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 09. 2022 11:53 napsal/a Deathhead
Průměr
Je to jedna z X nahrávek klasických zábavových skupin. Ničím nezaujme.