Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

MC 2021, Tapes Of Terror / speed/thrash metal / Rakousko

CHAINBREÄKER z Rakouska v loňském roce vydali svou druhou dlouhohrající desku. Nemalou zajímavostí je, že oproti solidnímu debutu "Wasteland City", jenž se nese na vlnách zámořského thrashe, otočili stylovým kormidlem více k speed metalu, který zažívá zábavnou renesanci.

K poslechu "Relentless Night" dostávám příležitost až letos, díky českému vydavatelství Tapes Of Terror. Plastová krabička obsahuje modrou audiokazetu, pěkně graficky řešený booklet, samolepku bandy a labelu. Placka kapelního loga již zdobí mojí bojovou vestu. Obrázek přebalu koresponduje s hudebním materiálem. Má ho totiž na svědomí Velio Josto – ilustrátor alb VULTURE.

Párvteřinové intro otevírá časoprostor, v němž sluchovody navštíví léta osmdesátá, aby dostaly pořádnou nálož old school metalu. Bolestivý výkřik odpaluje vál "Nightstalker". První dojmy? Frontmanův projev připomíná bláznivé vokály EVIL INVADERS. Řezavé sekery zas "Kill´em All". Výrazná basa stínuje bicí a dodává skladbám hloubku. Pronikavý rytmičák jako by mobilizoval blesky šlehající z kytar. Vytasené sólíčko přechází z pomalejší melodie do bláznivě rychlých vysokých tónin. Hoši z Lince ukazují své hlavní zbraně. V songu "Vile Hounds" vokalista tahá fráze z větší hloubky. Fascinující riff, evokující chvalozpěvy ptáčka napumpovaného injekcí adrenalinu, zdobí "Iron Grave". U "A Prayer Down the Drain" tempo zvolní, proto se není třeba obávat zlomeného vazu při házení řepou. 

Jakmile rozjede basák kolotoč tónů, musí být bráno na žřetel, že titulní píseň "Relentless Night" nestoudně koketuje s punkem. Metalové pořádky navracejí spíše thrashovější kousky "The Axe" a "Out Of the Crypt". Připravují tak ornou půdu pro velké finále. "Into Eternal Silence" startuje atypickými rytmy, dělajíc doprovod mysteriozním harmoniím. Pak jako když kočí praští bičem. Střela! Speed metal až do morku kostí, sbory, hrdelní řev, halucinogenní sólování... Uf! Následuje třešnička na dortu. Zavírák "S.M.P." je mocný čaroděj. Využívá všechna naučená kouzla. Pak vytahuje ještě z rukávu trumf v podobě partu, který si mohou kotelníci zakřičet při živé produkci: "Speed! Metal! Patrol! Ready To Attack!"

Thrash metal skončil v začarovaném kruhu a zdá se, že speed metal by mohl být úniková cesta. CHAINBREÄKER to pochopili, úspěšně pozměnili herní projev a stvrdili všechen svůj talent albem "Relentless Night". 36 minut energicky pulzující staré školy té nejvyšší kvality potěší každého staromilce. Kdybych neznal tvorbu VULTURE z Německa, hodnotil bych ještě kladněji.

Seznam skladeb:

  • Strana A
  1. A Dusk Rises
  2. Nightstalker
  3. Vile Hounds
  4. Iron Grave
  5. A Prayer Down the Drain
  • Strana B
  1. Relentless Night
  2. The Axe
  3. Out Of the Crypt
  4. Into Eternal Silence
  5. S.M.P.

Čas: 36:48

Sestava:

  • Jan Fisselberger – basa
  • Jürgen Lengauer – bicí
  • Stefan Bruckner – kytara
  • Christoph Ley – kytara, zpěv

Facebook

Tapes of Terror


 


Zveřejněno: 07. 04. 2021
Přečteno:
1070 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář