Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

V piatok sa konal koncertík na počesť Slovenského Národného Povstania, ktorý niesol podobné meno - Zvolenské Hudobné Povstanie. Organizácia prebiehala pod hlavičkou Ministry Of Fun, Zvolen.

No, nešlo o čisto metalovú akciu, ja však nejdem popisovať nejakých techňáčikov a idem rovno k veci. S milým sme sa vypravili niekedy o 21:00, keďže o 22:00 mala vystúpiť miestna hviezda večera :-) kapelka ATMOSFER. Keď sme dorazili, nedalo sa nevšimnúť si kvalitne osvetlenej scény a velikánskeho pódia, kde by sa eventuálne mohlo rozpútať úplné pohybové peklo. Keď sa chalani chopili nástrojov a vylúdili prvé tóny, bolo jasné, že aj zvuk je obstojný (aj keď spev bol nazvučený trošku slabo, ale speváka Sláva bolo počuť napriek tomu fajn, takže žiadny problém) a že si tak vychutnáme možno dosť dobrý nárez. Ako sa ukázalo, toto sa aj realizovalo a kapela na ľudí začala sypať zmes thrashu a hard coru, ku ktorému potom pridali aj pár príjemných coverov, ale o tých potom.

Pod pódiom sa zišla zvolenská metalová aj nemetalová sebranka a vytvorila sa celkom slušná headbang základňa, v ktorej som samozrejme nemohla chýbať. Len to bol trošku zvláštny pocit, keď o kúsok ďalej sa šantili mladučké disko dievčence, to trošku ubralo z toho pravého polhodinkového metalového zážitku.

ATMOSFER tu odprezentovali svoje songy, tie predpokladám, že ziatiaľ nie sú ešte nijako vydané, a šli po poradí nejak takto - Modern Middle Age, Police, Time Are Changing, USA... Bolo tam cítiť silné vplyvy kapiel ako Pantera a Sepultura... Na záver pridali cover songy od metal velikánov, čím si zjavne získali srdce publika a to konkrétne velikánov Slayer (Blood), Death (Zombie Ritual), Sepultura (Refuse/Resist).

Po nich nastúpil na scénu 13-ročný DJ Rado, ktorého sprevádzali aj mladé disko tanečnice, fotky som bohužiaľ nespravila, ale holky tancovali značne neskoordinovane. Chlapča malo zhruba 10 minút a po nich nastúpili na scénu DIKTATOR.

Šlo o zmes hard rocku, pop rocku (podľa toho, ktorá pieseň) a vcelku sa to dalo počúvať. Vokalista mal výborný hlas, keby som to mala porovnať k niekomu inému, tak asi k českým Lucie. Publikum sa však značne preriedilo, dokonca po chvíli hrali pre prázdne námestie. Holt, metaloví občania stratili záujem a odišli, tak im tam už nikto neostal, až na hudbychtivú "novinárku". :-D Musím to zhodnotiť tak, že dalo sa to počúvať, hudobnícke kvality sa im uprieť nedajú. Keď dohrali, celé mesto upadlo do tichého nočného spánku. My sme si ešte dali nejakú tú kofolu a šli domov. (už to chce nejaký poriadny metalový koncert :-) )


Zveřejněno: 30. 08. 2005
Přečteno:
3283 x
Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář