Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Představuje se švýcarská deathmetalová kapela.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapelu jsme založili v roce 2017 a hledali jsme  název, který by pasoval k naší hudbě, textům a konceptu. Nakonec jsme přišli s MNEMOCIDE, což lze vysvětlit jako „vymazání kolektivní paměti“. Tento termín se používá například u arménské genocidy, kdy se režim snaží vymazat důkazy a vzpomínky na tuto tragédii.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jsme šestičlenná kapela a hráli jsme společně už v předchozím projektu, který nám hodně pomohl najít naši společnou cestu. Skládáme se ze zpěváka, basáka a bubeníka, jednoho člena starajícího se o naše elektronické zvukové scény a dvou kytaristů. I přesto, že „Feeding the Vultures“ je náš debut, jsme   zkušenými deathmetalovými hlavami. 

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Album jsme nahráli v Iguana Studios s Christophem Brandesem. Známe ho už mnoho let a jsme s výsledkem nesmírně spokojeni! Celé album nás komplet stálo kolem 8 000 až 10 000 €, včetně výroby. Artwork vytvořil Daroc, který se kromě vytváření všech elektronických partů, které na albu můžete slyšet, stará také o celou vizualizaci MNEMOCIDE. Z hlediska prodeje jsme byli doslova zničeni koronavirem, protože lidé kupují 95 % našich CD na našich koncertech. Když album v květnu vyšlo, nemohli jsme mít s našimi novými písněmi jediný koncert. 

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Psát v angličtině nám přišlo přirozené, nikdy jsme o jiném jazyku nepřemýšleli. Náš frontman Matthias píše všechny texty. Jsou velmi důležitou součástí našeho konceptu a mají velmi silné poselství. „Feeding the Vultures“ se přirozeně ukázalo jako koncepční album popisující proces indoktrinace, bitvy a zbývajícího ničení a zoufalství. Protože se lidstvo nedokáže poučit z historie a vlastních chyb, začíná tento začarovaný kruh znovu a znovu. Toto je MNEMOCIDE! 

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Jak již bylo zmíněno dříve, o všechny tyto věci se stará Daroc. Naše logo, artworky, domovskou stránku a také náš vzhled na sociálních sítích a lyric videu pro naši píseň „In Pain“ jsou podřízeny jednomu konceptu. 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Těžko říci, protože každý z nás má své vlastní kořeny a vlivy. Ale určitě bychom mohli jmenovat tradiční deathmetalové kapely z 80. a 90. let. 

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Od začátku jsme v kontaktu s Fredym z Czar of Crickets. Bylo tedy přirozené vydat naše album prostřednictvím jeho firmy, aniž bychom museli posílat naše album jiným labelům.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Od začátku jsme odehráli docela dost koncertů a festivalů, až jsme museli kvůli koroně přestat. Náš nejdůležitější byl určitě koncert na zimním festivalu Meh Suff 2020, kde jsme si mohli zahrát s ikonami jako GRAVE, DISMEMBER a PARADISE LOST v přeplněném koncertním sále.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, jistě! Bylo by nám potěšením a poctou zahrát si v zahraničí! Obzvláště v současné situaci bychom chtěli hrát a jsme nesmírně frustrovaní, protože máme pocit, že máme opravdu dobré album, které můžeme lidem představit! 

Plány do budoucna...

Koncerty!!! Jakmile to bude proveditelné a možné…. V tuto chvíli skládáme nové písně, takže buďte v pozoru! 

RECENZE

https://mnemocide.com/


Zveřejněno: 24. 10. 2020
Přečteno:
998 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář