F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2020, Czar of Crickets Productions / death metal / Švýcarsko

MNEMOCIDE vznikli poměrně nedávno, před třemi lety, ve švýcarské Basileji, a do dnešních dní jsou ve stejné pětičlenné sestavě. Na kontě mají debutové EP „Derbis" a plnohodnotné CD „Feeding the Vultures", které bylo vydáno u slovutného Frederyka Rottera a jeho labelu Czar of Crickets. 

Album „Feeding the Vultures" je rozděleno do třech částí, které následují po intrech „Manifest", „Prologue" a "Interlude". Tato intra uvádí děj, který bude následovat ať už mluveným slovem se sci-fi nádechem předznamenájícím katastrofu, tichým šepotem ve spálené zemi a děje, z kterého není cesta zpátky, střelbou a křikem.

Po úvodním intru otevírá „Feeding the Vultures" nabubřelá skladba hodná svého názvu „Crash & Burn". Drsný metalový vokál, tvrdý a úderný riff, melodické turbulentní kytarové sólo nesoucí atributy špinavého a zároveň současně pojatého death metalu. Každá skladba má nějaký motiv, který v daném okamžiku zaujme. Někdy míň, někdy víc. V lepším případě to může být rychlá skladba „Like Ghosts", která upoutá mimoprostorově ujíždějící kytarovou melodií. Střednětempých delších poloh ve skladbách je o něco víc než těch rychlých, respektive vícetvárných. Rychlejší části s nápaditou kombinací kytarových sól či basového hutného groove odéru jako v „In Pain" nebo v hoblující a do výšin stoupající skladbě „Fear Me" mě baví o mnoho víc.

Když se vrátím zpět k intrům, tak pokud by zůstalo jenom u nich, jako třeba v případě třetího „Interlude", které navozuje válečnou vřavu, za nímž nastoupí hřmotná „Revolution Required", tak za mě by bylo vše v pořádku. Jenže těch uvozujících momentů je zde o mnoho více. A to před, nebo chcete-li za každou skladbou. Podle mého názoru je toto dost na škodu a snižuje to hodnotu poslechovosti celého, byť dobrého alba. Nahrávka vůbec není špatná, v každém případě vždy celé album doposloucháte do konce, ale po půlhodině poslechu zjistíte, že drtící přímočarost najíždí na stejnosměrnou notu. Intro - válcující část - sólo / vyhrávka (zpestření) - zklidnění - intro a další song; takto se to neměnně opakuje dál.

Samotné CD je zabaleno do slušivého digipacku a myslím, že zde platí okřídlené „méně je někdy více”. Obal je v černém provedení, na přední straně logo kapely s názvem alba a lebka přesahující přes hranu na zadní stranu bookletu. Samozřejmě zadní a vnitřní listy jsou také střídmé - seznam skladeb, texty a povinná děkovačka, na předposlední stránce z dvanácti jsou vyobrazené poloviny obličejů členů kapely. Vše stručné a přehledné. A to, co platí u obalu, už doslova neplatí o nahrávce, i když velký potenciál do budoucna tady je.

Seznam skladeb:

  1. Manifest
  2. Crash & Burn
  3. To the Nameless
  4. In Pain
  5. Prologue
  6. Like Ghosts
  7. Again
  8. Let Me Feed You
  9. Dead Men Walking
  10. Fear Me
  11. Interlude
  12. Revolution Required

Čas: 40:12

Sestava:

  • Mathias - zpěv
  • Chris - kytara
  • Richy - kytara
  • Denge - basa
  • Laurent - bicí

https://mnemocide.com/
 

 


Zveřejněno: 14. 10. 2020
Přečteno:
831 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář