Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

2. 7. 2020, Praha – Strahov 007

Vtipně a trefně pojmenovanou akci – Infůze, aneb další z mnoha benefitů pro legendární klub 007, si připravil kolektiv Kreas. Na tenhle večírek byly vybrány doslova chuťovky. Menu se skládalo z kapel, kterým hrát dlouhé sety je tak nějak od přírody cizí a spíš volí metodu šoku. Nasypat to tam, udělat bordel a odejít. Zakecáš se venku, potřebuješ nutně dokouřit... uteče ti deset minut ze setu a uvidíš už jen jeho konec. Na jednu stranu úlet, na druhou vítané zpestření.

Na Sedmičce se musí končit v deset. Stará známá věc. Když vám ale první kapela ze čtyř odtroubí začátek lehce před osmou, mohlo by to někoho znepokojit, ale jak se ukázalo, obavy nebyly na místě. Jelo se dle plánu. A to se cení.

NARCOSA – hrací čas: 16:02
První práskli do bičů nováčci NARCOSA. Čerstvě vylíhnutá parta, jak to tak bývá, je plná ksichtů z kapel, které už několik let v UG scéně úřadují. Přítomnost několika členů momentálně spících crusterů GOMORA dávala tušit, že se bude jednat o špinavou záležitost, což se vzápětí potvrdilo. Jak je teď celkem moderní, tak NARCOSA hraje sparchantělej death metal, který v sobě příslušnost HC/punkového podhoubí nezapře. A ani se o to nesnaží. Přes první dvě věci, které byly spíš vedené ve středním tempu, se kapela ke konci přiblížila časům nastávajícím, protože rázně přitopila pod kotlem a začala kolem sebe víc kopat. Sympaticky dlouhým/krátkým setem tak nadějně odstartovala tenhle večírek.

DECULTIVATE – hrací čas: 16:24
DECULTIVATE opět potvrdili pověst energické bomby a jakéhosi zjevení, které nám tady chybělo. Vyvádět na pódiu a často mimo něj lumpárny, vztaženo hlavně na zpěváka, je tuze pěkná věc, ale bez toho, aniž byste byli dobří v tom, co pomáhá dotvářet hudební kulisu, by dlouho nikoho nebavilo. Když se ale propojí oboje dohromady, má to stále punc přitažlivosti a tou DECULTIVATE pořád disponují. Diskutabilní může být leda tak image vokalisty, kterého bych po desáté večer v temné uličce nerad potkal sám. Freddie Mercury mě dokáže vyděsit, i když ho slyším z radia. Zajímavostí bylo, že se ke skupině během setu na chvíli připojil ex zpěvák Radim. Jako oživení fajn, ale je vidět a hlavně slyšet, že kapele stávající Zdenda za mikrofonem sluší víc. A to i s knírem a zařízlejma kraťasama do zadku.

SKIPLIFE – hrací čas: 6:58
Největší otazník visel nad novou vykutálenou trojkou SKIPLIFE. Tahle parta je rozházená po celé republice a každý z muzikantů má tolik aktivit, že jsem na další vývoj kapely hodně zvědavý. Kytara zůstala stejná jako před chvílí, tóny tady udává totiž kytarista DECULTIVATE, za bicími sedí Aleš (GOSPEL OF THE FUTURE a REPELENT SS) a největším překvapením v sestavě je pozice za mikrofonem, který obstarává Ondra z LYCANTHROPHY. Je jasné, že tahle parta ví, co chce hrát. Bylo to rychlé nařvané HC, prokládané pomalejšími postupy, můžeme tomu třeba říkat powerviolence, a to vše na krátké ploše, kdy dle hrubého odhadu zaznělo tak deset věcí, z čehož dvě byly coververze. To vše se stihlo v nejkratším setu, jaký jsem kdy zažil. Tímto děkuju.

REPELENT SS – hrací čas: 19:41
REPELENT SS v tomhle výkvětu (ne)koordinovaného chaosu, rychlosti a krátkých setů nemohli chybět. Tuhle disciplínu zvládají už léta dobře. Škoda, že jsou „SS“ souborem příležitostného setkání, což pravděpodobně bude platit i u výše zmíněných SKIPLIFE. Kluci nasadili na hlavy přilby, kukly a indiánská péra a začali zlobit jako malí parchanti a to už jim čtyřicet dávno bylo. Rozdílovým hráčem se stal pochopitelně frontman Ivan, který vyzbrojen krabicemi se skartovaným papírem začal dělat rotyku. Během show se strhla mela, kdy se mj. hledal mikrofon, ale chvíli i zpěvák. Při pohledu na tu juchandu člověk pomalu zapomněl na hudbu, ale jelikož největší hit „Brutální živočich“ zazněl hned na začátku, zůstala v hlavě i tahle vzpomínka. Překvapivě se stali REPELENT SS nejdéle hrající kapelou večera, což lze považovat k jejich reputaci za skandální. (úsměv)

Fotky: Karel Vyskočil


Zveřejněno: 04. 07. 2020
Přečteno:
1865 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář