Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

MC/CD/LP 2020, Helster Skelter Productions / black metal / Polsko 

Právě tak jako se Polsko pyšní největší koncentrací křesťanů v přepočtu na jednu zákristii, tak na druhou stranu se lehce pýří nad množstvím subjektů odmítajících jakoukoli víru, obzvláště tu křesťanskou.

Jestliže pedigree (čistokrevný) může být mj. žrádlo pro psiska, právě tak je možné použít toto označení pro black metal TERRESTRIAL HOSPICE, jako žrádlo pro true černooděnce. Jedinými dvěma zaměstnanci této pozemní léčebny dlouhodobě nemocných jsou Skyggen (na matrice v polském Gdaňsku vedený jako Blažej Kazimierz Adamczuk, a.k.a. Paimon), který se přestěhoval do země BM zaslíbené, Norska, a Inferno (Zbigniew Robert Promiński, Tczew, PL). Při pohledu do „sívíček“ zjistíme, že se jedná o velezkušené borce, v případě Skyggena, který v současnosti obsluhuje bicí v TORTORUM, můžeme dále dohledat jeho příspěvky na strunné nástroje v DARKSTORM, THUNDERBOLT či GORGOROTH. V případě Inferna se jedná „pouze“ o bicí a perkuse, momentálně v AZARATH, BEHEMOTH a WITCHMASTER. Jelikož všechny zmíněné kapely byly v nedávné minulosti studiově mrtvé, nabízí se otázka: Co s načatým večerem? A projekt (jestli se to takhle dá pojmenovat) TERRESTRIAL HOSPICE je na světě. První levoboček jejich spolupráce spatřil světlo světa v roce 2018 v podobě EP „Universal Hate Speech“ čítajícího čtyři neřestí oplývající skladby, mj. cover norských EMPEROR „Lord of the Storm“. Jestliže toto EP označil vydavatel Helter Skelter jako hudební doprovod k apokalypse, tak aktuálním „Indian Summer Brought Mushroom Clouds“ TERRESTRIAL HOSPICE pozvedli laťku ještě o nějaký ten decimetr výše.

Jedná se o pravověrný BM bez atmosférických tripů, pagan mutací a všech možných prvků, které by nesmyslně brzdily tuto destruktivní mašinu. Podoba celého alba je víceméně devotní záležitostí, vyjádření ducha (ďábla) v díle ukrytém není žádná recenzentská revoluce. Základem je stoprocentní rytmická složka v podání tlučmistra Inferna, který více než kterýkoli z mistrů v tomto oboru zapojuje „ride“ činel pro zvýraznění kontury dané skladby, hajtku a „čajna“ cimbál, jenž svým plechovým „čáčáčá“ připomíná industriální provoz a umocňuje zvuk bubenického bucharu minimálně na druhou mocninu. Kytara nenápadně sekunduje zpovzdálí, v okamžiku zdánlivé monotónnosti bere na sebe zodpovědnost v podobě vkusných a hutných vyhrávek připomínajících plný úl nasraných včel. 

Nihilistecké texty pohybující se v klasickém blasfemickém slohu, kde tradiční výrazy genocide, sacrifice, corps, annihilation, hate etc. jsou nabíledni. Jednoduše řečeno „Geschlasser Mund fängt keine Fliegen“ (čert nikdy nespí).  Vokální part by se slušelo označit jako zpěv, v případě Inferna se jedná o maniakální chrchlavý chraplák připomínající líčení kataklyzmického příběhu obohacené nestoudným řevem, jenž by u netrénovaných jedinců vyvolal pocit zvracení, v lepším případě záchvat dávivého kašle. Žánrově jasně zařaditelné, co se týká hudebního ksichtu, z fleku by mohli rozcvičovat fanoušky MARDUK, DARK FUNERAL,1349 a podobným neznabohům. 

Celková stopáž 37 min. je tak akorát na to, aby vás obsah nezačal nudit, a přesto vás dostatečně protáhl krajinou dalece táhnoucího se permafrostu, kde podmínky k vegetaci nemá jakákoli fauna či léčivá bylina. Výsledné rozpoložení z konzumace houbiček sklizených na konci léta by mohlo slabší jedince přimět k rozhodnutí, že právě teď je ten nejpříhodnější čas prohnat si kulku hlavou. 

Nosič je servírován na katafalku potaženém černým suknem osiřelé obřadní síně ve formátu MC/CD a 12palcovém vinylu limitovaném 500 výlisky. 
           
Obal je stylový volbou pouze černé a bílé barvy, motiv jakési balistické řízené střely V-2 sešněrované s křížem nesoucím štvance kamsi na Mars obstaral bubeník a zpěvák REVENGE James Read. Rámeček z přednastavené šablony grafického freeware editoru trošku kalí umělecký dojem, ale o ten tady zase tolik nejde. Ten hudební je zaručeně nezkalený.

8,5/10 

Seznam skladeb:

  1. The Sump Where the Universe Filth and Ephemera Collect
  2. Please Accept My Most Sincere Condolences
  3. Pyromaniac
  4. Gang-raping The Seven Virtues
  5. Come Join Parade
  6. Pig Prayer
  7. Crucifixion of Antropocentrism

Čas: 37:22

Sestava: 

  • Skyggen – basa, kytara, zpěv
  • Inferno – bicí 

YouTube
Bandcamp


Zveřejněno: 21. 05. 2020
Přečteno:
1042 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 05. 2020 15:55 napsal/a Opat
...
Dnes jsem si tohle album dal poprvé a je to výborné! Syrové, ti Tortorum jsou v tom kytarově zatraceně slyšet. Takhle nějak má znít skutečně pravověrný black metal.
23. 05. 2020 16:35 napsal/a Jindra
Thx
Díky za palec Mr. Jeff. Opat je praktik, já pouze konzument.
23. 05. 2020 11:33 napsal/a Jeff
Palec vzhůru
Moc pěkně napsaný, pane! Jsem zpočátku myslel, že to píše vase blackmetalova recenzentska star Opat! :-)