Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

CD 2019, vlastní náklad / hardcore, metal / Česko

Uplynuly tři roky od debutového alba „Mass of Terror" a hardcorová mlátička CRIPPLED FINGERS se ohlásila s další řadovkou. Než se tomu tak stalo, stačila z domovské České Lípy přesídlit do Prahy, rozjela větší koncertní aktivitu a v neposlední řadě se za mikrofonem představil nový zpěvák Aleš, který předvedl svůj řev už v klipu „Brainwashed".

Již v recenzi debutu jsem si posteskl, že postrádám texty. Nejinak je to mu i u aktuálního alba. Opět je CD zabaleno do jednoduchého dvoupanelového digipacku, na němž je vyobrazena šlachovitá démonická postava drtící vše okolo. Vně jsou fotografie členů kapely a pod samotným kotoučem je vyobrazena koláž fotografií z jednotlivých akcí s fans nebo samostatných póz kapely. Škoda, že fotografie na jedné stránce nevyniknou víc. Tímto se vrátím k textům, které by mohly být vsazeny s fotografiemi v chybějící knížce digipacku. A jen podotknu, že tento obal se mi líbí mnohem více než ten předešlý. Teď jen jak to bude s poslechem „Warzone".

„Warzone" se rozjíždí nekompromisním křikem a hardcorový mlýn může začít. Skladba se vyznačuje výrazným riffem a palebnými bicími. Zpěváka Aleše doprovází sborový řev kapely. „Kill the Poser" mírně ubrala, ale dravost zůstává. „Left for Dead" má švih, drive a tak trochu deathmetalový zápach. V krátkém songu „Threshold" je toho víc než dost. Když se člověk řádně zaposlouchá, tak mu neunikne onen smrtelný pot švédského metalu, jsou zde čitelné i odbočky k djentu a v hardcorové šabloně, která udržuje ten správný směr, probublává zvuk basy. Nejdelší neřkuli nejlepší, čtyřminutová „God of the Sun" si toho dovolí také víc, než by měla. (úsměv) Hardcorová mašina rozdrtí na mlýnku nejen tvé kosti. Nečekaně, jako lusknutím prstu, však přejde do akustické podoby, která oklame mysl tak dokonale, že následující nářez už ani nečekáš. Skladba „Slave Becomes the Slayer" s thrashovým základem, byť má uprostřed vybrnkávané zpomalení, řeže od samého začátku do konce.

„Wasted" má volnější úvod, ale i tak opět neumožní nikomu pořádný nádech. Znovu kombinace thrashe, metalcorových eskapád a tak trochu osmdesátkové metalové vizáže. Skřípot, řev, hardcorová nasranost nechybí taky v „Until You Die", hardcorový mlýnek v plném zápřahu. „Enemy" je víceméně podobná skladbě předchozí. A u poslední vypalovačky „Brainwashed", která byla singlovkou k tomuto albu a byla natočena již dříve, mě napadlo, že poslední hardcorové rubanice („Until You Die“ a „Enemy“ včetně poslední) byly dříve „nahrané" než zbytek alba, protože by se vyjímaly i na debutu.

Abych byl upřímný, tak debut mě nadchl víc, ale tato nahrávka mně přijde hudebně nápaditější a barevnější. A je také dobře, že se pánové oprostili od vlivu kapel NYHC scény (i když z něčeho vycházejí), jak jsem zmiňoval v recenzi na předchozí album. A možná tomu přispěl nový vzteklý řvoun. (úsměv) A abych tuto recenzi nějak ukončil, tak dodám, že album vzniklo v Holly Sound Studiu, přičemž celou nahrávku má na svědomí Martin Hollandr ze zpřízněných BACKFIST, který si vystřihl i akustickou část s vokálem ve skladbě „God of the Sun". Pár slov z minulé recenze, která se hodí i tentokrát: Album působí kompaktně a s celkovou délkou něco málo přes půl hodiny ani nepozorujete, že kotouček běží od znova. Tak proč jej nenechat přehrávat dál...

Seznam skladeb:

  1. Warzone
  2. Kill the Poser
  3. Left for Dead
  4. Threshold
  5. God of the Sun
  6. Slave Becomes the Slayer
  7. Wasted
  8. Until You Die
  9. Enemy
  10. Brainwashed (bonus)

Čas: 30:50

Sestava:

  • Aleš - zpěv
  • Michal - kytara, zpěv
  • Honza - basa
  • Adam - bicí

Hosté:

  • Martin „Holly" Hollandr (BACKFIST) - akustická kytara, zpěv a efekty (5)

Bandzone
Bandcamp
Facebook


Zveřejněno: 24. 01. 2020
Přečteno:
4022 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář