Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2019, L\'inphantile collective / grindcore / Česko

Netrvalo to ani rok a INSISTENT jsou tady s novou nahrávkou. Tentokrát se samostatnou. Ta první byla splitkem s BUT, na kterém kapela projevila svou životaschopnost a tak nic nebránilo tomu vytvořit nový materiál, který vyšel v květnu tohohle roku a nese název „Suspect“. Nahrávka vyšla na CD, které, i přes necelou čtvrthodinovou stopáž, vlastně ani oficiálně za plnohodnotnou desku nelze považovat, ale to už je detail. Navíc u grindu je kratší hrací čas spíš výhrou.

INSISTENT se na „Suspect“ prezentují nátlakovým grindem, který má správné otáčky, ať už v těch drtících momentech, kterých je z logiky věci větší počet, tak i v těch pomalejších, kdy pánové vykazují slušné schopnosti jak vyvinout tlak i v těch momentech, kdy se jenom nepeláší dopředu. INSISTENT jsou klasickou grindovou sypačkou, která je věrná žánru, jenž naštěstí nekoketuje s žádnou legrandou a tak v jejich výrazu absentují polka rytmy a podobné pitominy. Přístup těchto rádoby nováčků na grindovém tuzemském nebi mi v lecčem připomene, dnes už bohužel neaktivní, PSYCHOTIC DESPAIR, kterých je strašná škoda. V určitých pasážích se INSISTENT, stejně jako jejich bývalí stájoví kolegové, dokáží otřít i o death metal.

Co očekávat od devítky skladeb na takovém krátkém časovém úseku je víceméně jasné. Přesto je zde evidentní snaha pohrát si se strukturou songů a každý nějak odlišit, aby to nebyla jen jedna stereotypní mlátička hlavou o zeď. V tomhle bodě výborně funguje sedmá „Overdosed“, která lehce zvolní tempo, nikoliv však tlak. Ne tak následující „Terrorstorm“, kde jsou deathmetalové kytary nejcitelnější. V předposlední „Vanity“ jako by na mě dýchnul závan až takových raných ANAAL NATHRAKH, aby desku uzavřela nejdelší věc „Suspect“, která ze začátku díky bubnům zní jako správná crust/metalová vypalovačka, která postupně přejde v klasický grindový sypec. Závěr, stejně jako začátek, uzavírá zbytečně dlouhé noise intro, ale budiž.

Tak jo, myslím, že tahle nahrávka se povedla. K tomu, abych si nadšením vytrhával vlasy a rozbušilo se mi srdce, jakou že to pecku zase Ossie na svém labelu vydal, má tohle CD poměrně daleko, na druhou stranu forma grindu, která je zde prezentovaná, je mi sympatická a v provedení, jaké tady INSISTENT servírují, je i kvalitně provedená. I když asi kompozičně překvapí málokoho, zkušenosti a cit pro tenhle žánr nelze kapele upřít.

Seznam skladeb:

  1. Depression
  2. About Hunger And Sleep
  3. Rust
  4. Abandoned Monuments
  5. Hate Makes Waste
  6. Overdosed
  7. Terrorstorm
  8. Vanity
  9. Suspect

Čas: 14:57

Sestava:

  • Daniel Weiss - guitar
  • Petr Lukš - bass guitar
  • Jiří Vošahlík - vocals
  • Přemysl Pláteník - drums

Bandcamp

http://www.neonarcis.com/


Zveřejněno: 07. 10. 2019
Přečteno:
3896 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář