ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CHLEJF - Zkurvená generace Demo 2004 - na vlastní triko (selfrelease)

Tak mám tu čest vám představit dalšího debutanta na poli czech coru. Pražští CHLEJF zdárně překonali temné období každé začínající kapely spojené s postupným ustalováním sestavy a hledáním ?klubovny? a v únoru minulého roku chlapi spáchali tento zajímavý čtyřskladbový počin, který si stojí za to poslechnout už jen díky syrovým a nápaditým textům :-).

CHLEJF jsou čtyři maníci v čele s vokalistou Alkáčem a na svém demíčku předvádí solidní core, melodii vzdáleně podobný amíkům Scars Of Tomorrow. Hlouběji vzato, má demo velice dobrý čitelný zvuk (aby taky ne, když se nahrávalo v Hostivaři), muzika je spíš pomalejšího tempa a starého HCéčkaře neohromí, přesto ji hodnotím kladně, protože kapela do muziky dává sílu, hutnost a nepřehlédnutelnou agresivitu, často je i potěšitelně osobitá (použií didgerida a samplů) a jako celek se příjemně poslouchá. Samostatnou kapitolu tvoří vokál s texty. Alkáč je pravý frontman těchto prasofekalistů a díky jeho naléhavě naštvanému řevu má demo ten správný říz ? jeho zpěv dělá minimálně půlku kladného dojmu z dema a jeho vychytávky v jednoduše rýmovaných textech je radost poslouchat (?Za záclonou mýho bytu ? na podlaze ? cpu si do žil perník ? A je mi blaze!!?, atd.). Vokálně se Chlejf tváří tu jako punkoví Hrdinové nové fronty (znáte ?Dům na demolici??), tu dokonce jako nejnovější Törr (ale jsou to jen krátké výlety, kapela si pěstuje především svůj výraz). Z kvarteta válů bych vyzdvihl jedničku a trojku, tu první za super text, tu druhou za pořádný nářez. Zbytku bych vytknul místy až moc časté opakování některých pasáží a refrénů spolu s povětšinou jednoduchými kompozicemi skladeb. Na druhou stranu kytarista Štepy muziku zpestřuje zajímavými nápady a nechybí ani HC táhlé sólíčko v trojce.

Podtrženo, sečteno; CHLEJF nahráli solidní a ambiciózní demo, které má čím oslovit, vyvedl se také zvuk a i když do té pravé zběsilé nářezovosti typu US coru kapele ještě něco chybí, nelze než chlívákům poděkovat za porci příjemné muziky a povedený debut!

Čas: 13:29

Seznam skladeb:

  1. Tak chcípni!
  2. Smrt je kurva
  3. Ideální Bůh
  4. Apatie nebo protest ?!!

web: www.chlejf.com


Zveřejněno: 08. 07. 2005
Přečteno:
3404 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář