Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Rok utekl jako voda a blíží se nám léto a s ním také festivaly. Stejně jako loni jsme také ktovali pořadatele Masters of Rock festivalu ve Vizovicích?

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

Masters Of Rock ? se koná teprve potřetí a patří tedy mezi nejmladší letní festivaly. Nicméně jako asi jediný se stal festivalem evropského významu, na který se sjíždějí zahraniční hudební média a fanoušci z 30 zemí světa. Dramaturgie se dá skutečně shrnout do hesla: Nejvíce zahraničních hvězd, česká hudební špička. Žánrově jsou to pochopitelně všechny odnože rockové a metalové hudby. Festival se koná v areálu nejslavnější moravské likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích u Zlína.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Agentura Pragokoncert se zabývá různými činnostmi v oblasti kultury. Neustále musíme vymýšlet nové festivaly, koncerty, pořady, vydavatelské aktivity?atd. Je to náplň naší činnosti, naše práce, a pokud chceme pracovat, tak v tom musíme pokračovat. Navíc u ?Masters? máme nesmírnou motivaci každoročně festival vylepšit a získávat větší a větší pozici na evropské festivalové mapě. A protože se to vše daří, tak to pochopitelně motivuje i k tomu, abychom pokračovali dále.

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Je zde velký-hlavní a malý camp. Stravování  je zde poskytnuto zcela komplexně. V areálu jsou sprchy, WC. Změn oproti loňsku bude více. Doporučil bych stáhnout si informace z festivalového webu: www.mastersofrock.cz

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Pevně věřím, že se těším na stejné kapely, na které se těší i většina fanoušků, kteří k nám jedou. Od ostatních festů v ČR se naše dramaturgie odlišuje především zahraničními vystoupení. Na první místo tedy musím dát exkluzivní vystoupení pro východní Evropu americké heavy-metalové legendy Manowar, která navíc ve světové premiéře živě vystoupí za doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů ze Zlína a pěveckého sboru. Čeští muzikanti navíc doprovodí Manowar i na jeho druhém festivalovém vystoupení tohoto léta na německém Earthshaker festu. Stejnou evropskou exkluzivitu poskytli našemu festu i italští Rhapsody. Jinak druhým headlinerem společně s Manowar je finská gothic rocková parta Nightwish s půvabnou Tarjou v čele. Jinak celá plejáda zahraničních účastníků jsou vesměs velmi dobře zavedenými jmény nejenom v Evropě. Mezi ně řadíme EDGUY (Ger), Hammerfall (Swe), Rage (Ger), Die Happy (Ger), Ratos De Porao (Brazil) a pochopitelně také legendární The Sweet (GB). Z české špičky nebudou chybět Tři Sestry, Chinaski, Divokej Bill, Kurtizány z 25. avenue, Wohnout, Vypsaná fixa, Lenka Dusilová?atd.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Snažíme se, aby dramaturgie byla pestrá v rámci stylu, který jsme pro festival zvolili, aby se vždy na festival dostalo něco s prvkem exkluzivity a výjimečnosti, což bývá důvodem k cestě do Vizovic i z takových vzdálených destinací jako je USA, Japonsko či Austrálie.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupnéh asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Finanční záležitosti se mě příliš odkrývat nechce. Nicméně není tajemnstvím, že první dva ročníky skončil festival ve ztrátě. Není fakt jednoduché v ČR něco tak velkého pořádat. Města či stát (Mk ČR) Vám nepomůžou, ba naopak. Setkali jsme se i s tím, že někteří úředníci se na městském úřadě těšili až jim zaplatíme městské poplatky a svou nechutnou hamižnost zastírali tím, že budou potřebovat peníze na opravy chodníků ve městě. Takovéto chování Vás pochopitelně příliš nepovzbudí. Na rozdíl od velkých festivalů jako je například Roskilde v Dánsku, který je podporován městem Kodaň a státem Dánsko, tak my si o takové podpoře můžeme tak nechat zdát. Naštěstí jsou zde ještě soukromé firmy, díky nimž takovéto akce v Česku vůbec mohou existovat. Chtěl bych proto poděkovat společnostem: Plzeňský Prazdroj, investiční společnost Prosperita, likérka R. Jelínek, České Vinařské závody, pojišťovna Kooperativa, Coca-Cola a řadě menších, které nás na cestě do Evropy podporují.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na  co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Odlišnost od ostatních festů u nás je jak jsem již zmiňoval v krédu festivalu ?nejvíce zahraničních hvězd? a poté také v servisu a bonusech pro návštěvníky. (možnost setkání a získání autogramů od účinkujících při organizovaných autogramiádách ? na Prosperita Stage, prvních 10.000 návštěvníků dostane jako dárek kompilační CD tuzemských kapel účinkujících na MOR?atd.)

8. Tip na návštěvnost...

Vyprodáno! Jako jediný letní fest v ČR.

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Vzkaz: Těšíme se na Vás! Vystupující umělci a agentura Pragokoncert.


Zveřejněno: 20. 06. 2005
Přečteno:
3379 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář