Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Rakouská thrash-metalová kapela se představuje.

Kdy byla založena vaše kapela? Co znamená jméno kapely? Co bylo prvotním impulsem k založení kapely?

Naše kapela existuje od roku 1988. Poté, co jsme v roce 1991 vydali naše jediné album "Book of Covetous Souls", měli jsme nějaké problémy s managementem, takže jsme udělali přestávku po dobu 20 let. Ale hráli jsme jen pro zábavu po celou dobu v jiných kapelách, takže jsme byli pořád v kontaktu. V roce 2014 jsme znovu vydali naše album s některými bonusovými tracky. Od té doby fungujeme zase jako skupina i pro živé hraní. Název kapely nemá žádný zvláštní význam. Byl odvozen od názvu songu "Ravenous Medicine" od Voivod.

Představte členy kapely – jméno, věk, hudební zkušenosti, cokoliv jiného o co se chcete podělit.

Jo Koglbauer - kytary a zpěv: V kapele od začátku a poslouchá rock-metalové kapely od AC/DC po ZZ-TOP. Ale thrash a death metal nejvíce. Max Gruber - bicí: V kapele také od začátku. Nejraději poslouchá starý thrash a death metal. Jo Brunner - kytara: V kapele od roku 2014. Poslouchá nejvíce kapely s death a black vlivy. Steve Müllner - baskytara: V kapele je od roku 2017 a poslouchá různé rock a metalové kapely.

Co vaše poslední nahrávka – kde byla pořízena? Kdo jí vydal, jaké jsou ohlasy?

Vydali jsme znovu jen naše jediné album "Book of Covetous Souls" s některými bonusovými stopami. Můžete ji poslouchat na Spotify nebo si ji koupit na našem labeul Via Nocturna. Nové skladby jsou připravené. Nahráváme demo a pak se rozhodneme, co můžeme udělat dál. Jsme v kontaktu s naším kreslířem Joachimem Luetkem, který nám udělal náš první obal. Také chce vytvořit obal k nové desce a má dobré kontaky s některými zajímavými labely.

Jaký jazyk používáte pro vaše texty a proč?

Zpíváme anglicky. Myslím, že to zní lépe pro naši hudbu. Ale o to víc to dělám jako starý nekrolog. Důležité je, jak to zní, více než poselství textů.

Kdo se stará o vaší grafiku, jak je to pro vás důležité?

Joachim Luetke. Mám rád náš obal a jsem si jistý, že naše nové CD bude mít podobný obal jako "Book of Covetous Souls..."  Obálka je jako poškozená kniha, když vidíte zadní stranu je to jaké temný vzkaz.

Které kapely nebo umělce bys označil jako zdroj vaší inspirace (pokud nějací tací vůbec jsou)?

V začátcích to byly kapely jako Sepultura, Slayer, Metallica a tak dále. Samozřejmě, jako každá kapela jsme se i my pokoušeli najít svůj vlastní zvuk. S novým materiálem jsme ho myslíme našli.

Jaké jsou vaše zkušenosti ohledně spolupráce s labely? Jste spokojení tam, kde jste?

Byli jsme vždy spokojeni, ale je to docela obtížné, když si hodně lidí myslí, že mohou vše rozhodovat. V poslední době vidíme, že není těžké najít label, ale není snadné najít label, který nám dá tu správnou podporu.

Kolik koncertů jste zatím hráli, na které nejvíc vzpomínáš?

Nehrajeme příliš často, ale v poslední době jsme měli nějaké dobré koncerty, jako je například festival Alpine Steel nebo Kaltenbach Open Air.

Jaké máte s kapelou ambice?

Děláme na nových skladbách, ale jestli je budeme hrát, rozhodne kapela. Rádi bychom je hráli, ale uvidíme, co se budete s novým materiálem vůbec dít.

Plány do budoucna? A jak se těšíte na písecký Thrash Nightmare festival, kde zahrajete? :-)

Nedíváme se příliš daleko do budoucnosti. Další věc, kterou uděláme, je nahrání nových songů. Samozřejmě, jsme moc rádi součástí line-upu Thrash Nightmare festivalu. Hrajeme nakopávající thrash metal, takže tato akce je správné místo pro nás.

RAVENOUS: Facebook

Více info o Thrash Nightmare festivalu vol. 6 (27.10. 2018, Písek - Divadlo Pod Čarou):
FB stránka festivalu
FB událost

Předprodej ZDE
Propagace ZDE


Zveřejněno: 19. 09. 2018
Přečteno:
3701 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář