Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

Rok utekl jako voda a blíží se nám léto a s ním také festivaly. Stejně jako loni jsme kontaktovali pořadatele těch nejvýznamnějších a požádali je o zodpovězení pár otázek. Slovo má pořadatel Basinfirefestu Petr Kubáň.

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

Jde o třetí ročník a je tu výrazná novinka je poprvé dvoudenní! Žádné škatulky, ať každý posoudí podle rozpisu, snažíme se, aby si každý našel skupinu svých kapel. Jinak místo je stejné jako v minulých letech, pouze jsme změnili v rámci obce prostor. Je to tedy Spálené Poříčí-městečko v okrese Plzeň-jih.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

No být nejlepší, to asi každého :-)

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Změn bude mnoho! Na fotbalovém stadionu jsme byli svázáni mnoha nařízeními a omezeními. Parkoviště a prostor pro stany, již nebylo možné zvětšit. Při dvoudenní akci předpokládáme, že více lidí bude chtít přespat, proto jsme přestěhovali festivalový areál na okraj města, kde jsou obrovské možnosti vše perfektně uspořádat. Dává nám to také větší možnosti, postavit stánky s občerstvením, cisternu s pivem atd. tam, kam potřebujeme a ne kam nám dovolí. Tím odpadá nějaké lezení do kopců a podobně.

Nabídku občerstvení jsme oproti minulým ročníkům hodně posílili. Bude možné si vybrat z více jak dvaceti pokrmů a fungovat budeme nonstop. Parkoviště bude vytvořeno tak, že každý bude moci mít u auta i stan a vše bude přímo před branou do areálu.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Mohou se těšit na 60 kapel, což už je docela porce. Doufám že si každý najde ty své a o tom také festivaly jsou. Já osobně se těším na PRO PAIN, KURTIZÁNY Z 25 AVENUE, BELTAINE, S.S.O.G.E. a určitě na mnoho dalších.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Oslovujeme osvědčené, které se vždy snažíme doplnit o nové zajímavé. Hodně nám v tom pomáhá Česká Rocková Liga - vyhledávací soutěž, kterou také pořádáme.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupnéh asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Vstupné je opravdu parádní. Vsadili jsme na  heslo ?Za málo peněz hodně muziky?. Zvýhodněné dvoudenní vstupné 300,- děleno  60  rovná se pět korun za kapelu. K tomu není co dodat. Pokud se to někomu zdá ještě moc, nežije v reálném světě.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na  co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Myslím, že co do rozsahu a žánru začíná mít tento festival své postavení mezi největšími akcemi léta.

8. Tip na návštěvnost...

Ten mám a nechám si ho pro jistotu pro sebe.

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Brány se otevírají v pátek 1.7.2005 od 13:00. Start je v 15:00.


Zveřejněno: 12. 06. 2005
Přečteno:
3482 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář