Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Za brazilskou black/speed kapelu odpovídal frontman Leatherface.

Kdy byla založena vaše kapela? Co znamená jméno kapely? Co bylo prvotním impulsem k založení kapely?

Se SODOMIZER jsme začali v roce 1999 a vybrali jsme toto jméno kapely, protože je to kurva rouhavé a představuje všechny zlé, pekelné a podvratné motivy, o kterých píšeme texty ke skladbám a zpíváme o nich.

Představte členy kapely – jméno, věk, hudební zkušenosti, cokoliv jiného o co se chcete podělit.

Já jsem Leatherface a starám se o vokály a baskytaru, Warlock - vokály a kytara (on žije stále v Brazílii a nehraje s námi koncerty, ovšem společně tvoříme skladby a nahráváme desky), Max The Nekromancer na kytaru a náš bubeník žije takév Brazílii (Papa Jupiter), takže pro živé hraní využíváme služeb různých bubeníků, teď je to Marc Reign (Morgoth, Agonized, Ex-Destruction).

Co vaše poslední nahrávka – kde byla pořízena? Kdo jí vydal, jaké jsou ohlasy?

Nahráli jsme ji v Brazílii, než jsem se přestěhoval do Evropy v roce 2014 v AM STUDIO. Nahráli tam také "Confessioni Di Un Canibale" (vyšlo na CD formátu u Dying Music rec.) a "The Grim Tales Of The Reaper", které bude brzy vydáno u Ketzer rec. tady v Německu. Propagace je kurva undergroundová a metalové časopisy a weby nás moc nehledají, protože neplatíme za reklamu na jejich stránkách, takže prodáváme nosiče jen na našich stránkách na internetu a největší část prodeje je na koncertech.

Jaký jazyk používáte pro vaše texty a proč?

Pro všechny maniaky řveme texty našich hitovek v angličtině, natočili jsme ale některé songy v italštině (píseň "Lucio Fulci") a v naší rodné portugalštině (např. song "Mangue Negro"). Témata jsou hodně o hororových filmech, které milujeme, natočili jsme také píseň o režisérovi Luciovi Fulcim, kterou najdete na třetím albu "Jesus Is Not Here Today", o různých nočních můrách, které jsme si v hlavách vytvořili, o pornoherečce a ponižujících tématech atd... V našich textech najdete zlo a ošklivost.

Kdo se stará o vaší grafiku, jak je to pro vás důležité?

Spojení hudby a umění je velmi důležité. Grafika přináší lidi blíže našim myšlenkám. V minulosti jsem nakreslil nějaké obaly ("More Horror and Death Again" - CD verze), spolupracovali jsme s několika umělci jako Adriano Papa (bývalý bubeník Gangrena Gasosa a Voodo Priest v Brazílii), Mark Riddick (USA), Self Mutilation (Chile) a můj umělecký profesor Ciro pro mě udělal několik obalů a uměleckých předmětů. Myslím, že ten nejslavnější se kterým jsme spolupracovalii, byl můj přítel z Brazílie Marcelo Vascus. Ten pracoval na našem prvním obalu a dnes dělá pro spousta velkých kapel jako Slayer, Soulfly, Kreator atd. (obaly a trička). Nyní spolupracuji s Magdou Piechem a Yuri Costa. Mrkněte na jejich práce tady a tady.

Které kapely nebo umělce bys označil jako zdroj vaší inspirace (pokud nějací tací vůbec jsou)?

Black Sabbath, Exorcist, Piledriver, Indestroy, Goblin, Jacula, Fabio Frizzi, Nekromantix, Master's Hammer, Mortuary Drape ... Pokud budu mluvit o textové inspiraci (spisovatelé), uvedl bych jména Lovecraft, Anton La Vey, Alan Moore, Stephen King, Edgar Alan Poe. A také mnoho filmů, které mám rád, jako jsou Evil Dead, Exorcist, The Last House Of The Left, The Hills Have Eyes, Possession, Texas Chainsaw Massacre, Guinea Pig, A Meia Noite Encarnarei No Teu Cadaver, Irreversible. Existuje opravdu mnoho věcí, které nás inspirují. Dobré kapely, knihy, filmy, atd.

Jaké jsou vaše zkušenosti ohledně spolupráce s labely? Jste spokojení tam, kde jste?

Dobře, velké labely znějí pro nás jako vtip, ale undergroundové vydavatelství mohou být mnohdy také problematické. Měli jsme úžasnou, respektovanou a přátelskou spolupráci s Horror Rec., ale nešťastně již skončili. Pracovali jsme s některými výbornými labely jako Iron Bonehead, Ketzer rec., Dies Irae Rec, Deaththrasharmageddon rec., Marquee rec a další (omlouvám se, že si teď nevzpomenu na všechny). Většina podzemních labelů má omezené možnosti, ale jsou to fajn kluci a čestní lidé, kteří to dělají, protože milují tento druh hudby a undergroundovou scénu.

Kolik koncertů jste zatím hráli, na které nejvíc vzpomínáš?

Myslím, že jsme hráli celkem ve 14 zemích. Jsme malá undergroundová kapela, která bojuje a tvrdě pracuje pro náš prostor na scéně. Je to někdy dost těžké, protože je mnoho podvodných obchodů na velkých akcích, komerční metalové časopisy a velké labely se zkorumpovanými manažery, kteří v hodně případech nepřináší nic kapelám ani fanouškům

Jinak, cítil jsem se jako divoch na koncertech v Londýně, ve Vídni, v Rumunsku, koncerty v Köpi zde v Berlíně jsou také parádní a hraní např. s Impaled Nazarene, Davidem Vincentem (I Am Morbid), Rotting Christ, Master´s Hammer, Simonettim (Goblin), Mystifier, Mortuary Drape a s dalšími parádními kapelami bylo zatraceně úžasné. Finsko je také výjimečné a v Chile to byl hotový výbuch. Jsem nadšený, že právě tam jsem přivezl své peklo!

Jaké máte s kapelou ambice?

Nahrávat, hrát a šířit náš mor po celém světě. Nyní žiji v Evropě (od roku 2014 jsem se přestěhoval do Berlína), takže je snadnější cestovat a dělat hudbu. Ano, zábava je důležitá, protože musíte dělat to, co chcete dělat a milovat to. Tvrdě pracujte, jednou se začnou dít věci, protože jste makali a věřili tomu, aby se tak stalo. Je to ale dlouhá cesta na vrchol, pokud chceš dělat rock n'roll!

Plány do budoucna? A jak se těšíte na písecký Thrash Nightmare festival, kde zahrajete? :-)

Ano, určitě se moc těšíme! Hrál jsem u vás v roce 2014 v Plzni, neměli jsme velké publikum, ale to nevadí. Může být na koncertě 6, 100 nebo 1000 lidí co nás sledují a dáme do toho vše! Miluju kulty od vás jako Root, Master's Hammer a těšíme se zpátky, až budeme u vás šířit naše hlukové soundtracky!

Uvidíme se brzy maniaci! Bude to tam kurva zlé a epické! Děkuji!

SODOMIZER: Facebook

Více info o Thrash Nightmare festivalu vol. 6 (27.10. 2018, Písek - Divadlo Pod Čarou):
FB stránka festivalu
FB událost

Předprodej ZDE
Propagace ZDE


Zveřejněno: 05. 09. 2018
Přečteno:
3711 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář