Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Představuje se liberecká grindová parta.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

AMOCLEN se zrodil na podzim 2004 jako projekt Rowdiese (Maximed) - bicí, Mengela (Psychopax) - kejtra z CRUSHER a Hynka (Concorden) - zpěv z UTOPIA. Vzápětí se přidal ještě Pecywall (Aurorix) na basu (též z UTOPIA). Amoclen je antibiotikum, které jsme otestovali na doporučení našeho kámoše Myšáka na nějaké pařbě a k našemu velkému překvapení jsme se velkolepě pobavili a museli uznat, že Amoclen s litránkem červeného navrch s přehledem strčí do kapsy všechny ostatní v té době námi testované psychofarmaka i stimulační drogy. Ze slova AMOCLEN se stal pojem pro mimořádný kulturní zážitek, takže pro název budoucí kapely nebyla lepší volba. Prvotní impuls pro vznik byl dočasný, ale v té době definitivně vypadající rozpad CRUSHERU a již ve vzduchu visící konec UTOPIE, která ukončila činnost v roce 2005. CRUSHER se občas objeví se s vou produkcí dodnes, letos třeba vystoupí na výročním 20. OBSCENE EXTREME v Trutnově, UTOPIA zatím návrat nechystá, ale kdo ví dobudoucna...

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Psychopax – kejtra, věk v papírech 43, v hlavě tak 21, kejtra též v CRUSHER.
Peeopl – řev, ex COCK BRUTALITY též řev, 35, 21,5.
Paralen – bicí, ještě bicí v MADAFAKA, 28, 19.
Jenin – basa, řev, ex FASTERATU též basa, 37, 22.
Dále se k nám na jaře 2018 navrací Aurorix - další řev, 34, 400, basa v CRUSHER, ex UTOPIA též basa.
Všichni členové hrají na svoje hudební nástroje odnepaměti, ať to byly nafukovací a umělohmotné kytary, plechový bubínek, pouťové foukačky, až po zpívání na školních besídkách.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Letošní počin „Diagnosis:Grindcore“ jsme nahráli loni v listopadu ve studiu Hollysound, klasické 2 dny nahrávání, 2 dny míchačka, žádné sraní. S výsledkem jsme nadmíru spokojeni. CD podobu vydává Maximed Records ve spolupráci s polskými Defense Records, náklad je zatím 30 tisíc, doufáme že se to kurva prodá, nejvíc nám to jde na odbyt v Iráku a Sýrii, tam je to bomba! Pár kusů si objednal Donald Trumph s Kimem pro ten jejich summit a něco jsme posílali i na brainstormingy do rady Evropy Žán Klódu Junckrovi.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou a byly vždy všechny v češtině, na „Diagnosis:Grindcore“ všechny spáchal Peeopl, poslední 4 songy jsou znovu nahrané starší kusy z CD „Cymbalta“ 2011 a „Smecta“- split s AGATHOCLES 2008, tam jsou tvůrci textů bývalí pěvci Ondra Beer Pivrnec a Hynek Dvořáček. Texty jsou převážně zrýmované a notně poeticky obohacené nežádoucí účinky léků z příbalových letáků. Ještě před vznikem AMOCLENU nám kámoška  pracující v jičínské nemocnici donesla několikastránkový soupis tam používaných psychofarmak a jejich nežádoucích účinků a nemusíme se ani rozepisovat o tom  jak jsme se tenkrát při čtení výborně pobavili. Mělo to ale za následek i to, že jsme se všichni přihlásili do programu na testování léků, kterým se kromě hudby samozřejmě částečně živíme. No neodrovnej si zdraví za ty prachy!

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo je chemický vzorec Amoclenu, získali jsme ho od výrobce – Zentivy a s jejich laskavým svolením ho můžeme používat. Vlastně jim tím děláme propagaci. S celou myšlenkou přišel původně Psychopax.
Obal „Diagnosis:Grindcore“ ideově vytvářel Peeopl, graficky zpracovával Paralen a vše pak zrevidoval a pro výrobu připravoval grafický guru Halby. Jako hlavní motiv na bookletu je použit ruský lékař Leonid Rogozov, který si zrovna sám sobě vyoperovává tlusté střevo. A AMOCLEN na webu? Profil na Face, Bandzone, YouTube, pracuje se na Bandcampu. Důležitost grafické prezentace kapely je v současném stádiu vývoje lidstva obrovská, z hlediska fungování vesmíru ale samozřejmě zcela nepodstatná.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

U AMOCLENU se nedá hovořit o inspiraci kapelami, nýbrž převážně léky, všechny kvalitní psychofarmaka, některá antibiotika, antidepresiva, neuroleptika, trankvilizéry, analgetika, sedativa, na tom všem jsme takzvaně vyrostli. Co se týká kapel, tak jedinou skutečně neotřesitelnou kvalitou byli LUNETIC, od nich jsme si dovolili vypůjčit jejich megahit „Ať je hudba tvůj lék“ .

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávky vydáváme ve vydavatelstvích svých přátel, s nikým jiným se ani nedomlouváme, ať je to letos výše zmíněný Maximed/Defense, „Cymbalta“ vyšla u Bizarre Leprous Production, první split s AGATHOCLES vydal Lecter Music Agency.
 
Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

S koncerty to nijak extra nehrotíme, po dobu existence je to ca 200 akcí, max. 20 za rok, to ale nepočítáme ještě všechny narozeniny, svatby a pohřby. Nejlepší akce, pokud je tím myšleno, že všichni paří a nikdo v sále nezůstane nepobaven, byly určitě Attack of Libido Party vol.2 Šumperk 2008 spolu se SPASM, CARNIVORA, DEoAG..., Mortal Fest vol.8 Martovce (SK) 2009 s CARNAL DIAFRAGMA, SPASM, IDIOT´S PARADE..., A Real Czech Attack ve Skullcrusheru v Drážďanech s INGROWING, FLESHLESS..., Dogs Gay Party vol.1 Biograff  Děčín s OPITZ, COCK BRUTALITY..., AMOCLEN zahrál i na Obscene Extreme 2009 a za povedený tah pokládáme i návrat v nové sestavě jako předskokani ROTTEN SOUND v březnu 2015 v libereckém Bunkru.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Rozhodně ano, v nejbližší době Slovensko, Německo, rozjednaná je Asie, konkrétně Nepál, no a určitě  by to chtělo vyrazit do Jižní Ameriky, tam mají české nátěrové kapely hodně rádi.

Plány do budoucna...

Tak tady bychom si vypůjčili refrén slovenské pankovky ZÓNA A: Chcémé sa dostať na špicu hitparády!!!
Zdravíme FOBIA zine, díky za propagaci, long live F.O.B.!

RECENZE

Facebook
Bandzone
YouTube

 

 


Zveřejněno: 18. 07. 2018
Přečteno:
5774 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář