Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CD 2018, Punishment 18 Rcs / thrash metal / Itálie

Mladé špagety z okolí Verony, odkojené na svaté triádě BULLDOZER, NECRODEATH a SCHIZO, přicházejí se svým druhým dlouhohrajícím materiálem a opět u vydavatelství Punishment 18 Records. Parta je na Apeninském poloostrově součástí extrémně rozšířené nové vlny thrash metalu od roku 2015, kdy vznikla po rozpadu kapely H.O.S. (HARVESTER OF SORROW), jež na scéně působila devět let. Z tohoto hnutí budou pro českého fanouška známé spíše bandy GAME OVER a ULTRA-VIOLENCE, protože v našich končinách často vystupují.

Na přebalu je zvědavý a rozpadající se skeleton, který si chce nasadit zpátky oko, aby se mohl podívat doslova na „The End Of Mankind“. Pro lidi, co se rádi nechávají drtit po celou dobu záznamu, nebo chtějí vyrazit na koncert a nic víc od toho nečekají, je právě ADVERSOR ideální volbou.

Oproti debutové nahrávce víc praská basa a přidává zvuku na dynamice. Hned od prvních vteřin dostáváme thrashík do skoku s kadencí pumpy při infarktu. Slyšeli jsme to milionkrát, ale stejně to vždycky na koncertě funguje. Jakmile prvně změníme tempo do pomala, tak se přejde do jednoho z mnoha sól připomínající Kirka Hammeta. Vokálista cedí přes zuby slova srozumitelně přesto, jako by mu někdo prořezával hrdlo. Sem tam mu sborově pomůže zbytek bandy. Po pěti flácích navržených podle jedné šablony a přehlídce věcích půjčených odjinud, nutně potřebujeme změnu. Akustická pohodička „Poisoned Lymph,“ ve které slyšíme asi krkavce (nejsem ornitolog), dává desce konečně nějakou vlastní tvář. Možná kluci měli podobných věcí narvat na album více, nebo je zakomponovat do některých skladeb. Vracíme se do zaběhlých kolejí flákem „Eternal Damned,“  kde je nejsilnější vokál z celé placky. Druhá polovina zlepšuje dojem z nemastného poslechu, i když je tam pro změnu slyšet zase SLAYER. Masakry „Museum of Suffering“ a „The Cult of Apocalypse“ jsou vrcholem alba. Taliáni útočí na ušní bubínky nekompromisně, střídají tempa, zařezávají kytary, jak to mám rád. O to větší zklamání je titulka a zároveň zavíračka, která stylem připomíná nudnou první část.    
    
Čím jsem starší, tím více chci slyšet od kapel vlastní rukopis a v tomhle případě pouze rychlost nestačí. ADVERSOR se pravděpodobně nikdy nedostane do širšího podvědomí posluchačů, protože celou dobu jen někoho připomínají. Nicméně pokud potřebujete něčím vyplnit volných 36 minut, tak proč neprolít krev s italským thrash metalem, jenž ani živou produkcí neurazí.

Seznam skladeb:

  1. Psychotropic Nightmare
  2. The Fall Of The Empire
  3. Evil Impulse
  4. Ignoble Blackmail
  5. ...on Death And Dying...
  6. Poisoned Lymph
  7. Eternal Damned
  8. Museum Of Suffering
  9. The Cult Of Apocalypse
  10. The End Of Mankind

Čas: 35:52

Sestava:

  • Emanuele Alimonti – basová kytara
  • Jacopo Cardi – bicí
  • Dado – vokál, kytara
  • Filippo Parise – kytara

Facebook
YouTube


Zveřejněno: 18. 04. 2018
Přečteno:
3624 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář