Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

26. 5. 2017, Praha - 007 Strahov

Tohle byl zase jeden z koncertů, na který jsem se těšil tak, že jsem pomalu nemohl dospat (smích). Poslední květnový pátek si totiž kanadští CAULDRON naplánovali v rámci svého evropského turné pražskou zastávku. Heavymetalová klasika, která se k nám vrátila po třech letech a pro mě se jednalo již o třetí setkání s touto trojicí. A protože v našich končinách o kvalitní heavík nezavadíte, jedinou vhodnou volbou předkapely tak byla thrash-speedová banda LAID TO WASTE.

Práce v pátek mi vůbec neutíkala a ani nebavila (úsměv). Poslechl jsem za dopoledne všechny čtyři velké desky CAULDRON a po obědě už jen odpočítával minuty, kdy budu moci opustit kancl, obléct džísku a vyrazit směr Strahov. Na legendární Sedmičku přicházíme krátce po sedmé. První pivko, zdravice s kamarády, pohoda. Už zvukovka Kanaďanů napovídá, že dnes to bude velké. Postupně se trousí natěšení old school metalheads, kteří velice slušně zaplňují klub. Kromě pražských domorodců, se sem sjeli srdcaři z Norimberku, Polska, Slovenska, Moravy a samozřejmě z jihu Čech. Ještě lahvová Plzeň a šlo se na to.

Ve 20:15 odstartovali celý večer plzeňsko-pražští a česko-američtí LAID TO WASTE. Byl jsem na tento koncert opravdu zvědavý, protože před pár dny vyšla kapele výborná nová deska "Mental Decay". Od prvních okamžiků bylo jasné, že LAID TO WASTE jsou sázka na jistotu. Kluci nás bez milosti smetli energickou vlnou v podobě syrových riffů a na naše poměry specifickým vokálem. LAID TO WASTE sázeli jeden song za druhým bez výraznějšího protahování. Ten feeling a čerstvý vítr je na kapele neskutečně znát. V první řadě byl perfektní zvuk, který jen podpořil excelentní výkon kapely. Radost poslouchat a sledovat hru všech čtyř členů. Kytarová sekce doslova brousila sluchovody. Zdenda ještě o další level posunul svůj ječák. Paralele s Dimi Pontiacem (RANGER) se nemohu ubránit. Ze zahraných skladeb mě nejvíce bavily nové songy, které jsou prostě jinde. Dokonalý mix thrashe, speedu i heavíku. Ale i starší kusy jako "Counterattack" nebo závěrečná "Oldschool Nostalgia" mezi ně výborně zapadly. Tato půlhodinka s LAID TO WASTE utekla jako voda a já si ji náramně užil. Jednalo se pro mě o nejlepší koncert LAID TO WASTE, který jsem měl možnost vidět. A také o potvrzení skutečnosti, že tato formace je momentálně o parník před ostatními česko-slovenskými thrash kapelami!

Po krátké pauze přišel hlavní chod večera. Před pódiem se sešikovaly džísky, hnout se moc nedalo, atmosféra zhoustla. Intro a jde se na věc. Jako otvírák zvolili CAULDRON song "Frozen in Fire". V první linii mě společně s ostatními okamžitě zachvátilo metalové šílenství. Kanadská trojice nastoupila opravdu ve velkém stylu a s úsměvy na tvářích. Zvuk jak víno, vše naprosto čitelné. Především Jasonův vokál byl parádně čistý a skvěle srozumitelný. Vypíchnutá baskytara tvrdila muziku, podobně jako bicí, za kterými seděl Myles Deck, který se staral i o backing vokály. Ty výborně doplňovaly charakteristický Jasonův zpěv. Kytarista Ian Chains od posledně řádně proplešatěl, ale za to měl stále to stejné tričko ANGEL WITCH (psal jsem o něm i zde), na kterém už se začal podepisovat zub času (úsměv). Co se však nezměnilo, to byla jeho hra na kytaru. Parádní ostré riffy, melodická sóla, skvělý zvuk. CAULDRON ze sebe i z nás vyždímali během 45 minut maximum. Jednalo se o výlet do dob, kdy heavy metal vládl a s přehledem se dostával do hitparád. To vše s vlastním ksichtem a svými poznávacími hudebními elementy. Kromě zmíněné skladby "Frozen in Fire" zazněly i "Empress", "End of Time", "Fight for Day", "Miss You to Deth", "Nitebreaker" nebo v závěru dvě vypalovačky "All or Nothing" a "Chained Up in Chains". A když už se o desáté večer zdálo, že je konec, opak byl pravdou. Už jsem došel promočený od hlavy až k patě na bar, když tu náhle se ozval důvěrně známý riff. Střemhlav si probíjím cestu až na pódium, kde si vymlátím hlavu a vyřvu hlasivky na "Take this Torch" od kanadské legendy RAZOR. Totální killer song! CAULDRON byli za ty dlouhé roky, co na Sedmičku chodím, první kapelou, která si to tady střihla i pět minut po desáté (úsměv). Díky, tohle stálo za to!!!

Letím k merchi, kde pořizuji tričko a nášivku, protože desky komplet mám. Ceny skvělé. Z toho by si mělo mnoho kapel vzít příklad! Ještě probíhá pokec s kamarády a pak cesta nočním spojem na Žižkov, kdy mi celou dobu hrají CAULDRON v hlavě. Obrovský dík míří k pořadatelům, kteří tento večírek zorganizovali, oběma kapelám za super koncerty a všem, kdo přišli a vytvořili skvělou atmosféru. A díky mnoha kamarádům byl v kotli zážitek z koncertu ještě mnohem intenzivnější! Díky a zase někdy příště. Heavy metal to the World!!!


Zveřejněno: 30. 05. 2017
Přečteno:
3644 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 05. 2017 11:43 napsal/a Peťan
Máte pravdu :-)
S těmi vlasy máte vlastně pravdu, na tu nehodu jsem si při psaní reportu nějak nevzpomněl :-( Nicméně tričko Angel Witch tam furt je :D Byl to super večírek :-))
30. 05. 2017 09:14 napsal/a Smrťák
Ian
No, já viděl ty fotky z nemocnice, no. Ale přijde mi teďka spíš jako Rudolf Shenker :D btw. díkec za report
30. 05. 2017 08:03 napsal/a Asura
Cauldron + LTW
Musím s Tebou souhlasit :-D LTW jízda jak prase, o Cauldron nemluvě. Ceny merche naprosto perfektní, žádné předražování. Zvuk excelentní. A Ian neproplešatěl. Měl autonehodu a zranění hlavy, museli ho ostříhat. Myles říkal, že vypadá jak Per z Nifelheim:-D Pro mně, za tím, koncert roku.