Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

Svůj projekt představuje Giuseppe.

Předmluva k CD:
Jedné úplňkové noci zdál se mi sen, jak se ve středověku procházím po nádvoří nedalekého hradu Kost a narážím na stánek, kde kejklíř nabízí lidem na středověk nezvyklé zboží – hudební CD. Přicházím ke stánku, poslouchám tu hudbu, beru do ruky CD a ptám se ho, co to je, čí to je hudba, atd. Kejklíř se mi směje a odpovídá mi: „To je přece Vaše hudba, pane, …“ Dobře si CD v tom snu prohlédnu, zapamatuji si název kapely, logo, obal… v tom se probudím… … vše si pamatuji. Jako hráč na elektrickou kytaru s 25letou praxí vím, že sám a s kytarou to nedokážu. Vydávám se tedy cestou klávesových nástrojů, učím se na klaviaturu, kupuji licenci na zvuky, skládám hudební materiál, připravuji grafiku na vydání svého sólového hudebního díla. Povedlo se, CD prochází lisem, grafika tiskem. Sen, který se stává skutečností. POPIDUM – „Desiderium“ (2016). Album, které ze snu přešlo v realitu v den mých narozenin 5. 11.

Kdy byl tvůj projekt založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Ahoj celé redakci a všem vašim fans a čtenářům! Jelikož jsem chtěl jako muzikant šířit svoji hudbu po hudebním světě, vznikl hudební projekt POPIDUM. Jak jsem již psal v předmluvě k mému CD, název projektu vznikl na základě mého snu. Ve snu jsem si prohlédl nosič, stálo tam jméno projektu, které jsem si po probuzení pamatoval a vše jsem zrealizoval.

Představ jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jelikož se jedná o můj sólový hudební projekt, jsem v tomto projektu sám. Dělal jsem si všechno od první myšlenky, vymýšlení cesty, komponování, nahrání, mix, mastering, finalizaci CD. Jinak jmenuji se Josef Podzimek, hudební svět by mě mohl znát pod nickem Giuseppe. Hraji 25 let na elektrickou kytaru a teď zhruba 3 roky se učím na klávesy. Působím 21 let jako kytarista v kapele LIVORES MORTIS z Turnova.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

S nahrávkou jsem přemýšlel jít do studia, ale když jsem si uvědomil, kolik času bych chtěl po zvukaři, aby trávil nad úpravami mého materiálu, tak mi došlo, že tento způsob by nebyl reálný. Vybavil jsem se tedy doma natolik, abych byl schopný vše zvládnout. Přijde mi, že každým dnem bych zpětně toho víc a víc udělal jinak, ale za nahrávkou si stojím a udělal jsem to skutečně nejlépe, jak jsem to v ten daný okamžik mohl udělat. CD bylo vylisováno v nákladu 300 ks. K sehnání je u mě za 98 Kč – cena, za kterou se podle mě nevyplatí pro hudebního fandu stahovat muziku z netu. K CD jsem zatím neplatil žádnou reklamu, takže majiteli jsou zatím pouze moji známí a kamarádi.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky/…, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Jelikož se jedná o téměř instrumentální hudbu, texty k CD nejsou žádné. Jinak názvy skladeb jsou v jazyce latinském a vyslovované fráze jsou také v latině.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem grafické části loga je kamarád a manager kapely LIVORES MORTIS Roman Mlejnek. Fotografie použité na CD jsem získal od vynikajícího fotografa Ladislava Rennera. S tvorbou grafického návrhu mi pomáhal grafik Tomáš Krcha. Jelikož jsem se rozhodl hudbu vydat, nemít ho tedy pouze ve formátu MP3 doma v přehrávači, grafická část díla je tedy nutností. Logo projektu beru jako symbol, erb, pod kterým je zastřešena všechna má hudba a pokud budu dále zasahovat do hudebního světa, bude to pod tímto symbolem. Web jsem si napsal sám.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Co se týká inspirace pro můj hudební projekt, tak musím říct, že nebyla žádná. Udělal jsem hudbu, která ze mě vyšla, nemající specifikovatelný hudební směr, nemající hranice stylů. Prostě jsem to, co bylo ve mně, dal do hudebních skladeb – sám sobě inspirací.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Jak jsem psal na začátku, vzhledem k tomu, že jsem si kompletní realizaci svého díla dělal sám a vím, kolik práce a hlavně času za tím stálo, rozhodl jsem se, že tu pomyslnou třešničku na dortu si chci vychutnat také. Vylisování nosiče už byl jenom poslední krůček. Firmy jsem tedy neoslovil žádné.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

POPIDUM je hudební projekt, který není primárně určen k vystupování. Slouží k poslechu, rovnání energií, myšlenek, tedy k individuálnímu poslechu. Koncerty jsem žádné neabsolvoval a v blízké době zatím ani neplánuji.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

V zahraničí se chci prezentovat prostřednictvím svého CD, zkusím pár recenzí, obeslat pár známých, uvidíme…

Plány do budoucna...

Jelikož se mi na moji hudbu dostaly vesměs kladné ohlasy, začal jsem pracovat na dalším hudebním pokračování. Ještě spolupracuji s různými kapelami na instrumentálních partech, intrech, atd. Dále se budu řídit moudrým heslem: „A pro toho, kdo umí dělat hudbu, by měla být částečně jeho povinnost ji dělat, přinejmenším pro ty, kteří to nedokáží…“

RECENZE

www.popidum.cz

 


Zveřejněno: 17. 02. 2017
Přečteno:
3971 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář