TELEPATIE VI

STEVEN'S vydávají nadupaný živák z Blues Alive a předskočí Walteru Troutovi

Audio i video záznam živého koncertu z mezinárodního festivalu Blues Alive vydávají vítězové soutěže Blues Aperitiv, karlovarští Steven´s, kteří vystoupí už 23. dubna před několikanásobným držitelem Blues Music Awards a British Blues Awards kytaristou Walterem Troutem v prostoru Archa.

 


Mezinárodní festival Blues Alive v Šumperku hostí každý rok ikony blues i otevírá dveře slibným hudebním juniorům talentovou soutěží Blues Aperitiv. Právě Steven´s jsou vítězem z roku 2022. „Steven's vyhráli v roce 2022 tuto soutěž naprosto přesvědčivě. Působili na celou mezinárodní porotu jako blesk z čistého nebe. Tehdy to byla vlastně úplně neznámá a přitom takzvaně hotová kapela. O rok později v rámci hlavního festivalového programu v ostré světové konkurenci a před vyprodaným tisícovým hledištěm opravdu rozkvetla,” popisuje dramaturg festivalu Ondřej Bezr. 

„Svůj tehdejší názor jsem po jejich vystoupení lehce přehodnotil - Steven's byla kapela hodně našlápnutá, ale teprve jaksi v rozpuku. A něco mi říká, že tenhle květ ještě není zdaleka poslední a nejkrásnější. Steven's jsou trvalka, která se každým koncertem kultivuje. Klobouk dolů,” uzavírá Bezr.

Formaci tvoří kytarista, zpěvák a autor většiny skladeb Štěpán Kordík, baskytarista Honza Donda, klávesista Miki Kopecký, bubeník Honza Řehák a vokalistky Magdaléna Kordíková a Kristýna Gubišová. Sestavu v Šumperku rozšířili trumpetista Jan Prokop, saxofonista Vojtěch Polej a trombonista Tomáš Hykl. Setlist záznamu Live at Blues Alive 2023 tvoří tři skladby z debutového alba Runnin' Man a šest tracků z připravované, zatím bezejmenné desky.

„Když píšu hudbu, občas se musím krotit v aranžích, tady bych nejraději druhou kytaru, támhle zase mohutnou nástrojovou plochu. Písně jako Yes/No nebo Runnin' Man se s dechovou sekcí staly ještě údernějšími, než jsem očekával,” popisuje Kordík.

Od svého vzniku v roce 2021 se kapela na koncertech předvedla před nejedním výrazným jménem. Od tuzemských Gaia Mesiah či Krausberry přes předskakování polským bluesovým veteránům Dżem ve Varšavě až po Roberta Finnleyho či Tommyho Castra & The Painkillers, jedny z hlavních hvězd programu Blues Alive 2023. Ve sdílení pódia s věhlasnými hudebníky pokračují i nadále, 23. dubna zahájí večer v prostoru Archa+ před kytaristou Walterem Troutem.

Mezinárodní festival Blues Alive proběhne letos v Šumperku od 14. do 16. listopadu. Jako každý rok se na něm naživo představí vítězové aktuálního ročníku soutěže Blues Aperitiv pro nové bluesové talenty. Její koncertní finále se uskuteční 13. dubna v Domě kultury.

Audio streaming záznamu koncertu: https://songwhip.com/stevens2/live-at-blues-alive-2023-live-at-blues-alive-23 
__________________________________

Facebook událost 23.4.2024, Walter Trout, Archa+, support: Steven's:  https://www.facebook.com/events/724289889245852/
__________________________________

Soutěž Blues Aperitiv: https://bluesalive.cz/aperitiv/
Blues Alive: https://bluesalive.cz/
__________________________________

Steven's - Live at Blues Alive 2023 tracklist

  1. Burn the Damn Bridge
  2. Turnin' Me On
  3. Yes/No
  4. Fat Cat
  5. Runnin' Man
  6. Mayo Creek
  7. Why You People
  8. What Who Why When How
  9. Windy Day Blues

Audio: Mix & Master by Štěpán Kordík
 


Publikováno: 28. 03. 2024
Autor: Mikael

Fotogalerie