DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

DARK GAMBALLE: Dobrý lhář přichází, jen co je pravda.

Po bezmála třech letech od předchozího opusu "Romance panenky a kladiva" přichází následovník trůnu electro rocku & space metal crossoveru, 15. řadové album Dark Gamballe, "Dobrý lhář".

Studnice nápadů žánrových rozervanců a dávných vyděděnců scény zdaleka nevysychá, naopak je stále po okraj plná živé vody, která přirozeně vyvěrá do devíti vlastních skladeb a jedné cover verze. Hudba detekuje logickou návaznost na minulou desku, ovšem ta aktuální se jeví být místy ještě dravější a lahodně kope s vycizelovanou grácií sobě tak vlastní.

Přičteme-li obsahem vždy přímo na komoru mířící poetické texty zpěváka Deseda, dostává se posluchači třaskavého koktejlu, na kterém si opakovaným poslechem rád vytvoří tradiční závislost. Pokušení, hřích a odpuštění, to je triangl ze slov, ve kterých je nyní v absolutní zkratce vše. Album má – stejně jako muž na obalu – několik tváří, a jeden nikdy neví, kterou z nich zrovna ukáže.

Poprvé za existenci skupiny zpívají na desce všichni její členové, za bicí baterií sedí premiérově rtuťovitý krotitel metronomu Sanny a skladatelské žezlo tentokrát třímá převážně kytarista Deady. Ovšem ani ostatní nezůstávají v zákulisí, naopak – umně balancují vzácnou recepturou crossoveru rocku a metalu tak, aby posluchač ve svý zvídavý přirozenosti opět nastražil obě uši a celou duši.

Výživnou devítiskladbovou porci nových písní těchto nekonečných snílků, ryzích samorostů, věčných fantastů a veteránů electro rocku doplňuje plnotučný cover od legendární Jasné páky alias Hudby Praha.

Album "Dobrý lhář" vychází jako LP na černém a barevném 180 gramovém vinylu, jako super jewel case CD a nakonec digitál, kam internet dosáhne. Autorem ikonického obalu a nového loga Dark Gamballe je Michal Hladík, LP obsahuje insert a CD dvacetistránkový booklet s texty a fotografiemi.

Berry & Magick Disk Musick [online store & record label]

Titul: DARK GAMBALLE "Dobrý lhář"
Vydavatel: Magick Disk Musick
Datum vydání: 15. března 2024
Žánr: electro rock / space metal crossover
Typ hudebního nosiče, katalogové číslo: LP, CD (super jewel case), MDM-XL


Publikováno: 22. 03. 2024
Autor: Coornelus

Fotogalerie