Nejbližší koncerty
LLYR

Až do roku 2018 patřili do úzké společnosti nejdéle fungujících tuzemských tvrděmetalových kapel. Řeč je o VIRTUAL VOID, kteří za sebou mají silná devadesátá léta a příběh člověka, kterému vůle nedovolila se na kapelu vykašlat. I přes desítky problémů ji bubeník Milan Marek alias Moloch znovu tmelil a tlačil dál až do roku 2018 a ani tehdy se nejednalo o vyhoření v pravém slova smyslu. Ze čtyřčlenných VIRTUAL VOID se stali tříčlenní doomoví CHLAD, přičemž sestavu opustil tehdejší zpěvák a vokály v CHLAD zůstaly právě na Milanovi.

Působnost VIRTUAL VOID byla po celou dobu svázána s Frýdlantem nad Ostravicí, městečkem v podhůří Moravskoslezských Beskyd.
Stejně jako mnohým jiným kapelám, ani VIRTUAL VOID se nevyhnuly všemožné krize, kvůli kterým se po slušně rozjetých devadesátkách přísun nahrávek zastavil. Těch krizí bylo nakonec nepočítaně, stejně tak tváří se v kapele vedle Milana protočilo mnoho, ale delší pauza nastala jen v roce 2005 a vedla k výměně celé sestavy.

Od roku 2009 VIRTUAL VOID drželi pohromadě ve stejném složení a završením letitých snah se stala dvě alba „Ride To Hell On Fucking Whores“ (2013) a „Rest In Piss“ (2016), která vyšla pod mým labelem Pařát Productions. Jejich kvalitu ocenili především fanoušci old school metalu, pro které se stal živou vodou starý black metal kořeněný thrash a death metalem.

První dvě kazetová dema VIRTUAL VOID vyšla poprvé na společném CD s názvem „Kill Your Memories… / Sinister Barrier“ už v roce 1999. Jednalo se o malonáklad na pálených CD s jednoduchým obalem čistě v režii kapely. Po 25 letech se tento titul dočká důstojné reedice v novém grafickém kabátu.

CD bude k dostání od 25. března, předobjednávky v Pařátshopu byly spuštěny 1. března. K CD se samozřejmě dá přiobjednat cokoliv dalšího z Pařátshopu, třeba pánská trička k tomuto vydání. Ta budou vyrobena pouze na předobjednávky do 20. března. 

Provedení CD: Standard jewel box, 8 stran booklet, potaženo fólií. 

 


Publikováno: 05. 03. 2024
Autor: Bury

Fotogalerie