TELEPATIE VI

Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech. Příkladem těch druhých jsou bezpochyby slovenští The Public. Na prknech, co neznamenají zase tolik, se pohybují už pěknou řádku let, a přitom se maximálně občas objeví info, že kdesi hrají a výjimečně se vyloupne rozhovor v nějakém nízkonákladovém podzemním fanzinu. Utajená kapela, dalo by se říct… jenže pak je ale uslyšíte a spadne vám čelist.

Z nástrojů léty vyhraných muzikantů se na vás line nekompromisní hudební tlak podrážející nohy. To co, kdysi začalo jakýmsi osobitým pojetím hardcore punku plným vlivů crustu, grindu, metalu, powerviolence, ale i jazzu, se brzy vykrystalizovalo ve svébytnou tvrdou muziku se spoustou tvůrčích nápadů. Navíc s texty, nad nimiž se vyplatí zamyslet. A přesně na tomto místě přichází na řadu otřepané klišé, které ale u The Public sedí jako prdel na hrnec – čím je kapela starší, tím je jednoduše lepší. Vlastně trochu náhodou jsme objevili třetí řadové album Sanctify, které moc fans nezná a přitom bylo nahráno už v roce 2020, akorát se doposud nedočkalo vinylové podoby. A uznali jsme, že to je chyba. Veliká chyba, která se musí napravit.

Zahajujeme tedy předprodej tohoto výjimečného alba, které bude na obalu obdařeno speciálním zlatým tiskem.

A TEĎ POZOR: Vinyly, které si během února 2024 přeobjednáte, budou mít jinou, oproti pozdějšímu klasicky černému lisu, speciální splatter barvu a limitní číslování!

Zkoušíme tedy něco, co bychom bez skrupulí mohli nazvat třeba „edice pro věrné.“. 

Celá nahrávka je k poslechu zde: https://papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com/album/sanctify

PAPAGÁJŮV HLASATEL
WEB: https://phr.cz/ 
FB: https://www.facebook.com/papagajuvhlasatelrecords/

 


Publikováno: 07. 02. 2024
Autor: Bury

Fotogalerie