DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

DMP019 - Moment of Agony (nyní Moment of Revelation ) - From the Edge of Eclipse to the Dawn (progressive black metal)
Limitovaný náklad kazety (50 ks)!

Jedná se o projekt mladého umělce, který se neustále vyvíjí a posouvá své představy o hudbě vpřed. Jeho pátá nahrávka byla právě tou, která mě zaujala a myslím si že si zaslouží aby byla aspoň v malém nákladu zvěčněna na fyzickém nosiči a nezapadla v hromadě hudby v digitálním světě. A co o sobě napsal sám tvůrce ?

Moment of Agony je sólový projekt, který jsem založil roku 2019 ve svém pokojíčku ve Vodňanech. Ze začátku to znělo hodně folk/post black, ale už tenkrát bylo slyšet, že to není a nebude žánrově tak jednotvárný, protože krom post black kapel jako Harakiri for the Sky, Deafheaven, Alcest nebo Der Weg einer freiheit jsem poslouchal třeba i Opeth, Dream Theater, Stevena Wilsona a jazz. Během několika let jsem vydal několik alb s tím, že jsem prozkoumával, co všechno se dá hudebně prozkoumat. Na albech II a III: Shades se podílela i moje ex, když nebyla ex. Všechna moje tvorba, vyjma IV: Cold Town, tak nějak pracuje s “ohýbáním” black metalu do různých poloh - což vrcholí právě deskou V: FTEOETTD
Během skládání nový desky mi došlo, že Moment of Agony už není vhodný název pro novou hudbu a ani pro to, kým teď jsem, tak jsem projekt přejmenoval na Moment of Revelation s tím, že stará tvorba ponese starý název a bude pod ním i veřejně dohledatelná.

Jakub Neuman
 
Celá nahrávka k poslechu zde:
https://www.youtube.com/watch?v=RwlDc7bjxUY&list=PLvMc2ZEE89U4y8vjBLiiufz1r3TeZD9B4

FB:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100077408907259


DMP020 - Evil Regiment - Satanik Schönborn (black metal/punk s ženským zpěvem) 
Limitovaný náklad kazety (50 ks)!

Blackened metal punk ze severních Čech (Rumburk). Na troskách kapel Mrázek a Hölle Arbeit vyrostl Evil Regiment, který o sobě dal vědět začátkem roku 2014 první nahrávkou "Zagost". Později v roce 2019 se zúčastnil split CD "The North Bohemian Terror" které vyšlo u Bizarre Leprous Production a Ganay Design Records. Třetí zářez nahrál již v roce 2019 ale vypuštěn byl na veřejnost až v roce 2022! Nyní vychází na modré kazetě v limitovaném nákladu 50ks.

Celá deska k poslechu zde:
https://youtu.be/1ie4UernOnM?si=P5v2HE2qIROVsmG6

FB:
https://www.facebook.com/evilregiment


DMP021 - CD Consequences - Survival Mechanism (death metal)
Limitovaný náklad CD (150 ks)!

Consequences vznikli v prosinci 2017 v Praze. Zakladatelé Vilém a Jiří se dali dohromady již dříve, aby vyzkoušeli své destruktivní praktiky a to mělo za následek vznik plnohodnotné kapely. Později se přidali Čáp a Vojta. V této sestavě kapela nahrála tři skladby jako Promo 2018 ve studiu Riversound. Během roku 2020 odjíždí do studia Davos kde zaznamenali full desku "Survival Mechanism". Po nahrání desky střídá za mikrofonem Vojtu nový zpěvák Frank a krátce poté doplňuje kapelu baskytarista Roman. Rok 2021 byl ve znamení nahrávání nového materiálu, který nikdy nebyl zveřejněn. Kapelu na konci roku opouští bubeník Jiří za kterého se nepodařilo sehnat náhradu! Consequences se ukládají ke spánku.
Po třech letech od nahrání vychází deska "Survival Mechanism" s bonusovým materiálem "Promo 2018" poprvé na fyzickém nosiči. 

Obě nahrávky k poslechu zde:
https://consequencesofficial.bandcamp.com

FB:
https://www.facebook.com/Consequencesofficial
 


Publikováno: 01. 12. 2023
Autor: Johan

Fotogalerie