Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

Thrashová mlátička z Valašska REFORE po svém úspěšném debutu, který předvedli na největších tuzemských rockových a metalových fesťácích, chystá další nářez. A věřte nebo ne, nástupce debutu je svižnější, tvrdší a ještě naštvanější.

Odkaz na klip: https://www.youtube.com/watch?v=eGciUCm5YXQ&ab_channel=SmileMusic

Deska „Illusionof Existence“ se opět potýká s nihilistickými tématy úpadku kultivované společnosti a zaslepením nejbystřejších myslí. Deska vychází v únoru, jako předvoj spatřuje světlo světa první singl - neméně skeptická vřava „Blind World“. Proč právě skladba „Blind World“, vysvětlujeFíša: „Je to správně nasraný a šlapavý song a věděli jsme, že bude fungovat.“ Kapela poprvé v klipu zachycuje syrovost svého koncertního vystoupení: „Už dlouho jsme chtěli nějaký živý klípek, scénář pro první klip byl tedy jasný. Důvodů bylo více, zčásti proto, že se nám tyhle videa líbí a máme je rádi, zčásti taky proto, že živé hraní je to, co nás baví a žene kupředu. Už nějakým rokem doma pořádáme vlastní festival, který nově nese název Soundsof Chaos a ta fanouškovská kulisa je tam prostě skvělá. Zvěčnit ji je taky forma našeho poděkování všem zúčastněným a pozvánka na další ročníky pro ostatní,“ ozřejmuje okolnosti natáčení Fíša.

Kamery se chopil dvorní kameraman REFORE Ríša Jakeš, který i přes nastupující déšť na festivalu ze záběrů vytloukl maximum: „My jsme z těch záběrů nadšení, když jsme se na to dívali poprvé, už jsme se nemohli dočkat dalšího ročníku,“ komentuje Dominik.

Na celou desku „Illusionof Existence“ bude třeba ještě notné dávky trpělivosti. Vychází až v půlce února, nicméně předobjednávky jsou už ode dneška spuštěny na Sparkshopu. Kapela chystá den po vydání desky tedy 17. 2. 2024 ve Valašských Klobukách svou zimní verzi festivalu tentokrát pod hlavičkou Thrash nebo Běž, kde novou desku pokřtí.
 


Publikováno: 25. 11. 2023
Autor: Johan

Fotogalerie