Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
INSANIA

Obscene Extreme Festival představuje další kapely pro rok 2024 - GRUESOME, BEAVER FEVER, CRYPTIC BROOD.

GRUESOME – ZROZENI STÁT SE DEATH!!! Zrodili se k následování legendy. Proto byli chváleni i zatracováni fanoušky Death. Není přece správné kopírovat boha death metalu. Schuldinerovské riffy a rouhačsky starý zvuk, vokál také jako by zamrzl v čase. Přiznejme si, že jen opravdu talentovaní muzikanti si mohou troufnout na něco tak odvážného. Matt Harvey, Robin Mazen, Gus Rios a Dan Gonzalez, tato jména jsou skloňována v mnoha dalších skvělých biografiích pod významnými logy.
Posíleni kritikou i chválou, GRUESOME úspěšně přežili první desetiletí a zplodili dvě ratolesti, obě u Relapse Records, a třetí každou chvíli čeká na zrod. Znesvětili řadu pódií po celém světě a na Obscene se vracejí potřetí, z toho jednou na OEF America. Na jejich energický, zabijácký set se můžete těšit ve středečním programu, vyplatí se přijít včas!!!

HEZKÉ HOLKY HRAJÍ GRINDCORE!!! Další „kapela“, kterou vám představíme je opravdu hodně speciální!!! BEAVER FEVER je jednočlenný projekt šílené grindcorové dívčiny, říkající si Tsunami Nagasaki, působící v kanadském Edmontonu. BEAVER FEVER jede skutečné bomby a její muzika je nic než maximální nářez jednoduchých, ale drtících kytarových riffů, rachotící basy, programovaných bicí, kteréžto všechny nástroje obsluhuje Tsunami sama a hlasu, který je orašplovaný na dřeň.
A věřte, že to vše dohromady zní jako brutální přílivová vlna tsunami!!! Tato mladá holka se rozhodla, že po pandemii covidu to zkusí krom studiové práce i na podiích, a tak ji můžeme přivítat na výročním Obscene Extreme. Vítej Tsunami a dej nám co proto!!!

CRYPTIC BROOD – UCHVÁCENÍ HNILOBNÝM DEATH METALEM!!! CRYPTIC BROOD založili v roce 2013 tři maniaci, dychtiví hrát morbidní a prohnilý death metal. Po několika demáčích, EP a splitech bylo jejich první plnohodnotné album "Brain Eater" vydáno v roce 2017 a získalo velmi silnou podporu v death metalovém undergroundu. Kapela, nabitá skladbami plnými intenzivního rozkladu, se rozhodla šířit svůj death doomový mor v odpudivé říši undergroundové scény morbidními živými rituály po celém světě. V listopadu 2019 vydali své druhé album s názvem "Outcome Of Obnoxious Science". Vydanou desku podpořili třítýdenním evropským turné, dalšími živáky a několika festivalovými vystoupeními.
Aby kapela zkrátila fanouškům čekání na nadcházející třetí album, vydala EP s názvem "Caustic Fetid Vomit" a v říjnu 2023 se vydala na evropské turné k oslavě dekády existence CRYPTIC BROOD. Pojďme si připomenout a přičichnout k jejich dekádě zápachu smrti na 25. ročníku OEF!!!

OBSCENE EXTREME 2024 - 25th anniversary

Trutnov - Czech republic

July 3.-7. 2024

FB event: https://www.facebook.com/events/980427043277756

••• We are the OEF. Outside All Boundaries. Forever. •••

Follow us l Sleduj nás:

www.obsceneextreme.cz

https://store.obsceneextreme.cz

www.instagram.com/obsceneextreme

www.youtube.com/user/ObsceneExtremeFest

 


Publikováno: 10. 11. 2023
Autor: Bury

Fotogalerie