Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Po nějaké době se opět hlásí pražská speed punx sypačka KUNTA KINTE s novým split EP. Tentokrát si vybrali pro jejich, již čtvrtý, vinylový počin italskou metal punk partu KLEPTOCRAZIA.

Volba to byla logická, neboť zpěvačka z KK již žije nějakou dobu v Římě, kde navazuje nové kontakty v místním undergroundu. KK na své straně představí 5 nových songů. Jak číslo napovídá, bude se jednat tradičně o krátké a rychlé záseky. Zběsilé kytary a bicí, co si v rychlosti nezadají s vystřelenou kulkou. K tomu dva překřikující se vokály. Prostě tak, jak jsme u této party zvyklí. V poslední písni ´´Na olšanských hřbitovech je nezvykle živo´´ nám pak kapela poodkryje trochu odlišný koncept a delší stopáž, kde si lehce zahrává s black metalem. Materiál na toto EP byl kompletně nahrán a zpracován DIY procesem u mistra Kuby, bývalého člena KK a současného kytaristy spřátelené bandy Woundead Knee. O cover se postarala kamarádka Bára z neméně spřátelené kapely Aso Naga.

Kdo by snad KUNTA KINTE ještě neznal, můžeme zmínit, že kapela byla založena v roce 2013 a v roce 2014 hned vydala debutové MC, které pokřtila na svém prvním vystoupení na, již legendární akci, ´´HC na hřebenech´´. Následně se zaměřila na krátkostopážní split vynily, kde si vybírala, jako své souputníky, bandy ze všech koutů světa. Od Rakouska, přes Brazílii, až po Čáslav. I přesto, že se někteří současní členové odplavují stále dál a dál od pramatičky Prahy, je kapela stále neúnavně koncertně aktivní a nebude váhat vám s nadšením zahrát na kdejakém roztodivném místě!

KLEPTOCRAZIA nám potom o sobě prozrazuje následující. ,,Jsme novorozená kapela z Itálie. Máme zatím vydané jen jedno EP a odehráno pár koncertů. Každopádně chceme míchat post black metal, HC punk a technický punk svým osobitým způsobem, abychom vyjádřili naše sdělení v co nejoriginálnější náladě. Zaměřujeme se na propast mezi jednotlivcem a společností kolem. Na to, co se stane, když se tato hranice prolomí. Je to psychóza tvořená zvukem a texty´´. Kapela nám dá na své straně ochutnat tři písně, kde se střídají pomalejší metalové pasáže s někdy až melancholickými kytarami, kterým kontruje naštvaná uštěkaná HC palba. Střídá se zde více vrstev vokálu, od hlukového growlu, přes srozumitelný diktát, až po záhrobní smrtelné skřeky. Na jejich kanálech doporučuji shlédnout nový velmi zdařilý videoklip k jedné z nových skladeb.

Tato deska vyjde v nákladu 200 kusů, někdy na přelomu roku 2022/2023. Bude se jednat o černé 7´´ EP v kooperaci obou kapel a spřátelených dister a labelů, kde navážeme na předešlou spolupráci. K dostání by tedy měla být hojně, s jistotou pak přes komunikační kanály KK, viz. níže. Věříme, že dojde i na pořádný koncertní křest za účasti obou smeček KUNTA KINTE a KLEPTOCRAZIA.

https://www.facebook.com/Kunta-Kinte-band-1409164572691580/
https://kuntakinte.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Kleptocrazia
https://www.youtube.com/channel/UCV63EgpkkI5-qkkhaZwVbyQ
 


Publikováno: 30. 07. 2022
Autor: Johan

Fotogalerie