Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

Amazing Whores, to je jméno, které není příliš spojováno se studiovými nahrávkami, dosud měla tato českobudějovická kapela venku jen jeden single. Nyní se to ale má změnit a na horizontu už se rýsuje první dlouhohrající deska. 

Poslední vydanou věcí kapely byl single Mordor, který vyšel v roce 2018. Od té doby nic. “Proč jsme tak dlouho nic nevydali? Těch důvodů je víc. Za prvé jsme leniví, a to hodně, dalším důvodem je asi to, že jsme se vždycky především zaměřovali na živé hraní. Posledním skvělou výmluvou je COVID, který vlastně tu předchozí výmluvu popírá, takže zůstaňme u toho, že nebyl čas,” směje se Jarda Pešek, frontman kapely. 

Ještě než se dočkáme celého alba, rozhodla se kapela vypustit ochutnávku v podobě singlu s názvem Gamer. “Nebude to jediný single, který vypustíme ještě před samotným vydáním celého alba,”  prozrazuje zpěvák kapely. “Chceme natočený materiál dávkovat v rozumných intervalech,” dodává. 

“Gamer je jedna z nejstarších věcí, které hrajeme. Vznikla ještě před tím, než jsem nastoupil do kapely. Kluci ji už jednou nahrávali s předchozím zpěvákem, ale nějak se to nikdy nedostalo pořádně mezi lidi. Teď dostal Gamer výrazný facelift. Ne že bych to nějak vokálně pozvedl, ale song se celkově dost změnil, i co se týče instrumentální části.” Prozradil Jaroslav Pešek. 

Amazing Whores, jak je i z názvu kapely patrné, se nebojí ve své tvorbě využívat vulgarismy, a je tomu tak i u singlu Gamer. “Ta slova používáme všichni, proč je nedávat i do hudby. Zapněte si televizi a v každém odpolední seriálu nějakou sprosťárnu uslyšíte. Zapněte zprávy a uvidíte horor. My si z těch věcí děláme srandu. Vlastně ze všeho si děláme srandu. Kromě toho zpíváme anglicky, takže starší generaci to neurazí. V případě Gamera je to taková parodie na herní fóra. To je taky studnice moudrosti,” směje se Pešek. 

Předchozí single Mordor vznikl ve studiu Rápotice u Jana Říhy. Tentokrát ale kapela zvolila jiné řešení. “U Honzy Říhy to bylo super, ale kvůli našim časovým možnost jsme chtěli něco blíže k domovu, kam můžeme zajet prostě až si uděláme čas nebo po práci. Proto tentokrát padla volba na Dream Tracer Art Production, který má na svědomí Míra Šonka a náš bubeníček Ota Hrubý. Naprostá spokojenost!” 

https://youtu.be/KUJF31PpMAY
https://open.spotify.com/track/6QNEbg9AzJvArtHSghuijE?si=6469734d942d4ac9
 


Publikováno: 25. 06. 2021
Autor: Johan

Fotogalerie