Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

A máme to tu, už je to vonka! Slovenská kapela Steve Misik & Co. prichádza s novým EP singlom 'Stuck In The Truck'. Skladba, na ktorej s kapelou spolupracoval Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Black Country Communion, Planet X, Ex Dream Theater, Ex Kiss, Ex Billy Idol, Ex Alice Cooper, Ex Yngwie Y. Malmsteen a ďalší). Kapela čoskoro zverejní ku skladbe aj oficiálny videoklip ako, aj lyric video. Všetky relevantné odkazy, kde sa dá skladba Stuck in the Truck feat. Derek Sherinian počúvať zdarma. https://linktr.ee/stevemisikco

Ako sa zrodila táto skladba STUCK IN THE TRUCK (feat. Derek Sherinian)?

V dobe keď sa dokončovali nahrávky nového EP. Derek Sherinian napísal cez Twitter leaderovi kapely a navrhol spoluprácu, ktorá členov kapely veľmi potešila. Pre nezávislého umelca je veľkou cťou nahrávať pieseň s umelcom takého kalibru, ako je Derek Sherinian. Navrhol, že ak sa mu bude páčiť niektorá z nových skladieb, nahrá do nej klávesové party. Okamžite sa mu poslala nová pieseň, ktorá sa práve dokončovala v študiu. A tak vznikla verzia piesne Stuck in the Truck so špeciálnym hosťom (s Derekom Sherinianom). Skladba vyjde ako súčasť 3 skladbového EP, ktoré bude obsahovať 3 verzie skladby: 1/ Stuck in the Truck (radio edit), 2/ Stuck in the Truck with special guest (feat. Derek Sherinian), 3/ Stuck in the Truck.

Skladba je o pohybe, pocitoch na ceste, emóciách zo zmeny života, pocitoch zo situácií cestovaním po svete. Pieseň je venovaná všetkým vodičom nákladných vozidiel, ktorí v týchto zložitých dobách nielen pandémie prinášajú ľudom všetko čo potrebujú, často riskujúc aj svoje životy. Túto pieseň napísal Steve na pamiatku svojho strýka, ktorý zahynul pri autonehode za polárnym kruhom vo Švédsku. Text piesne v krátkosti rozoberá filozofovanie myšlienok vodiča, ktorý sa rúti za svojimi domov.

Všetci by možno očakávali, pri spolupráci s Derekom Sherinianom, že skladba bude zameraná na nejaký virtuózny progresívny rock/metalový štýl, tak to však nie je. Kapela sa zamerala skôr na opakujúci sa valiaci groove a melodiku spevu, chceli tým dosiahnuť efekt rútiaceho sa vozidla. 

Zaujímavosťou je, že skladba bola nahrávaná online v 4 krajinách, pretože každý člen kapely bol v karanténe z dôvodu výskytu koronavírusu v inom štáte a Derek Sherinian bol tiež na opačnej strane sveta. Bubeník nahral svoje party na Slovensku, basgitarista svoje vo Švajčiarsku, spevák a gitarista nahrával na Kanárskych ostrovoch Lanzarote a Fuerteventura a Derek samozrejme doma v Spojených štátoch. Mixovanie a mastering robil slovenský producent žijúci vo švajčiarskom Frutigene.

Skladbu si môžete vypočuť na všetkých dostupných hudobných platformách (Spotify, Apple Music a podobne)... a ak by ju niekto chcel mať oficiálne, môže si ju bezplatne stiahnuť v plnej kvalite, pripojením sa k zoznamu adries, na oficiálne web stránke https://www.stevemisikco.com

Každý, okrem skladby, obdrží vždy najnovšie správy, dátumy koncertov, všetky nové informácie z dielne Steve Misik & Co. a každý tiež získa okamžitý prístup k najnovším singlom zadarmo + stiahnutie 1. kompletného albumu kapely.
 


Publikováno: 19. 06. 2021
Autor: Johan

Fotogalerie