Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
Heathen Convention 2024

Mířit vysoko a mít velké cíle. Nejen tímto heslem se od začátku řídí pražská čtyřčlenná electrocore kapela FALL FROM EVEREST, která na začátku letošního roku o sobě nechala slyšet s předzvěstí nadcházejícího vydání debutové desky St.Nightmare's Day. 

Dva již vydané singly “k.” a “gasoline, ready!” ukázaly, na jak rozmanitou nahrávku se můžeme těšit. Nejen skvělé ohlasy fanoušků daly za pravdu, že se bude jednat o prvotřídní album. Na konci července se podařilo kapele naplnit pražské divadlo Archa a představit tak třem stovkám posluchačům jejich novou tvorbu i se skvělým doprovodným vizuálem.

Pouštět se do koncepční desky je v dnešní době tak trochu sázka na nejistotu. To byste ovšem nesměli v životě mít za sebou tolik, co členové FALL FROM EVEREST. 

Neštěstím a jizvami protkaná nahrávka dává prostor pro všechny fajnšmekry, kteří se vyžívají v hledání detailů a drobností, které nahrávku spojují. Ať už se jedná o lyrickou stránku, či tu hudební, dvanáct skladeb Vás nenechá ani na vteřinu vydechnout. A pokud by Vám i tento fakt byl málo, můžete se těšit na čtyři vynikající hosty v podobě Lukáše Sochora (Velkatlusta0), Hellwany, Honzy Kašpara (Glad For Today), nebo Kikiho Diószegi (Down For Whatever).

St.Nightmare's Day bylo nahráno spolu s Pavlem Chyškou v Dark Deer Studio a o vizuální stránku celého alba se postarala ilustrátorka Eliška Poláková s grafickým mistrem zvaným Jsem Venca.

Úzkostná a melancholická deska je propletená desítkami vzájemných textových i instrumentálních referencí. Tedy, ať už jste fanoušci daného žánru, či nikoliv, jasné je, že se u debutu FALL FROM EVEREST nudit nebudete. 

Na venek pochmurná a depresivní St.Nightmare's Day se sice může zdát jako černým oblakem nesoucím se nad hlavou posluchače, pravdou však je, že skrze něj prosvítá silné světlo naděje, které Vás po celou dobu poslechu bude hřát. 

Den, kdy si společně připomeneme naše nejskutečnější a nejzlejší sny je tu.

Přivítejme St.Nightmare's Day!

https://www.youtube.com/watch?v=Tt0kW6SgQfk

https://www.youtube.com/watch?v=ynZS8stXqVI

Facebook: http://www.facebook.com/fallfromeverest/

Instagram: @fallfromeverest

http://www.fallfromeverest.com

Spotify: https://spoti.fi/3dJZzUu

Apple Music: https://apple.co/2CLPc5B

Deezer: https://bit.ly/31v1g5K

 


Publikováno: 15. 09. 2020
Autor: Johan

Fotogalerie