Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Souhrn zajímavých alb, které vychází v červnu 2016 + tipy na koncerty.

V červnu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé červnové koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Červnové tipy: Coornelus

TERRA TENEBROSA (Švédsko) – „The Reverses“
Avantgardní metal, Debemur Morti Productions
Je tomu tři roky, co se virtuálním světem šířila jedna pochvalná recenze za druhou. To vše na konto švédských TERRA TENEBROSA. Album „The Purging“ učarovalo svou dokonale zhoubnou atmosférou, kterou se kapele podařilo namixovat z ingrediencí převážně black metalových, avšak silně doplněných hardcoreovými vlivy a odlidštěnou formou elektroniky. Třetí deska těchto potemníků je logicky velmi očekávanou záležitostí a zveřejněná ukázka jen dokazuje, že je se opravdu nač těšit.

COUGH (USA) – „Still They Pray“
Doom metal, Relapse Records
Po dlouhých šesti letech se s řadovou deskou přihlásí těžkotonážní COUGH. Kapela z Richmondu nebyla celou tu dlouhou dobu neaktivní a vydala mimo jiné povedené splitko se spřízněnými WINDHAND. Přesto šest let je dlouhá doba a tak jsou očekávání veliká. Producentsky se na desce podílel věhlasný Jus Oborn z ELECTRIC WIZARD. Album bude dlouhé téměř sedmdesát minut, takže si připravte pevné nervy.

Tip na koncert:
2.6. SUICIDAL TENDENCIES – Lucerna Music Bar
16.6. BLACK TABLE, DROM – Strahov 007
26.6. JUCIFER, THE CORONA LANTERN, KING KEPORKAK – Cross Club
27.6. BLACK BREATH – Strahov 007

 

Červnové tipy: Peťan

PARADOX (Německo) - "Pangea"
Speed/power/thrash metal, AFM Records
Po nabitém květnu je červen na novinky poněkud chudší. Hodně zvědavý jsem ale na novinku německých PARADOX, kteří se do povědomí dostali především dvěma skvělými deskami na konci 80. let. Po reunionu v roce 1998 pravidelně PARADOX nahrávají nová alba a "Pangea" bude už celkově sedmým kouskem. Slovy jediného původního člena, zpěváka a kytaristy Charlyho Steinhauera, se bude jednat o návrat ke kořenům. A to více než kdy jindy. Nové album PARADOX - "Pangea" vychází u AFM Records už 3. června. Bude obsahovat 10 skladeb.

D.R.I. (USA) - "But Wait... There's More!" EP
Crossover/thrash, Beer City Records
Legenda konečně ožívá! Po předlouhých 21 letech se dočkáme nového materiálu od D.R.I.. Kapely, která stála kdysi u zrodu crossover/thrash metalu a spojila hardcore a thrash v jeden běsnící živel. D.R.I. vydají zatím pouze EP "But Wait... There's More!", které bude obsahovat pět skladeb. O vydání se postará label Beer City Records. EP vyjde na vinylu i na CD a bude se jednat o povinnost pro fanoušky téhle staré party.

CANDLEMASS (Švédsko) - "Death Thy Lover" EP
Doom metal, Napalm Records
A další legenda se hlásí o slovo - CANDLEMASS. Tito veteráni provedli změnu na postu zpěváka a nové EP bude první nahrávkou s Matsem Levénem. Pětadvacetiminutový materiál bude rozložen do čtyř skladeb. EP "Death Thy Lover" vyjde u Napalm Records jako digipack i jako 12" vinyl - gatefold. Bude zajímavé sledovat, jak se s novým vokálem smíří fanoušci CANDLEMASS. Reakce na singl jsou ale zatím vesměs pozitivní. EP "Death Thy Lover" vychází 3. června.

Tip na koncert:
6.6. POWER TRIP, LAHAR - Praha, 007
13.6. PISSGRAVE, PHRENELITH, KAOSQUAD - Praha, Modrá Vopice

 

Červnové tipy: Johan

NERVOSA (Brazílie) - „Agony“
Thrash metal, Napalm Records
Brazilské dívčí trio NERVOSA to má lehké i těžké zároveň. Každý samozřejmě napřed ocení, že tři divoké kočky mastí thrash metal, pak ale začne dumat, jestli to ty holčiny nehrají na city a na hezké tváře. První EP se dočkalo celkem příznivého přijetí, debut už takové nadšení nezpůsobil, ale novinka „Agony“ by zabodovat měla. NERVOSA popustila otěže a nahrála divokou desku, hlavně její první polovina strčí do kapsy většinu letitých thrashovek, DESTRUCTION, ASSASSIN a DEATH ANGEL nevyjímaje. Když jsem nové thrashové nahrávky uvedených čtyř kapel vycházející během několika dnů poslouchal, jednoznačně to u mě vyhrál jižanský temperament. Počkejte si na hitový nářez „Guerra Santa“ a pak můžeme meditovat. (úsměv) Album vyjde 3. června pod rakouskými Napalm Records.

GHOULGOTHA (USA) - „To Starve The Cross“
Death doom metal, Dark Descent Records
Americké trio GHOULGOTHA sice nepatří mezi žánrové veličiny, ale druhé řadové album „To Starve The Cross“ přináší přesně tu porci temnoty, kterou mají oldschooloví maniaci nejraději. Hnilobou zapáchající směsice death a doom metalu nepostrádá záhrobní vokály, špinavost a zmar, ale ani vcelku netradiční prosvětlovací elementy. Fanoušci HOODED MENACE by měli být 10. června v pozoru...

Tip na koncert:
13. 6. ALUK TODOLO, SUM OF R - Praha, Žižkostel
18. 6. MAGICK MUSICK FESTIVAL (RISPOSTA, GATTACA, LAID TO WASTE...) - Čermná u Sušice


Zveřejněno: 01. 06. 2016
Přečteno:
3534 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 06. 2016 19:16 napsal/a micl
jdu
tam, na obscenu to bylo docela v pohodě, zkouknu znova!!!!
01. 06. 2016 17:55 napsal/a Garfield
Nervosa
Nervosa zahraje 20.6. v Brně na Melodce